• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Testowaliśmy tanie pączki z dużych sieci handlowych

Arnold Szymczewski
23 lutego 2017 (artykuł sprzed 7 lat) 

Testujemy pączki z dużych sieci handlowych


42 pączki z dużych sieci handlowych i sześcioro próbujących. W związku z Tłustym Czwartkiem przetestowaliśmy słodkości kupione w znanych sieciach handlowych w najbardziej okazyjnych cenach. Wyniki całego testu znajdziecie w filmie.



Test tanich pączków z marketów. Wyniki zaskakują Test tanich pączków z marketów. Wyniki zaskakują

Gdzie kupujesz pączki w Tłusty Czwartek?

Tłusty Czwartek to tradycyjne święto wszystkich łakomczuchów, jak i tych, którzy od zdrowej diety odrywają się tylko na kilka dni w roku. W ostatni czwartek karnawału wszyscy omijają łazienkową wagę szerokim łukiem, bo i po co tego dnia się ważyć? Mało komu przeszkadza zjedzenie trzech, pięciu a może i siedmiu pączków - skoro za tydzień zaczyna się Wielki Post, to komu to szkodzi?

Z tej okazji przeprowadziliśmy test pączków. Nie próbowaliśmy jednak pączków wyjątkowo fantazyjnych, z niezwykle oryginalnymi nadzieniami, kupionych w najbardziej renomowanych trójmiejskich cukierniach. Zdecydowaliśmy się przetestować dla was pączki najłatwiej dostępne i w najniższych cenach.

Kupiliśmy je w siedmiu dużych sieciach handlowych, których sklepy znajdują się w całym Trójmieście. Przetestowaliśmy pączki z Biedronki, Lidla, Żabki, Tesco, Auchan, Carrefoura oraz Piotr i Pawła.

Cena: od 48 gr do 2 zł

Bardzo tanie pączki udało nam się kupić w Auchan, ale pakowane były po 10 szt., więc łączna cena wyniosła 4,8 zł za opakowanie. W Tesco zapłaciliśmy 0,66 zł za sztukę, w Biedronce 0,75 zł, w Lidlu i Carreforurze po 0,99 zł, a w Piotrze i Pawle 1,69 zł. Najdroższy pączek kupiliśmy w Żabce za 2 zł.

Test i punktacja

Do degustacji zasiadło sześcioro pracowników z różnych działów naszej redakcji: ze sprzedaży, z moderacji, z serwisu Kulinaria, z IT oraz grafik. Pączki oceniali w ciemno (nie wiedząc z którego sklepu pochodzą), w skali 1-5. Na "5" zasługiwały te, które smakiem dorównywały najlepszym pączkom jedzonym w życiu. Z kolei "1" była zarezerwowana dla tych pączków, którymi nie poczęstowalibyśmy nawet nielubianego znajomego.

Wyniki

- Podsumowanie będzie smutne: znalezienie naprawdę smacznego pączka w dużym sklepie graniczy z cudem. Albo ciasto jest przesmażone i zbite, albo nadzienie niejadalne. A zazwyczaj - co pokazał nasz test - i to, i to. Ja kupię pączki w sprawdzonej małej cukierni, w której co prawda zapłacę więcej, ale nie dostanę niestrawności od podejrzanej chemii w cieście i lukrze, a co najwyżej od przejedzenia - kwituje Łukasz Stafiej, dziennikarz serwisów Rozrywka i Kulinaria.
Według naszych pracowników miejsce pierwsze zajęła Żabka, drugie Tesco, a trzecią lokatę zajął Piotr i Paweł. Według naszych pracowników miejsce pierwsze zajęła Żabka, drugie Tesco, a trzecią lokatę zajął Piotr i Paweł.


Opinie (396) ponad 10 zablokowanych

  • kto wygrał (31)

    który dyskont wygrywa pączkową bitwę.
    ps - nie pytam o wasz konkurs ale o ocenę tego co się dzieje w rzeczywistości

    • 83 3

    • W nagrodę baksa siatek foliowych z logiem zwycięzcy

      • 6 0

    • (10)

      Najlepsze paczki były we Wrzeszczu. Teraz jest tam PKO. Czy ktoś wie gdzie się przenieśli? Albo jak nazywała się tamta cukiernia?

