Fedde Bistro

adres
80-840 Gdynia, Świętojańska 43
(Baltiq Plaza)
telefon
58 691-96-69, 577-534-662
e-mail
f...@gmail.com pokaż
Godziny otwarcia
pn-sob12:00 - 23:00
nd12:00 - 22:00
 

rodzaj kuchni:   polska, francuska
udogodnienia:   ogródek letni, kredki, malowanki

Napisali o nas

O nas

FEDDE bistro to restauracja oparta na świeżych produktach i klasycznych technikach kulinarnych

FEDDE bistro to lokal, którego ojcem jest mistrz sztuki kulinarnej - Jacek Fedde. Gdańszczanin, z wielkim talentem, postanowił, że nadszedł najwyższy czas na otwarcie swojej własnej restauracji. Po latach poszukiwań idealnego miejsca, zdecydował się wraz z restauratorką Julitą Żbikowską na otwarcie klasycznego bistro w Gdyni w Baltiq Plaza.
Kuchnia Jacka Fedde to suma jego doświadczeń, a że w ciągu swojej kilkunastoletniej już kariery zdarzyło mu się pracować w restauracjach irlandzkich, francuskich a nawet na Karaibach - jego dania cechuje niczym nieskrępowana swoboda, fantazja i koloryt. Ziemniaki gotuje metodą podpatrzoną od najlepszych szefów, marmoladę z mango przygotowuje na sposób mieszkańców Goa, ale dorsza już po kaszubsku. I to właśnie oraz świeżość, lokalność produktów w rozumieniu Jacka Fedde stanowi kuchnię autorską, którą teraz proponować będzie w Gdyni. Menu oparte będzie na lokalnych produktach, które poddane klasycznym technikom gotowania, nabiorą charakteru. Dania są proste, zaskakują nie tylko połączeniem produktów ale i smaków.
Kuchnia oparta jest tylko na świeżych produktach. Ciasta, pieczywo i makarony są przygotowywane od podstaw .
Otwarty od samego rana z naciskiem na bogate śniadania, lunche oraz kolacje do późnego wieczoru.

Zdjęcia

Opinie + Oceń


5.8

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    6
     
  • jakość potraw:
    6
     
  • klimat i wystrój:
    6
     
  • przystępność cen:
    5
     
  • ocena ogólna:
    6
     
średnia ocena (max 6)
5.8
 

Zawsze na 5

Fedde wybieram na wyjątkowe okazje, bo sprawdza się idealnie. Świetne menu, dania zawsze przygotowane jak należy. Profesjonalna obsługa, dzięki której zawsze piję idealnie dopasowane do potrawy wino (mają korawin i można spróbować praktycznie wszystkiego - świetna sprawa) i oczywiście piękne wnętrze... ale na tatara z tuńczyka i avocado mogłabym chodzić codziennie!! Jakość, jakość i jeszcze raz jakość, polecam!

  • Anna (kobieta, 19-30 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: kwiecień 2019
  • Status: stały klient
  • Charakter wizyty: spotkanie ze znajomymi

2.3

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    1
     
  • menu:
    3
     
  • jakość potraw:
    1
     
  • klimat i wystrój:
    5
     
  • przystępność cen:
    3
     
  • ocena ogólna:
    1
     
średnia ocena (max 6)
2.3
 

Cienko, cienko, cienko...

Wpadłem na szybki lunch, chciałem coś na szybko i ciepło. Zamówiłem żurek i filet z dorsza a zamiast ziemniaków w kostkę (frytki). Po 38 minutach czekania przyszło danie główne czyli dorsz, na pytanie -gdzie zupa? Pani pokiwała głową, że zapomniała. Ryba serwowana jako jedna duża kostka leżąca na zimnym sosie (z lodówki) przykryty zimnym czymś z pomidora. Filet też był zimny, w daniu jedyną trochę ciepłą rzeczą było pokrojone w drobną kostkę chorizo podsmażone na patelni. Niestety po 2 minutach też było zimne z powodu sosu, który zabrał mu resztkę ciepła. Frytki były ciepłe i śmierdzącę starym tłuszczem. Co było w tym wszystkim dziwnego? Byłem jedynym gościem, bo Państwo co siedzieli z dzieckiem zapłacili i poszli, w kuchni krzątało się chyba ze 4 osoby, jedna barmanko-kelnerka i chyba Pani manager siedząca przy stoliku po lewej. Pani barmanko-kelnerka zaproponowała jako zadość uczynienie, za zupę - deser, ale nie miałem już czasu, czekać na deser. No, cóż. Nie był to mój pierwszy pobyt w FEDDE, byłem już parę razy. Normalnie restauracje po otwarciu potrzebują czasu aby się ustabilizować, znaleźć drogę, polepszyć potrawy. Tutaj niestety, nic nie jest lepiej tylko gorzej. Szkoda

  • Juliusz R. (mężczyzna, pow. 40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: luty 2019
  • Status: korzystałem kilkakrotnie
  • Charakter wizyty: solo

5.5

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    6
     
  • jakość potraw:
    5
     
  • klimat i wystrój:
    5
     
  • przystępność cen:
    5
     
  • ocena ogólna:
    6
     
średnia ocena (max 6)
5.5
 

nr 1 w Gdyni

Ciekawe połączenie klasycznych smaków w nowoczesnym stylu, każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Starannie podane i przede wszystkim pyszne! Zaczęliśmy chodzić regularnie bo tak dobrego jedzenia nie podają nigdzie indziej w Gdyni. Do tego bardzo duży wybór win. Obsługa kompetentna i przede wszystkim mila

  • Step (kobieta, 19-30 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: październik 2018
  • Status: korzystałem kilkakrotnie
  • Charakter wizyty: we dwoje

5.7

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    6
     
  • jakość potraw:
    6
     
  • klimat i wystrój:
    6
     
  • przystępność cen:
    4
     
  • ocena ogólna:
    6
     
średnia ocena (max 6)
5.7
 

Jedna z najlepszych trójmiejskich restauracji

Fedde moim zdaniem należy do ścisłej czołówki trójmiejskich restauracji. Piękny wystrój, świetna i bardzo sympatyczna obsługa (Pani blondynka kelnerka zawsze ma uśmiech na ustach i uraczy poradą ws menu) i przede wszystkim jedzenie, które jest warte grzechu. Tegoroczna gęś na św. Marcina po prostu rozpływała się w ustach- coś pysznego. I nigdy nie potrafię sobie odmówić fantastycznych pierogów leniwych serwowanych z różnymi owocami w zależności od pory roku- to jest po prostu niebo w gębie. Polecam zdecydowanie i gratuluję załodze tak dobrego lokalu.

  • jasiek (mężczyzna, 31-40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: listopad 2018
  • Status: stały klient
  • Charakter wizyty: spotkanie ze znajomymi
wyznacz trasę » przejdź do pełnej mapy »