Tradycja, Jakość i Smak

Pizze

Osobliwoc  pizzy z Neapolu wynika głównie z jego ciasta, które musi by wykonane z ciasta podobnego do chleb - to znaczy cakowicie pozbawione tuszczw - mikkie i elastyczne, pozostawione do wyrosniecia  przez 72 godzin w niskiej temperaturze, po tym czasie  rozpoczyna sie  proces rosniecia ciasta  w temperaturze pokojowej, rcznie rozcigniete w formie dysku, bez dotykania krawdzi, ktre tworz si w momencie wypiekania pizzy brzeg okolo 1 lub 2 cm, a ciasto na rodku  wysokosci, okoo 3 mm.Szybkie przejcie w bardzo gorcym piecu ma pozostawi ciasto wilgotne i mikkie. Proces dojrzewania ma kluczowe znaczenie w przygotowaniu dobrej pizzy, poniewa pomaga produkowa aromaty i typowy kolor wieo upieczonego chleba,  wspomaga rosniecie ciata  i  sprawia, e pizza jest lekko strawna . Woda, mka ,drode i różne składniki wysokiej jakosci rozslawily pizze na caly swiat , teraz można równie skosztowa prawdziwej pizzy neapolitaskiej w Gdasku. Wic  na co czekasz wyjść, serdecznie zapraszamy do nas.