      • 54 1

      • wydaje mi się, że przenieśli się tem gdzie był pewex obok manhattanu

        • 6 2

      • (3)

        Na Partyzantów jest "Pączkarnia", ale nie wiem, czy to ta przeniesiona, czy inna.

        • 8 2

        • nie, to nie oni (2)

          • 1 0

          • Ci z partyzantów zaczynali kiedys w małej budce koło dawnego sklepu żart -na wajdeloty we Wrzeszczu . Pamietam ich paczatki. Nie sa złe ich paczki ale te z grunwaldzkiej to legenda! Gimby nie znajo :p

            • 8 2

          • Jak bywałem u babci obok tej pączkarni to "waliło" tłuszczem od rana. W ogóle pączki są niezdrowe, ale kto by o tym myślał jedząc je. Jako dziecko nie zastanawiałem się czy są dobre czy złe? Kiedyś wszystko było dobre: pączki, oranżada, pepsi-cola. Nikt nie kombinował, nie oszczędzał, nie uszlachetniał. Mleko się zsiadało, chleb czerstwiał, wędlina psuła. A teraz jest chemia, która odkłada się w naszych mózgach :)

            • 4 0

      • Kto przegrał

        Nie wytrzymali konkurencji

        • 0 4

      • chodzi Ci o Kowala?

        Ja

        • 3 2

      • Tam dalej sa paczki

        pod szyldem Paczkowa Kasa Oszczednosciowa - dlatego paczki maja tylko spod lady.

        • 11 4

      • nigdzie się nie przenieśli, zakonczyli działalność

        • 1 0

      • żeś mi przypomniał

        Pamietam, jak za dzieciaka matka mnie wysłała. Początek kolejki zaczynał się na rogu dmowskiego ;)

        • 4 0

    • (3)

      Ja kupuję pączki w piątek są o 50% tańsze . Wigilie robię w 28 grudnia a sylwester pod koniec stycznia . Można troszkę zaoszczędzić

      • 81 8

      • A ja Walentynki zrobię 28 lutego (2)

        Wtedy mnie wypuszcza z OIOMu po tym jak mojej kobiecie nie zrobiłem 14

        • 56 1

        • zrób 29 lutego (1)

          będzie jeszcze taniej

          • 34 1

          • Dokladnie

            Twoja mama też mi tak powiedziala

            • 3 0

    • Biedronka

      • 3 8

    • i żyjecie? To straszne po co taki test. Test na przeżycie.

      • 11 1

    • W Gdańsku była tylko jedna pączkarnia która piekla cały rok i zasługiwała na 5 (8)

      Była we wrzeszczu na grunwaldzkiej za domem handlowym neptun!! Tam zawsze były kolejki wielkie i puszyste paczki ciepłe!!
      Jej likwidacje spowodowały urzędasy Gdański bo wykończyli ich wysokimi oplątami!!
      Identycznie jak Donaty w Sopocie na monciaku czy najlepsze gofry na monciaku!!!

      • 64 3

      • mniiiaiamm (1)

        pamietam te miejsca.... Jeszcze byly donaty we wreszczu kolo puchatka :)

        • 24 1

        • I przepyszne rurki z kemem :)

          • 14 2

      • były ogromne-" mączne", bez smaku (1)

        • 4 7

        • zgadza się!

          nie rozumiem zachwytów, były wielkie, tłuste, śmierdzące i niedobre

          • 0 0

      • Pączkarnia jest nadal (1)

        W Olimpie, gdzie kiedyś był Pewex, przy przystanku A 127, 262,

        • 2 2

        • nie, nie jest. to nie są oni.

          • 2 0

      • A mnie tam nie smakowały, strasznie jechały drożdżami, były po prostu duże

        ale ich smak i zapach był bardzo kiepski (pisze o tych z Wrzeszcza) bo donatów to wcale nie cierpię

        • 2 6

      • Całkiem niezłe i na bieżąco smażone są teraz w Brzeźnie na Gdańskiej na rogu supersamu przy ulicy. Nazywa się to słodki pączuś czy jakoś tak.

