5.2
oceń »

Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich

adres
80-441 Gdańsk, al. Legionów 7 pokaż na mapie
telefon
58 341-36-39  fax:  58 341-36-39
e-mail
sekretariat@zsgh.gda.pl
www
 
zgłoś do aktualizacji

Napisali o nas

zobacz wszystkie (3) »

O nas

W skład Zespołu wchodzą:
- Technikum (technik hotelarstwa, technik kelner, technik żywienia i usług gastronomicznych)
- Zasadnicza Szkoła Zawodowa (kucharz małej gastronomii, kucharz)

Opinie


5.2

w kategorii

Szkoły średnie

  • poziom nauczania:
    5
     
  • wyposażenie:
    6
     
  • zajęcia dodatkowe:
    -
     
  • bezpieczeństwo:
    5
     
  • ocena ogólna:
    5
     
średnia ocena (max 6.0)
5.2

Bardzo dobre technikum

Po pierwszym roku nauki mogę śmiało polecić każdemu technikum ZSGH kto lubi gastronomię/hotelarstwo i wiąże z nim przyszłość. Poziom nauczania stoi na wysokim poziomie. Trzeba się uczyć bo mocno cisną z przedmiotów zawodowych oraz języków obcych. Jeżeli ktoś leje na wszystko to długo w tej szkole się nie utrzyma, a przynajmniej w technikum bo o zawodówce to nie wiem. W szkole często są organizowane konkursy, przedstawienia teatralne i różne akcje dlatego ciężko się nudzić. Przedmioty zawodowe to nie tylko nauka zawodu ale też praktyki zarówno w restauracjach jak i w specjalnych pracowniach w szkole. Dość często organizowane są też wycieczki do gdańskich hoteli jak np. Hanza czy Heweliusz aby zobaczyć jak działa hotel "od zaplecza". Klasy i uczniowie są w porządku. Minusem są jak wszędzie, niektórzy nauczyciele którzy beznadziejnie prowadzą lekcje oraz częste wizyty straży miejskiej, która wyłapuje nieletnich palących pod szkołą przez co jest duży chaos na przerwach na podwórku i masa nieporozumień. Polecam każdemu

  • uczeń (mężczyzna, 19-30 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: 2012
  • Polecam innym: tak
  • Status: jestem w trakcie nauki/szkolenia
    • poziom nauczania:
      5.0
       
    • wyposażenie:
      6.0
       
    • bezpieczeństwo:
      5.0
       
    • ocena ogólna:
      5.0
       
    średnia ocena (max 6.0)
    5.2