aktualności 48h

lotnisko w kosakowie - archiwum wiadomości

Dotyczące miasta:
Data publikacji:
do (format daty rrrr-mm-dd)
Związane z tematem:

rss

Znaleziono 4 artykuły

• Kolejni wykonawcy Open'era ogłoszeni

8 marca 2012   (73 opinie)

Kolejni wykonawcy Open'era ogłoszeni Organizatorzy festiwalu Open'er przygotowali kolejny, różnorodny zestaw artystów, którzy wystąpią na tegorocznej edycji imprezy. Do Gdyni przyjedzie The Kills, M83, Major Lazer i Dry the River. The Kills przyjadą do Polski po raz pierwszy, chociaż ich wokalistka, Alison Mosshart była już w Gdyni z grupą The Dead Weather. Jednak teraz przyjedzie ze swoim głównym zespołem,...

• Lotnisko: prezydenci debatowali, ale się nie dogadali

12 marca 2010   (498 opinii)

Lotnisko: prezydenci debatowali, ale się nie dogadali Nie było nowych argumentów w dyskusji między prezydentami Gdańska i Gdyni o zasadność budowy lotniska w Kosakowie, ale padło ważne oświadczenie: - Faktycznie, za 10-15 lat oba lotniska będą ze sobą konkurować - przyznał Wojciech Szczurek. - Dobrze, że się ugryzłem w język i nie porównałem lotniska w Kosakowie do Schleswiga-Holsteina, który też wpłynął do Gdańska z...

• UEFA wylądowała na lotnisku w Kosakowie

17 kwietnia 2008   (219 opinii)

UEFA wylądowała na lotnisku w Kosakowie Lotnisko w Kosakowie wizytował w czwartek delegat UEFA. Chciał się przekonać, czy można je będzie wykorzystać w czasie Euro 2012.Peter Hampson jest specjalistą UEFA ds. lotnisk. Podczas wizyty w Gdyni towarzyszyli mu członkowie polskiego komitetu organizacyjnego Euro 2012 odpowiedzialni za przygotowania portów lotniczych do obsługi mistrzostw w Polsce.- Przedstawiciele UEFA...

• W Kosakowie nie chcą lotniska

13 lipca 2007   (152 opinie)

W Kosakowie nie chcą lotniska - Wójt Jerzy Włudzik mówił w kampanii wyborczej, że jest przeciwny przywróceniu ruchu na lotnisku w Babich Dołach, a teraz to popiera. Będziemy żądać wielotysięcznych odszkodowań - zapowiada mieszkaniec gminy Andrzej Borys. Mieszkańcy Kosakowa, które weszło w spółkę z sąsiednią Gdynią, by zbudować cywilny port na bazie lotniska wojskowego w Babich Dołach, nie chcą, by nad...