        • 0 0

    • Kwestia smaku jest indywidualna więc wyjdź z domu/pracy i sam(-a) sprawdź ;)

      • 1 6

    • nabożeństwo nad pączkami, dajcie spokój

      • 2 2

    • Test jest sponsorowany przez piekarnie!!!

      takich gniotów jakie robi pelloswski to nigdzie niema!!

      • 17 1

    • Najlepsze paczki robi Mersa z Sopotu!

      • 0 2

  • (21)

    Najlepsze pączki są z WZ ki

    • 88 54

    • Prawda!! (3)

      • 7 5

      • Najlepsza Vega z Morena !!! (2)

        • 1 3

        • Pączuś Gdynia !!!

          • 4 3

        • Tak. Najlepsze pączki są za 2 Z-ki. Tańsze są kiepskie.

          • 0 0

    • (3)

      Na samą myśl o mało zachęcających fachowcach którzy tę pączki kręcą po kolejnej przerwie na szluga na zapleczu przy śmietniku

      • 14 9

      • (2)

        Odezwał się tem który ptaka i ręce myje po toalecie

        • 8 7

        • A masz z tym problem palaczu przebrzydly?

          • 7 2

        • rozumiem, iż ty nie myjesz? smacznego

          • 4 2

    • tak jest.kupuje tam od przedwojny. (1)

      tylko tradycyjne wartosci.i węgiel.

      • 5 2

      • A moja rodzina kupuje pączki od Pellowskiego, bo najlepsze.

        Oni tradycyjnie najlepsze pączki robili tam już w XIX wieku. Taka Tradycja. Jak oni nam porwą samolot, to muszą nam oddać furę - taka tradycja, ekstradycja.

        • 1 14

    • nie mam pojęcia (9)

      skąd dosyć powszechna opinia, że ciasta z WZtki są prawie jak domowe wypieki. tzn mi też się kiedyś tak wydawało.
      ostatnio jadłem sernik ze zmielonego twarogu (nie z "wiaderka") zrobiony w domu. uświadomiło mi to, że w sumie zapomniałem jak smakuje prawdziwy sernik.
      a teraz idź do wzteki i zobacz jak wygląda sernik w wztce. to jakaś bujająca się przy krojeniu żółtawa masa. nie mam pojęcia z czym to jest. a skoro sernik tak wygląda to z czego robią i co jest dodawane do innych ciast?

      • 15 1

      • (3)

        WZ jest zbliżona do ideału :)) czasami jest bliżej, a czasami jej daleko do... I tak smacznie ;))

        • 8 1

        • w kwestii drożdżówek i pączków (2)

          przyznaję rację.
          ale sernik mnie zabił.

          • 3 0

          • Z wz-ki najlepsze drozdzowki z makiem, ciezkie i mokre od maku.pychota

            • 8 1

          • wz

            tak serniki wz-ce niw wychodzą. Ale drożdżówki są przepyszne, z wiśniami mniam

            • 0 0

      • Ludzie mają różne doświadczenia.

        Ja akurat sparzyłem się na WZtce (Przymorze). Kilka razy kupiłem ciasto przypalone od spodu. Pewnie dam im jeszcze szanse, gdzieś kiedyś. Tymczasem wolę kupować w cukierni spod znaku puchacza - jak dotąd zero wpadek.

        • 1 2

      • ich fenomen polega na braku konkurencji w najbliższej okolicy (1)

        • 1 2

        • Na old tałnie brak konkurencji?

          To chyba żart.Ja mieszkam w dzielnicy Gdańsk-Południe, ale gdy jestem w pobliżu Wuzetki, korzystam. Czasem można się czepiać, ale generalnie bardzo smacznie- te zapachy! Choć dawno już tam nie byłam więc nie wiem, jak teraz.
          Na Przymorzu najlepsze paczki były w Stefance.

          • 2 1

      • Przecież istnieją RODZAJE serników

        Moja mama robi inny niź Twoja, a który lepszy? Ja zawsze uwielbiałam sernik wiedeński- z ulubionej cukierni. Sama robię najczęściej sernik na zimno - z kolorowymi galaretkami, bo tak lubimy.

        • 1 1

      • Zgadzam się śmieszy mnie jak ludzie zachwalają i zachwycają się wyrobami z wz ki
        Mi tam jedynie smakują drożdzówki z wiśniami. Sernik blee też mnie zastanawia ten kolorek.

