Nowo powstały hotel ,,Dom Młynarza'' w Żukczynie ma zaszczyt zaprosić Państwa na uroczysty Bal Sylwestrowy w którym cofniemy się do czasów amerykańskiej prohibicji .
Jak wiadomo czasy amerykańskiej prohibicji doprowadziły do rozkwitu podziemnego handlu alkoholem dlatego i my na tego typu praktyki przymykamy oko.
Przygotowane przez naszych kucharzy menu sylwestrowe oraz atrakcje z dreszczykiem hazardu powinny pobudzić zarówno kulinarne zmysły jak I ciarki krążące po plecach naszych gości.
Żeby tradycji stało się zadość o godz. 0:00 uczcimy koniec panowania czasów prohibicji i wejścia w nowy 2015 rok.
Nawiązując do wspomnianych czasów mile widziane będzie odpowiedni ubiór ,aby bez reszty dać się pochłonąć spirali czasu.
Serdecznie Zapraszamy do świętowania razem z nami .
Menu Sylwester 2014
Przystawki Zimne
Ostrygi na zimno
Ostrygi na chrupiącej chałce z masłem i anchovies
Mousseline z wędzonego łososia z kawiorem
Terrina z ryb morskich z algami i omułkami
Świeże figi z kozim serem oraz szynką długodojrzewającą
Kaczka francuska z armaniakiem , borowikami i pistacjami
Pasztet z dziczyzny z chutney porzeczki i mango
Cielęcina nadziewana szyjkami rakowymi
Polędwica pieczona z ziołami, pieprzem kolorowym z sosem malinowym
Sałata z mango , avokado i krewetek koktajlowych
Na Trawienie
Sorbet cytrynowy z wódką z młodych ziemniaków
Dania na Ciepło
Kaczka z majerankiem , daktylami oraz konfiturą z czerwonej kapusty i jerzyny leśnej
Jesiotr z kawiorem z łososiowym w sosie winnym prosecco ze szparagami
Desery
Tort czekoladowy z bezą , likierem kahluą oraz orzechami macadamia
Mus malinowo-pistacjowy z imbirem
Tarta pralinowa z białej czekolady i marcepanu
Po Północy
Wołowina duszona w czerwonym winie
* Cena za osobę 300 zł
* Cena zawiera napoje bezalkoholowe , kawe oraz herbatę.
* Butelka Wina Białego lub Czerwonego
Przygotowane przez naszych kucharzy menu sylwestrowe oraz atrakcje z dreszczykiem hazardu powinny pobudzić zarówno kulinarne zmysły jak I ciarki krążące po plecach naszych gości.
Żeby tradycji stało się zadość o godz. 0:00 uczcimy koniec panowania czasów prohibicji i wejścia w nowy 2015 rok.
Nawiązując do wspomnianych czasów mile widziane będzie odpowiedni ubiór ,aby bez reszty dać się pochłonąć spirali czasu.
Serdecznie Zapraszamy do świętowania razem z nami .
Menu Sylwester 2014
Przystawki Zimne
Ostrygi na zimno
Ostrygi na chrupiącej chałce z masłem i anchovies
Mousseline z wędzonego łososia z kawiorem
Terrina z ryb morskich z algami i omułkami
Świeże figi z kozim serem oraz szynką długodojrzewającą
Kaczka francuska z armaniakiem , borowikami i pistacjami
Pasztet z dziczyzny z chutney porzeczki i mango
Cielęcina nadziewana szyjkami rakowymi
Polędwica pieczona z ziołami, pieprzem kolorowym z sosem malinowym
Sałata z mango , avokado i krewetek koktajlowych
Na Trawienie
Sorbet cytrynowy z wódką z młodych ziemniaków
Dania na Ciepło
Kaczka z majerankiem , daktylami oraz konfiturą z czerwonej kapusty i jerzyny leśnej
Jesiotr z kawiorem z łososiowym w sosie winnym prosecco ze szparagami
Desery
Tort czekoladowy z bezą , likierem kahluą oraz orzechami macadamia
Mus malinowo-pistacjowy z imbirem
Tarta pralinowa z białej czekolady i marcepanu
Po Północy
Wołowina duszona w czerwonym winie
* Cena za osobę 300 zł
* Cena zawiera napoje bezalkoholowe , kawe oraz herbatę.
* Butelka Wina Białego lub Czerwonego