Wielkanoc tuż-tuż! W trakcie przedświątecznych przygotowań warto znaleźć czas i wybrać się na Pomorski Jarmark Wielkanocny. Na Targu Węglowym w Gdańsku, 23 marca 2013 r. będzie można naprawdę poczuć wielkanocny klimat, posmakować tradycyjnych potraw świątecznych przygotowanych przez panie z kół gospodyń wiejskich z całego Pomorza, a dzieci spróbują swoich sił w malowaniu pisanek.
W pawilonie wystawienniczym od godziny 11.00 będą prezentowane wielkanocne dania i produkty przygotowane według tradycyjnych receptur przez panie z kół gospodyń wiejskich, które kontynuują tradycje wiejskie oraz popularyzują dziedzictwo kulinarne województwa pomorskiego. Dla mieszkańców Trójmiasta będzie to niepowtarzalna okazja do poznania smaków kuchni Kaszub, Kociewia, Powiśla i Żuław. Na świątecznie przystrojonych stołach królować będą przede wszystkim słodkości - wielkanocne baby, mazurki i serniki, ale nie zabraknie też pieczonej szynki, pasztetu, a nawet świątecznego żurku.