        • 0 0

    • popieram

      najlepsze z WZ pod warunkiem ze robione przez Dano

      • 1 1

  • nadwaga i zapchane żyły przez tłuszcze trans... (25)

    • 74 142

    • po jednym dniu? nie przesadzaj

      • 69 4

    • rusz żope zamiast biadolić.

      • 26 1

    • moje żyły moja sprawa (1)

      najwyżej z twoich składek zus będę leczony, hi hi

      • 13 12

      • Nie będziesz nierobie

        Chyba ze jesteś zarejestrowany w pośredniaku

        • 7 3

    • Ech te stare pączki na maśle... (7)

      Pomarzyć, lub... samemu zrobić. Wtedy żadnych tłuszczy trans (niezdrowa margaryna).

      • 7 5

      • Od kiedy to smażenie na maśle jest zdrowe? (4)

        • 5 2

        • Masło dodaje się do począków, pączków na maśle się nie smaży

          A co smażenia na maśle - obadaj temat 'masła klarowanego" - od lat jadą na nim francuzi i inne narody Europy Zachodniej i dobrze żyją.

          Margaryna i penalizacja masła to lata komuny - która potrzebowała produktu nie sprawiającego kłopotów produkcyjno-logistycznych. Nawet władza ludowa propagowała piosenki o margarynie. Oczywiście wyżsi rangą towarzysze jedli masło, z zaprzyjaźnionych gospodarstw....

          • 11 2

        • ja smażę tylko na maśle (2)

          np jajecznica, wrzucam masło i czekam aż zrobi się delikatnie brązowe i zacznie się lekko dymić, wtedy wlewam jajka; smak lekko przypalonego masła - poezja.
          Naleśniki tez smażę na maśle, nie trzeba ich wtedy odsączać z tłuszczu, bo to bardzo smaczny tłuszczyk, i nie przeszkadza jak olej.
          Za to frytki smażę na smalcu. Herbatę słodze 2-3 łyżeczki; a napoje gazowane tylko w wersji normalnej, nie żadne light czy max na trujących słodzikach
          Jakby ktoś się martwił o moje zdrowie to LDL 115mg HDL 48mg

          • 4 5

          • Jak masło zaczyna dymic to znaczy że jest za wysoka temperatura smażenia. Myślę że to nie jest prozdrowotny zabieg. Ja smażę na maśle ale w niższych temperaturach, do wyższych używam olej kokosowy lub smalec

            • 1 0

          • ja też słodzę

            też słodzę herbatę i kawę tak z 5-6 łyżeczenk, ale nie mieszam bo by była za słodka XD

            • 0 0

      • prawidłowo, to na smalcu powinny być (1)

        Smażone
        wysoka temperatura dymienia i to jest zdrowe smażenie

        • 11 0

        • Bardziej prawidłowo to na oleju kokowsowym. Choć smalec niczego sobie, OK jest bardziej zasadny w tym scenariuszu.

          • 1 5

    • tak tak po jednym tłustoczwartkowym pączku,jakisś gigantyczny musiałby być

      • 2 2

    • (3)

      Ja właśnie robię swoje faworki. Ciasto gotowe, zaraz będę smażyć. I wiem co jem, bez sztucznych dodatków i chemii. Można? Można :P

      PS - nie wiem ile pączków trzeba by było dziś zjeść, żeby normalny człowiek dostał nagle nadwagi. Musiała bym przytyc dziś z jakieś dobre 10 kg ;p

      • 4 2

      • zazdrościcie i tyle ;p

        • 1 1

      • Żeby przytyć o 1KG trzeba zjeść +7000kcal więcej (1)

        od swojego dziennego zapotrzebowania. 10kg nadwagi to .....ok 233 pączki ;)

        • 5 1

        • Chyba 20

          • 0 0

    • co za debilny tekst

      • 0 4

    • Przysiegajcie na swoje dzieci kto z was zje tylko jednego pączka!!Bo napewno 4 to minimum (2)

      • 4 2

      • ja w ogole nie zamierzam jesc tego syfu

        • 5 2

      • Ja nie zjem ani jednego, usmażyłam za to dużo faworków i wcinam :)

        • 3 1

    • jasne od 1 paczka

      • 0 1

    • Wolę nadwagę niż Twoje pitolety w internetach :>

      • 5 2

    • Na to trzeba popracować trochę dłużej niż jeden dzień.

      • 0 1

    • na coś trzeba umrzeć

      żal mi Ciebie

      • 1 1

  • To wszystko to jest spisek salonów fitness !!! (3)

    • 129 6

    • Silne lobby :)

      • 10 0

    • W auchan

      Paczki pakowane po 10 szt są średnie, ale wydaje mi się ze te kupione w punkcie cukierniczym są smaczniejsze (i droższe)

      • 1 1

    • ja tam ćwiczę z Grycankami :)

      • 4 0

  • Jemy podłe wędliny (16)

    Chemiczne warzywa, pijemy gazowane napoje, to i możemy zagryźć fantastycznym paczkiem za 20 groszy.

    Na zdrowie!

    • 272 8

    • a ja sam robię pączki i są cudowne :) (1)

      • 18 1

      • Czy dlatego mam jeść pączki z ciasta mrożonego przez rok i z chemią prosto z Chin lub Rumuni

        czemu takie tanie, właśnie dlatego, za to leczenie nowotworów już, niestety, drogie

        • 5 2

    • zapuść Drwala (1)

      i żryj kiełki i popijaj mchem!

      • 11 8

      • załóż dres , kup BMW - zostań polskim turasem !

        • 2 1

    • Mów za siebie (4)

      Mądry na jedzeniu nie oszczędza

      • 20 1

      • Mądry (3)

        oszczędza na wszystkim!
        Głupki żyją w Luksusach!

        • 3 10

        • (1)

          Mądry nie musi oszczędzać .

          • 3 0

          • Może i nie musi, ale chce. Nie trzeba być biednym, żeby chcieć oszczędzać.

            • 1 0

        • Madry jezdzi Passerati!

          Oszczedza na jakosci jedzenia, zeby ZUS oszczedzil na jego emeryturze!

          • 0 0

    • (3)

      Ja kupiłem pączki w prawdziwej cukierni za 2,50 za sztukę. Takie nie mają porównania z tymi marketowymi. W tamtym roku kupiłem 10 sztuk w Carrefour, bardzo tego żałowałem. Jadłem je prze 3 dni... Dzisiaj kupiłem 13 sztuk, myślę że dziś znikną bez problemu.

      • 7 3

      • (1)

        Jadłeś przez 3 dni beznadziejne pączki, które ci nie smakowały bo żałowałeś, że się te wydane 5 zł zmarnuje? A to hit;) Wyobrażam sobie jak musiały smakować na trzeci dzień xd

        • 21 2

        • Gorzej, pomyślał że to grzech. Już wolałbym wyrzucić niż jeść na musa z odruchami wymiotnymi, a później męczyć się z bólem żołądka i rozwolnieniem.
          Ps. Chytry traci dwa razy

          • 5 2

      • Gratulacje za chwalenie sie głupota!gdyby mi niesmakowały wywalił bym do kosza!!

        kupowałem od Pellowskiego za 2.30 i to są nie jadalne kluchy !!!
        W przeciwieństwie do tych z biedronki 10razy lepsze i 5 razy tańsze

        • 3 1

    • Mów za siebie.

      Ja nie jem.

      • 0 0

    • A ja nie jem podłych wędlin. :)

      Kiedyś kupowałem tanie pasztety i galaretki. Potem zacząłem kupować trzy razy droższe wędliny i wydaję tyle samo na jedzenie. Polecam, - 30 kg od tej decyzji.

      • 2 0

    • Chyba ty

      Ja czytam etykiety i używam nosa oraz oczu podczas zakupów.

      • 0 0

  • Jezu (7)

    jak ja kocham pączki!

    • 110 9

    • a d*pa rośnie (1)

      • 19 9

      • Każdy ptaszek ma swój daszek

        • 24 0

    • zjedz mnie mała

      • 13 0

    • (1)

      Po co te Jezu?

      • 6 8

      • stworzył pączki - pośrednio ;) stąd

        • 6 1

    • szukam

      Kobiety z dużymi pączkami

      • 9 1

    • Pączki czy glinę

      To coś z marketów najlepiej nadaje się do uszczelniania okien a nie do jedzenia.

      • 0 0

  • współczuję.....

    • 14 41

  • (11)

    Glupi lud i tak rzuci sie na paczki z Biedry po 50groszy bo tanio. A ze smakuja jak piasek to nieistotne.

    • 185 53

    • Skąd wiesz jak smakują... (4)

      • 28 5

      • ja nie kupuje w bierze,

        ale zgadzam się z tym, że muszą smakować jak piasek. Nawet nigdy ich nie jedząc. Ba, nawet na oczy nie widząc. Wszyscy narzekamy na przetargi, gdzie najważniejsza jest niska cena. A sami co robicie? Wpie*rzacie g*wno. Bo tanie!

        • 38 8

      • A jak (2)

        Jak może smakować chemia zamrożona i potem podawana same E zobacz na skład ciast z biedronimi i zapytaj żony teściowej czy jak robi ciasto w domu dodaje 17 rodzajów E

        • 35 5

        • (1)

          Dodaje choćby antyzbrylacz z soli kuchennej.

          • 3 0

          • antyzbrylacz?

            Sól bez tego składnika - naturalna, kamienna jest także w sprzedaży!
            A niech się nawet zbryla - zawsze można rozkruszyć :)

            • 6 0

    • (2)

      Każdy je to co mu smakuje i na co go stać. Po co obrażać?
      Myślisz, że w normalnej cukierni zjesz pączka bez tego całego chemicznego syfu? Zwłaszcza w sieciówkach pierarniczych/cukiernicych? Powodzenia. Wszędzie jest ten sam syf, w cukierni na pewno lepiej smakuje, za to pączek jest mniejszy i ma mniej nadzienia niż w normalny dzień. Niech ktoś kupi pączka dziś i np. w poniedziałek, ten dzisiejszy będzie mniejszy i gorszy bo piekarnie w tłusty czwartek wybierają ilość zamiast jakości.

      • 28 2

      • (1)

        Masz rację , a czy wiesz ,że cena ponad połowy produktów w Biedabronce to cena opakowania tego produktu, rozumiesz opakowane droższe od tego co jest w nim zapakowane

        • 3 7

        • co to ma do pączków?

          • 5 1

    • z kartą moja biedronka są po 0.39gr :P

      • 1 1

    • Pewno z melanina albo z blonnikiem z bambusa .

      • 0 0

    • lud nie głupi co najwyżej biedny

      • 0 0

  • Tylko pączki z tradycyjnych piekarni! (14)

    Te z dyskontów to syf i z pączkiem nie ma nic wspólnego! PS. Jeden pączek nikomu jeszcze nie zaszkodził:)

    • 232 21

    • skoro mówisz o jednym pączku to dlaczego wcześniej używasz liczby mnogiej? (2)

      wygląda to na reklamę

      • 8 19

      • To jest życie, a nie reklama. (1)

        Piszę o jednym pączku, ponieważ znam osoby, które przy okazji Tłustego Czwartku potrafią jeść PĄCZKI na śniadanie, obiad i kolację! Następnie stoją przed lustrem i narzekają na swój wygląd :)

        • 9 4

        • jakby się normalnie odżywiali codziennie

          to by te pączki w tlusty czwartek im różnicy nie robiły.
          Ja w tłusty czwartek jem pączki na śniadanie, drugie śniadanie, zupę, obiad i kolację. Wieczorem już mi prawie niedobrze od tego cukru, ale tak właśnie moim zdaniem ma być. Pączków i innych cukierniczych wyrobów nie ruszam potem aż do wielkiej nocy.

          • 25 2

    • Pączki (1)

      A czy wiesz tak na pewno z czego są wypiekane w piekarniach ????.

      • 22 4

      • A czy jestes pewien że twoje dziecko to na pewno twoje dziecko ?

        • 12 1

    • taaaaaa, kupiłem kiedyś rogale "marcińskie" w tradycyjnej piekarni (1)

      zawieraly ciekawy dodatek w postaci skorupek od jajka i to każda z 4 sztuk. Dziękuję za taką tradycję...

