aktualności 48h

Perły Wolnego Miasta Gdańska (31 opinii)

Strażnik miejski: liczą się tylko wystawione mandaty (287 opinii)

Ognista iluminacja Żółtego Wiaduktu wideo (95 opinii)

Przewędruj Gdańsk ze smartfonem w ręku (58 opinii)

sport

Kuklis: Zakończymy ten sezon ładnym akcentem (29 opinii) LIVE!

Siedem szczypiornistek opuszcza Vistal Łączpol (6 opinii) LIVE!

Mistrzowska forma mistrzów Polski (3 opinie)

III liga będzie obfitować w derby Trójmiasta (87 opinii)

W Gdańsku ma być trener głodny sukcesów (162 opinie)

Z akademickimi mistrzostwami Polski w chodzie (3 opinie)

Ekstraligowy doping dla przyszłych zawodników (21 opinii)

biznes

Tydzień na GPW. Chwila oddechu i dalsze spadki indeksów (2 opinie)

W poniedziałek poznamy nowe władze Energi (20 opinii)

dziecko

Przyjemne z pożytecznym - planuj weekend z dzieckiem (2 opinie)

aktywne trójmiasto

Aktywny weekend: biegi, sporty wodne, rowery, dogtrekking i fitness (11 opinii)

Wielki finał ENERGA Basket Cup w Ergo Arenie atrykuł sponsorowany

rowery

Wspomnienia z II Kaszubskiego Rajdu na Orientację pt. "Z kompasem" (1 opinia)

Rower zniknął, bo monitoring to atrapa? atrykuł czytelnika (110 opinii)

budownictwo

Jaka przyszłość dla Gdyni Zachód? (16 opinii)

historia

Żeglarscy celebryci najstarszego gdańskiego jachtklubu (19 opinii)

deluxe

Trójmiejscy mistrzowie spełniają marzenia dzieci wideo (5 opinii)

rozrywka

Mamy maj, więc rusza sezon w Teatrze Leśnym (10 opinii)

korki

Utrudnienia na al. Zwycięstwa w Gdyni

zdrowie

Oberwał się sufit w szpitalu na Zaspie (111 opinii)

petent - archiwum wiadomości

Dotyczące miasta:
Data publikacji:
do (format daty rrrr-mm-dd)
Związane z tematem:

rss

Znaleziono 8 artykułów

• Policjanci obchodzili swoje święto 24 lipca

24 lipca 2011   (56 opinii)

Policjanci obchodzili swoje święto 24 lipca Żeby móc normalnie wykonywać obowiązki służbowe, często sami muszą zorganizować swoje stanowisko pracy. W większości są słabo wynagradzani i niedoceniani. Mimo tego lubią to, co robią, a my lubimy czuć się bezpiecznie, gdy są obok nas. Dziś dzień policjanta. Na co dzień spotykają się z ludzkimi dramatami, krzywdą i śmiercią, narażeni są na - delikatnie mówiąc - niemiłe...

• Cyberpolicja na Pomorzu za 5 mln zł

7 stycznia 2010   (141 opinii)

Cyberpolicja na Pomorzu za 5 mln zł 5 mln zł będzie kosztowało wejście pomorskich policjantów w XXI wiek. Jako pierwsi w Polsce wdrażają system, który nie tylko ułatwi im pracę, ale też uprości obywatelom kontakt z nimi. "E-Policja - elektroniczna platforma komunikacji Pomorskiej Policji ze społecznością regionu" - tak nazywa się projekt, który realizowany jest za pieniądze Regionalnego Programu Operacyjnego...

• Jeszcze by się petent zirytował

22 listopada 2007   (62 opinie)

Jeszcze by się petent zirytował Izabela Jopkiewicz od kilkunastu dni opisuje różnice w życiu mieszkańców Trójmiasta i Amsterdamu. Dziś jej spostrzeżenia na temat pracy urzędników i procedur związanych z wyrobieniem prawa jazdy.Chcę wyrobić prawo jazdy. W Gdańsku kosztowało mnie to kilka godzin. Zobaczmy, ile trzeba poświęcić na to w Amsterdamie.Prawo jazdy i większość pozostałych spraw obywatelskich...

• Chciałem głosować, ale zniechęcono mnie atrykuł czytelnika

11 października 2007   (95 opinii)

Chciałem głosować, ale zniechęcono mnie - Chciałem zagłosować w wyborach parlamentarnych, ale organizacja pracy w Urzędzie Miasta zniechęciła mnie do tego - pisze pan Mikołaj, nasz czytelnik.Mieszkam w Gdańsku od kilku lat, lecz zameldowany jestem w innym mieście. Jednakże w związku z zbliżającymi się wyborami postanowiłem wykazać się obywatelską postawą i zarejestrować, aby móc oddać głos w Gdańsku.W środę ok....

• Podania jak na dłoni

9 marca 2006   (41 opinii)

Podania jak na dłoni Już niedługo urzędnicy w gdyńskim magistracie nie będą mogli opowiadać klientom bajek, że ich sprawa "się przeciąga". Władze Gdyni kupiły elektroniczny system zarządzania, dzięki któremu petent będzie mógł w każdej chwili sprawdzić w jakiej fazie załatwiania jest jego sprawa i kto w tej chwili za nią odpowiada.- Niekoniecznie musi być tak, że w każdej sprawie interesant musi...

• Tylko gorzej

25 listopada 2004   (52 opinie)

Tylko gorzej Czy ministerstwo się ugnie i przedłuży termin obowiązkowej wymiany praw jazdy? Na razie się na to nie zanosi. Urzędy gmin są zasypywane wnioskami w tej sprawie. W Gdańsku wszystkie osoby, które złożyły dokumenty do 16 listopada, mają gwarancję że nowe "prawko" dostaną jeszcze przed końcem roku. A co z resztą?- Będziemy się starali obsłużyć wszystkich interesantów. Jednak w...

• Recepcja otwarta

2 listopada 2004   (99 opinii)

Recepcja otwarta Recepcja jest skomputeryzowana, na razie obsługiwana przez czterech pracowników sądu. W Polsce recepcje utworzono dotąd tylko w łódzim i krakowskim sądzie. Recepcja w pełni wyposażona i podłączona do sądowej sieci informatycznej została otwarta w piątkowe popołudnie z udziałem Andrzeja Kalwasa, ministra sprawiedliwości, metropolitę gdańskiego abp. Tadeusza Gocłowskiego i...

• Nadzieja w "elektronicznym okienku"

16 września 2003   (26 opinii)

Nadzieja w "elektronicznym okienku" Nie będzie już konieczności biegania z każdym kwitkiem do urzędu. Nie będzie już sfrustrowanych petentów, biegających po całym budynku urzędu, zawracających urzędnikom głowę podczas szukania odpowiedniego biura. Wiele rzeczy można będzie załatwić nie ruszając się z domu. Być może niedługo będzie można przez internet nawet płacić podatki.Sprawnie działające urzędy, dostęp do...