Wydarzenie w ramach
Już od 17 stycznia 2015 r. w godzinach 9:00 - 14:00 Gdański Bazar Natury otworzy swoje drzwi przed klientami również w soboty. Cieszące się ogromnym powodzeniem czwartkowe odsłony Bazary z regionalną i ekologiczną żywnością prosto od producentów skłoniły organizatorów do otwarcia kolejnych - sobotnich edycji.
Zdjęcia
Do gotowania na żywo zaprosi Michał Turek, który pokaże w jaki sposób wykorzystać produkty z Gdańskiego Bazaru Natury by powstały pyszne i zdrowe potrawy. Na miłośników regionalnych przysmaków również wystawcy przygotowali mnóstwo atrakcji między innymi: wędzenie ryb na żywo wraz z Panem Sandaczem oraz kręcenie Kiełbasy Polskiej wraz z Kalinówką - Wzgórza Dylewskie.
Na klientów będzie również czekał dietetyk z Naturhouse, dzięki któremu wszyscy zainteresowani będą mogli otrzymać bezpłatną poradę dietetyczną. Organizatorzy nie zapomnieli również o najmłodszych odwiedzających Gdański Bazar Natury - podczas sobotniego wydarzenia na dzieci czekać będą animatorzy, którzy pokażą najmłodszym m. in. w jaki sposób przyrządzić zdrową i smaczną kanapkę!
Gdański Bazar Natury to blisko 40 wystawców, którzy oferują produkty takie jak: zioła, świeże warzywa, ekologiczne wędliny i warzywa, drób, miody, sery, produkty garmażeryjne, świeże i wędzone ryby, chleby, przetwory, ciasta, nabiał i szeroka gama serów oraz inne produkty, które jest ciężko nabyć na zwykłych targach oraz w supermarketach.
Jest to inicjatywa studentów z organizacji Enactus UG, którzy trzy lata temu tworząc projekt Bo Ze Wsi zauważyli, że lokalni wystawcy i producenci nisko przetworzonej i ekologicznej żywności mają problem ze sprzedażą swoich produktów z pominięciem pośredników.
Gdański Bazar Natury to miejsce wyjątkowe, ponieważ każdy z odwiedzających ma możliwość poznania i porozmawiania z producentem danego wyrobu, dzięki czemu ma okazję dowiedzieć się w jaki sposób powstają produkty, które trafiają na talerze w ich domach.