      • 16 1

      • To tylko wartość dodana :) Przynajmniej miałeś pewność ze do ich produkcji użyto jajek a nie chemicznego zamiennika. Pozdrawiam

        • 31 3

    • Kiedys paczki z tradycyjnych piekarni robili dobre bo niemieli konkurencji (5)

      Teraz jest konkurencja i wszedzie są takie same pączki !!
      Identycznie jak niekupisz nigdzie prawdziwych kremówek papieskich bo sam właściciel oszukuje i sprzedaje podrabiane bo mu sie bardziej opłaca!

      Skoro to takie złe niesmaczne paczki to dlaczego ludzie je kupuja !!Dyskonty iemaja problemu by je sprzedac

      • 7 0

      • (4)

        Właśnie , nie rozumiem , pączki w dyskontach są pyszne , mają tam też zawsze świeże ciepłe pieczywo bo sami je pieką , teraz doszła jeszcze masarnia więc , świeże pyszne wędzone mięso i wędzone wędliny też tam możemy dostać , przepadam również za garmażem i nie prawda , że to jest jakies 3 zycie kurczaka , i nie prawda że ser żółty po terminie tak jak i wedlina po terminie jest krojona w plastry i naklejana nowa data,
        Nie rozumiem , to jakaś nagonka. Poza tym prezes jest najmądrzejszy i dba o cały naród , a Rydzyk nigdy za posługę bożą nie rządał pieniędzy ... powiem inaczej , on się nimi brzydzi bo wie "że szybciej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż bogacz przez bramy niebios"

        • 6 5

        • (1)

          Tyle razy jadłem te z biedronki za 98 czy 99 gr i były zawsze dobrze , takie same jak te za 1 coś czy 2 zł

          • 4 3

          • chyba jednak nie jadłeś pączków z prawdziwej cukierni

            polecam Bliklego ( otworzyli punkt w Auchanie ), lub Delicja z Gdyni

            • 4 6

        • Zapomniałeś dodać, że te "pyszne, świeże" pieczywo, jest odpiekane z pieczywa głęboko mrożonego. Smacznego

          • 6 1

        • nikt nie pojął że to sarkazm , ale wy macie "podniebienie" ... świnia też wszystko zeżre ... jak to mówią

          • 1 0

    • z tradycyjnej piekarni? to kup sobie od Pellowskiego to przestaniesz pluc na biedronke

      Bzdury piszesz jak mało który!!

      • 6 1

  • (12)

    Mrożone gnioty z Chin tragedia

    • 145 18

    • (2)

      Właśnie, przecież pączki z biedry i lidla wyglądają na te same i smakują tak samo, nie wiem czemu taka różnica w ocenie.
      To samo jak innym pieczywem - większość sieciówek kupuje je z tej samej "piekarni" które tylko odmrażają i odpiekają w piecu na terenie sklepu.
      Plus: Jeżeli robili test pączków to mogli wziąć wszystkie z lukrem, albo wszystkie z cukrem pudrem.

      • 18 0

      • (1)

        owszem i to i to mrożonki ale o dziwo różnią się smakiem - te z biedry są jednak lepsze, nie żeby dobre ale lepsze od niemieckich

        • 0 0

        • analogia ... nie będę kupował nowego BMW bo przecież Dacia to też super auto i tak samo jeździ jak BMW ... tak odbieram twoją wypowiedź

          • 1 0

    • Sam jesteś (1)

      Gniot mrożony z Chin!

      • 6 21

      • Pracuje w polskim sklepie z polskim szefem i mam polska pensje i jest mi z tym dobrze

        • 6 3

    • Łykasz Pape z TVenu? (1)

      włącz MUSK!

      • 6 3

      • Odwal się!

        • 0 0

    • przecież (3)

      Bieda to Lild!

      • 3 1

      • (2)

        Lidl czy Bieda to smieciosklepy , czego nawet niemiecki pies nie tknie to do Polski wysyłają , więcej domieszek , niższa masa i wysoka cena - Polak to frajer

        • 4 5

        • (1)

          Te cukierni gorsze bywają

          • 5 0

          • Perlowski to nie cukierna tak jak i Szydełkowski i jakość porównywalna do marketowego guana

            • 3 0

    • chodzi ci o te od Pellowskiego?

      • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najczęściej czytane