Tylko optymalne rozwiązania

Dobór urządzeń gastronomicznych to inwestycja - w zadowolenie klienta, komfort dla kadry i Twoje zyski.

Skorzystaj z naszego doświadczenia
i odpowiednio zainwestuj swoje pieniądze.

chef

Urządzenia gastronomiczne - Gdańsk

Urządzenia do gastronomii stanowią podstawę wyposażenia zaplecza kuchennego każdej restauracji czy też innego lokalu, w którym serwowane są ciepłe i świeże posiłki. Na terenie miasta Gdańsk szeroki wybór tego typu sprzętów w doskonałej jakości znajdą Państwo w ofercie firmy Conaco, która jest niekwestionowanym liderem w tej dziedzinie. Z całą pewnością urządzenia gastronomiczne znajdujące się w naszym asortymencie doskonale sprostają Państwa wymaganiom i będą perfekcyjnie służyć w Państwa lokalach przez długie lata.


Mówiąc o urządzeniach do gastronomii, przede wszystkim myślimy o wszelkiego rodzaju sprzętach umożliwiających obróbkę termiczną przygotowywanych potraw. Absolutną podstawę stanowi odpowiednio dobrany trzon grzewczy, na który składają się podzielona na kilka bądź kilkanaście segmentów płyta grzewcza oraz umiejscowione poniżej piekarniki. Aby przygotowane w naszym lokalu posiłki dłużej pozostały ciepłe, warto zaopatrzyć się również w pojemne bemary. Jeżeli w kuchni przygotowywać będziemy spore ilości frytek, niezbędna będzie profesjonalna frytownica, zaś do makaronu przydadzą się makaroniarki. Oprócz tego nie sposób obejść się bez płyt grillowych czy też patelnie. Podstawą, jeśli chodzi o funkcjonowanie lokalu gastronomicznego, jest codzienna świeżość produktów, z których przygotowywane jest jedzenia. Dlatego każda restauracja musi zaopatrzyć się w odpowiednio pojemną chłodziarkę, która bez trudu pomieści wszystkie składniki spożywcze. W zależności od indywidualnych potrzeb mogą Państwo zaopatrzyć się w model chłodziarki o zróżnicowanej ilości półek. Dostępne są również modele otwierane na różne sposoby, dzięki czemu bez trudu zmieszczą się w każdej, nawet niewielkiej kuchni.

Urządzenia do gastronomii

Urządzenia gastronomiczne obejmują również piece konwekcyjno-parowe. Sprzęty te posiadają szereg zastosowań kulinarnych - mogą być z powodzeniem wykorzystywane do pieczenia, duszenia czy też smażenia. Dzięki zastosowaniu nowoczesnej technologii parowej, przygotowywane w nich potrawy pozostają bardziej soczyste, a oprócz tego nie tracą podczas obróbki znacznego procentu swojej masy, jak ma to miejsce w przypadku tradycyjnych pieców. Wybierając nowoczesny piec konwekcyjno-parowy mają Państwo również okazję sporo zaoszczędzić w przyszłości na energii elektrycznej.


W nowoczesnej restauracji nie sposób prowadzić kuchni bez wydajnej zmywarki. W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno mniejsze modele podblatowe, jak i większe zmywarki tunelowe czy też kapturowe. Wszystkie urządzenia tego typu charakteryzują się niewielkim poborem wody i energii elektrycznej, co idzie w parze z ponadprzeciętną dokładnością zmywania.


Wybierając profesjonalne urządzenia do gastronomii, mają Państwo pewność, że Wasz lokal będzie działał sprawnie i z pewnością przyniesie oczekiwane zyski. Wszystkich restauratorów z miasta Gdańsk i okolic, ale również z innych rejonów Polski, serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty.