O nas
Restauracja Cesky Port zlokalizowana jest w Gdańsku, przy ulicy Targ Sienny 5.
Menu Cesky’ego Portu zabiera Gości w kulinarną podróż po klasykach kuchni czeskiej, bawarskiej oraz polskiej. Znalazło się w nim dużo znanych dań, takich jak: smażony ser, knedle z gulaszem, utopenci, golonka czy makrelova pomazanka. Dopełnieniem smacznego posiłku jest możliwość przeżywania sportowych emocji w funkcjonującej na terenie całej restauracji strefie kibica.
Obiekt położony jest na trzech piętrach. Na dwóch z nich znajdują się tanki z regionalnym piwem Budwieser Budvar o pojemności 500 l. Do wyróżników restauracji zaliczyć można także serwowanie
piwa kraftowego Dziki Wschód oraz popularnej Kofoli z beczki lub butelkowanej.
Szefem kuchni jest Patryk Bućko, który wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej zbierał w restauracjach wolnostojących oraz hotelowych położonych na terenie Trójmiasta, takich jak Piwna47, by finalnie dołączyć do projektu tworzenia restauracji Cesky Port w Gdańsku.
Specjalizuje się w rozwijaniu kuchni polskiej oraz kaszubskiej z akcentami azjatyckimi. Lubi podejmować wyzwania i angażować się w ambitne projekty, jak chociażby ekologiczna certyfikowana żywność.
Restauracja Cesky Port jest otwarta od niedzieli do czwartku w godzinach 12:00 - 22:00, a w piątki i soboty od 12:00 do 23:00.
Menu Cesky’ego Portu zabiera Gości w kulinarną podróż po klasykach kuchni czeskiej, bawarskiej oraz polskiej. Znalazło się w nim dużo znanych dań, takich jak: smażony ser, knedle z gulaszem, utopenci, golonka czy makrelova pomazanka. Dopełnieniem smacznego posiłku jest możliwość przeżywania sportowych emocji w funkcjonującej na terenie całej restauracji strefie kibica.
Obiekt położony jest na trzech piętrach. Na dwóch z nich znajdują się tanki z regionalnym piwem Budwieser Budvar o pojemności 500 l. Do wyróżników restauracji zaliczyć można także serwowanie
piwa kraftowego Dziki Wschód oraz popularnej Kofoli z beczki lub butelkowanej.
Szefem kuchni jest Patryk Bućko, który wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej zbierał w restauracjach wolnostojących oraz hotelowych położonych na terenie Trójmiasta, takich jak Piwna47, by finalnie dołączyć do projektu tworzenia restauracji Cesky Port w Gdańsku.
Specjalizuje się w rozwijaniu kuchni polskiej oraz kaszubskiej z akcentami azjatyckimi. Lubi podejmować wyzwania i angażować się w ambitne projekty, jak chociażby ekologiczna certyfikowana żywność.
Restauracja Cesky Port jest otwarta od niedzieli do czwartku w godzinach 12:00 - 22:00, a w piątki i soboty od 12:00 do 23:00.