Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 11:00
Gdynia,
Experyment
bilety 25 zł
ulgowy 20 zł
ulgowy 20 zł
sobota - niedziela, godz. 9:30 - 17:30
Gdańsk,
ZOO
bilety 30 zł
ulgowy 25 zł
ulgowy 25 zł
Niedzielne Bufety Rodzinne to kulinarna podróż, której przewodnikiem jest Szef Gastronomii Amber Side - Kamil Hildebrandt.
Jesteśmy na finiszu pierwszej edycji naszych bufetów w nowym miejscu - Europejskim Centrum Solidarności, gdzie obecnie prowadzimy już trzy punkty gastronomiczne - Restaurację Amber Side, kawiarnię Corten Cafe oraz lunch bar - ELEKTRON BAR.
Przed nami ostatni bufet w serii wiosennej - 26.04 zaprezentujemy specjały Kuchni Włoskiej.
Zapraszamy całymi rodzinami!
Podczas niedzielnych bufetów pamiętamy również o naszych najmłodszych Gościach. Proponujemy menu przygotowane specjalnie z myślą o dzieciach oraz opiekę animatorki, która zapewni najmłodszym atrakcje i zabawy na sali restauracyjnej, a także opiekę w nowo otwartym Wydziale Zabaw w Europejskim Centrum Solidarności.
Cena biletu na plac zabaw oraz opieka animatorki: 15 zł/dziecko
DZIECKO MUSI POSIADAĆ obuwie na zmianę lub skarpetki antypoślizgowe.
MENU
ZUPA
Minestrone alla genovese - gęsta zupa warzywna serwowana z kluskami bazyliowymi
DANIA GŁÓWNE
Gotowane na parze fileciki z dorady podane na grillowanej cukinii skropionej oliwą z rucoli
Sakiewki z łososia nadziewane cytrynowym mascarpone podane na sosie bazyliowym
Pollo alla "Rebellin" - pierś z kurczaka w sosie z octu balsamicznego
Lesso di manzo al forno - pieczeń wołowa duszona w warzywach
Pollo alla diavola - udka z kurczaka nadziewane warzywami i papryczką chilli
Lasagne al. Forno - zapiekane z sosem mięsno - warzywnym
Lasagne spinaci - zapiekane ze szpinakiem
Arancini - złociste kulki ryżowe z mozzarellą
Cozze in salsa di vino cremosa - mule w sosie winno - śmietanowym
Ravioli z pieczonym bakłażanem i szpinakiem
Ziemniaczane gnocchi oprószone parmezanem
Grillowana polenta
BUFET DZIECIĘCY
Krem z pomidorów
Klopsiki w sosie pomidorowym
Marchewka duszona w soku pomarańczowym
Puree ziemniaczane
BUFET ZIMNY
Caprese di bufala
Insalato "Santo Gallo" - kompozycja sałat z chrupiącym kurczakiem
Oliwki marynowane z suszonymi pomidorami
Karczochy w oliwie ziołowej
Duże kapary z łodygą
Prosciuto do parma con melone - melon otulony szynką parmeńską
Vitello tonnato - udziec cielęcy w sosie tuńczykowym
Bruschetta z pomidorami i bazylią
BUFET SŁODKI
Panna cotta
Tiramisu
Sernik z ricotty
Sorbet cytrynowy z limoncello
Jesteśmy na finiszu pierwszej edycji naszych bufetów w nowym miejscu - Europejskim Centrum Solidarności, gdzie obecnie prowadzimy już trzy punkty gastronomiczne - Restaurację Amber Side, kawiarnię Corten Cafe oraz lunch bar - ELEKTRON BAR.
Przed nami ostatni bufet w serii wiosennej - 26.04 zaprezentujemy specjały Kuchni Włoskiej.
Zapraszamy całymi rodzinami!
Podczas niedzielnych bufetów pamiętamy również o naszych najmłodszych Gościach. Proponujemy menu przygotowane specjalnie z myślą o dzieciach oraz opiekę animatorki, która zapewni najmłodszym atrakcje i zabawy na sali restauracyjnej, a także opiekę w nowo otwartym Wydziale Zabaw w Europejskim Centrum Solidarności.
Cena biletu na plac zabaw oraz opieka animatorki: 15 zł/dziecko
DZIECKO MUSI POSIADAĆ obuwie na zmianę lub skarpetki antypoślizgowe.
MENU
ZUPA
Minestrone alla genovese - gęsta zupa warzywna serwowana z kluskami bazyliowymi
DANIA GŁÓWNE
Gotowane na parze fileciki z dorady podane na grillowanej cukinii skropionej oliwą z rucoli
Sakiewki z łososia nadziewane cytrynowym mascarpone podane na sosie bazyliowym
Pollo alla "Rebellin" - pierś z kurczaka w sosie z octu balsamicznego
Lesso di manzo al forno - pieczeń wołowa duszona w warzywach
Pollo alla diavola - udka z kurczaka nadziewane warzywami i papryczką chilli
Lasagne al. Forno - zapiekane z sosem mięsno - warzywnym
Lasagne spinaci - zapiekane ze szpinakiem
Arancini - złociste kulki ryżowe z mozzarellą
Cozze in salsa di vino cremosa - mule w sosie winno - śmietanowym
Ravioli z pieczonym bakłażanem i szpinakiem
Ziemniaczane gnocchi oprószone parmezanem
Grillowana polenta
BUFET DZIECIĘCY
Krem z pomidorów
Klopsiki w sosie pomidorowym
Marchewka duszona w soku pomarańczowym
Puree ziemniaczane
BUFET ZIMNY
Caprese di bufala
Insalato "Santo Gallo" - kompozycja sałat z chrupiącym kurczakiem
Oliwki marynowane z suszonymi pomidorami
Karczochy w oliwie ziołowej
Duże kapary z łodygą
Prosciuto do parma con melone - melon otulony szynką parmeńską
Vitello tonnato - udziec cielęcy w sosie tuńczykowym
Bruschetta z pomidorami i bazylią
BUFET SŁODKI
Panna cotta
Tiramisu
Sernik z ricotty
Sorbet cytrynowy z limoncello