Zapraszamy na degustację win Vigneti Luigi Oddero oraz dań przygotowanych przez szefa kuchni Białego Królika - Marcina Popielarza. Poprowadzi ją Alberto Zaccarelli, który specjalnie z tej okazji, przyjedzie do nas z Piemontu.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 12:00 - 16:00
Sopot,
Lentre Villes
bilety 190 zł
ulgowy 95 zł
ulgowy 95 zł
piątek - sobota, godz. 16:00 - 23:59
Gdańsk,
Hevelianum
Wstęp wolny
MENU:
Vigneti Luigi Oddero Dolcetto d'Alba 2014
Vigneti Luigi Oddero Barbera d'Alba 2014
Vigneti Luigi Oddero Langhe Blanco 2012
Vigneti Luigi Oddero Barbaresco 2011
Vigneti Luigi Oddero Barolo 2011
Vigneti Luigi Oddero Moscato d'Asti 2016
Rezerwacja miejsc (190 złotych):
recepcja@quadrille.pl
+48 58 351 03 00
Biały Królik to restauracja stworzona w 2015 roku, która z założenia miała być miejscem zaczarowanym i lekko zwariowanym, przestrzenią stworzoną z fantazją, gdzie rzeczywistość styka się z magią nawet na talerzu.
Tak oryginalna restauracja potrzebowała odpowiedniego Szefa Kuchni, który by tym oczekiwaniom sprostał. Wybór padł na Marcina Popielarza, który zdobył doświadczenie m.in. w londyńskim Social Eating oraz Kolonihagen Frogner i Maaemo w Oslo. To on w krótkim czasie doprowadził Białego Królika na wyżyny rozpoznawalności, na których nadal się utrzymuje. Świadectwem tego jest wyróżnienie przez prestiżowy przewodnik kulinarny Gault & Millau przyznane drugi rok z rzędu.
Dziś Biały Królik to synonim kuchni kreatywnej, degustacyjnej, bogatej w formy, zaskakującej nietypowym łączeniem smaków, estetyką, wizualnością dań, spajającej tradycję z nowoczesnością, a także silnie osadzonej w propozycjach regionalnych oraz polskich.
Vigneti Luigi Oddero Dolcetto d'Alba 2014
Vigneti Luigi Oddero Barbera d'Alba 2014
Vigneti Luigi Oddero Langhe Blanco 2012
Vigneti Luigi Oddero Barbaresco 2011
Vigneti Luigi Oddero Barolo 2011
Vigneti Luigi Oddero Moscato d'Asti 2016
Rezerwacja miejsc (190 złotych):
recepcja@quadrille.pl
+48 58 351 03 00
Biały Królik to restauracja stworzona w 2015 roku, która z założenia miała być miejscem zaczarowanym i lekko zwariowanym, przestrzenią stworzoną z fantazją, gdzie rzeczywistość styka się z magią nawet na talerzu.
Tak oryginalna restauracja potrzebowała odpowiedniego Szefa Kuchni, który by tym oczekiwaniom sprostał. Wybór padł na Marcina Popielarza, który zdobył doświadczenie m.in. w londyńskim Social Eating oraz Kolonihagen Frogner i Maaemo w Oslo. To on w krótkim czasie doprowadził Białego Królika na wyżyny rozpoznawalności, na których nadal się utrzymuje. Świadectwem tego jest wyróżnienie przez prestiżowy przewodnik kulinarny Gault & Millau przyznane drugi rok z rzędu.
Dziś Biały Królik to synonim kuchni kreatywnej, degustacyjnej, bogatej w formy, zaskakującej nietypowym łączeniem smaków, estetyką, wizualnością dań, spajającej tradycję z nowoczesnością, a także silnie osadzonej w propozycjach regionalnych oraz polskich.