Dzieci podczas warsztatów poznają smaki z różnych stron świata. Tym razem zabieramy dzieci do Japonii i zajmiemy się przygotowaniem potraw tak znanych i lubianych przez dzieci. Razem przygotujemy i skomponujemy sushi maki i deser. Warsztaty są skierowanie dla dzieci w wieku 10-14 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców.
Podobne wydarzenia
w każdą sobotę (do 20.04), godz. 10:30
Gdańsk,
Hevelianum
bilety 120 zł
niedziela, godz. 10.00
Sopot,
Chabazie studio
Wstęp wolny
Przygotujemy:
Sushi Maki:
- z łososiem świeżym i wędzonym
- z ogórkiem i sezamem
- z marynowaną tykwą (Kampyo)
- ze słodkim omletem (Tamago)
- z awokado
- z krewetkami gotowanymi (Ebi)
Deser:
-lody z zielonej herbaty
Sushi Maki:
- z łososiem świeżym i wędzonym
- z ogórkiem i sezamem
- z marynowaną tykwą (Kampyo)
- ze słodkim omletem (Tamago)
- z awokado
- z krewetkami gotowanymi (Ebi)
Deser:
-lody z zielonej herbaty