Podczas kursu poznacie podstawy fotografii i stylizacji kulinarnej. Dowiecie się jak ładnie fotografować potrawy oraz jak profesjonalnie je stylizować. Porozmawiamy o pomysłach, skąd czerpać inspiracje i co zrobić żeby nie powtarzać schematów. Dużo teorii, sporo praktyki, jeszcze więcej inspiracji.
Podobne wydarzenia
1 - 31 marca 2024
Sopot
Wstęp wolny
sobota, godz. 16:00
Gdańsk,
Polsat Plus Arena Gdańsk
bilety 250 zł
Prosimy o przyniesienie posiadanego sprzętu fotograficznego i w miarę możliwości statywu.
Program kursu
Teoria
1. Fotografia kulinarna
- rodzaje fotografii kulinarnej
- trendy w fotografii kulinarnej
- sprzęt
- światło
- kompozycja
- perspektywa
- przykłady zdjęć
- domowe studio
- zdjęcia w restauracji
- smartfon/iphone a zdjęcia kulinarne
2. Stylizacja kulinarna
- kolory, struktury, kształty
- podkłady, tła, materiały, naczynia do stylizacji
- tworzenie planu
3.Jak nie robić zdjęć
4. Programy do obróbki zdjęć
5. Pomoc i inspiracje
Część praktyczna
Stylizacja dwóch dań oraz ich fotografowanie przy świetle zastanym (możliwość użycia lampy studyjnej).
Do wystylizowania dla uczestników proponujemy
- zupa krem z białych warzyw
- makaron spaghetti z sosem pomidorowym.
Przygotujemy dodatki do stylizacji potraw. Podczas przerwy przygotujemy lunch dla uczestników.
Program kursu
Teoria
1. Fotografia kulinarna
- rodzaje fotografii kulinarnej
- trendy w fotografii kulinarnej
- sprzęt
- światło
- kompozycja
- perspektywa
- przykłady zdjęć
- domowe studio
- zdjęcia w restauracji
- smartfon/iphone a zdjęcia kulinarne
2. Stylizacja kulinarna
- kolory, struktury, kształty
- podkłady, tła, materiały, naczynia do stylizacji
- tworzenie planu
3.Jak nie robić zdjęć
4. Programy do obróbki zdjęć
5. Pomoc i inspiracje
Część praktyczna
Stylizacja dwóch dań oraz ich fotografowanie przy świetle zastanym (możliwość użycia lampy studyjnej).
Do wystylizowania dla uczestników proponujemy
- zupa krem z białych warzyw
- makaron spaghetti z sosem pomidorowym.
Przygotujemy dodatki do stylizacji potraw. Podczas przerwy przygotujemy lunch dla uczestników.