• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

4 razy Smaczniej - kolacja

Restauracja Biały Królik zaprasza na kolejną edycję kolacji trójmiejskich Szefów Kuchni "4 razy Smaczniej", która odbędzie się 20 kwietnia o godzinie 18.00.

maj 26

niedziela, godz. 16:00 - 19:00

Sopot,
bilety 250 zł
ulgowy 225 zł
Cykl "4 razy Smaczniej" to wspólna inicjatywa Szefów Kuchni na co dzień pracujących w różnych restauracjach Sztuczce, Mercato, Eliksirze oraz Białym Króliku: Rafała Wałęsy, Pawła Stawickiego, Pawła Wątora i Marcina Popielarza. Tym razem na zaproszenie Marcina Popielarza w charakterze Gościa Specjalnego dołączy do nich Bartek Szymczak z restauracji Rozbrat 20 z Warszawy.

Każda edycja tego wydarzenia to prawdziwa kulinarna uczta, dostarczająca niesamowitych wrażeń smakowych. A wszystko to dzięki degustacyjnej formule rozbudowanego menu, w którym każdy Szef ma swoje wyraźne miejsce, przygotowując własne propozycje kulinarne.

Powstała wspólna kompozycja dań jest spójna, a zarazem bardzo twórcza, gdyż Szefowie inspirują się nawzajem i starają się pokazać od jak najlepszej strony. Obserwowanie ich "zmagań" to prawdziwa przyjemność, ponieważ zamiast rywalizacji, widzimy prawdziwą radość ze wspólnie spędzonego czasu, zabawę kuchnią i w kuchni, śmiech oraz niekwestionowane koleżeństwo. Efekt takiej mieszanki na pewno nas nie zawiedzie.

"W tym roku data 4 razy Smaczniej jest dla nas o tyle ważna, że praktycznie pokrywa się z kolejną naszą rocznicą. 21 kwietnia 2015 roku przypadł pierwszy dzień otwarcia restauracji Biały Królik - mówi Marcin Popielarz - nic więc dziwnego, że chcemy to wyjątkowo uczcić." Menu kolacji 20 kwietnia właśnie powstaje, znamy już natomiast jego stały koszt: 199 zł / os.

W celu dokonania rezerwacji prosimy o kontakt z restauracją:
restauracja@bialy-krolik.pl
+48 58 351 03 30.

Opinie

  • degustacja , spotkanie , spacer
    kwi 24-25
    środa - czwartek
    Bielkówko Kolbudy, Browar AMBER sp.o.o.
    Zwiedzanie Browaru Amber
  • street food , degustacja
    kwi 26-28
    piątek - niedziela, g. 11:00 - 22:00
    Gdańsk, Food Hall Montownia
    Weekend sera Camembert