Osobliwoc pizzy z Neapolu wynika głównie z jego ciasta, które musi by wykonane z ciasta podobnego do chleb - to znaczy cakowicie pozbawione tuszczw - mikkie i elastyczne, pozostawione do
wyrosniecia przez 72 godzin w niskiej temperaturze, po tym czasie rozpoczyna sie proces rosniecia ciasta w temperaturze pokojowej, rcznie rozcigniete w formie dysku, bez
dotykania krawdzi, ktre tworz si w momencie wypiekania pizzy brzeg okolo 1 lub 2 cm, a ciasto na rodku wysokosci, okoo 3 mm.Szybkie przejcie w bardzo gorcym piecu ma pozostawi ciasto
wilgotne i mikkie. Proces dojrzewania ma kluczowe znaczenie w przygotowaniu dobrej pizzy, poniewa pomaga produkowa aromaty i typowy kolor wieo upieczonego chleba, wspomaga rosniecie ciata
i sprawia, e pizza jest lekko strawna . Woda, mka ,drode i różne składniki wysokiej jakosci rozslawily pizze na caly swiat , teraz można równie skosztowa prawdziwej pizzy
neapolitaskiej w Gdasku. Wic na co czekasz wyjść, serdecznie zapraszamy do nas.