Zapraszamy do wzięcia udziału w wielkim święcie francuskiej gastronomii "Gout de France / Good France".
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 19:00
Gdańsk,
Goldwasser
bilety 249 zł
piątek
Gdynia,
Restauracja Biały Królik
bilety 350 zł
Na pięciu kontynentach trzy tysiące Szefów Kuchni odda hołd kulinarnym dokonaniom Francji. Biały Królik będzie częścią tego imponującego projektu, dlatego i Wy możecie uczestniczyć w tym radosnym i przepysznym wydarzeniu.
Menu będzie dedykowane wielkiemu Bernard Loiseau w 15. rocznicę śmierci. Restauracja i Relais & Chateaux Hotel Bernard Loiseau były oznaczone 2 gwiazdkami Michelin. Dla Białego Królika Bernard Loiseau to symbol geniuszu, pasji i całkowitego oddania kuchni.
Menu
Kawior z bakłażana / chłodnik pomidorowy
Aubergine caviar / cold tomato soup
Gęś glazurowana syropem klonowym z gruszką
Goose glazed in maple syrup with pear
Terrina wieprzowa w cieście / konfitura z szalotki
Pork terrine in pastry / shallot jam
Zupa borowikowa
Porcini mushroom soup
Żabie udka z czosnkiem i pietruszka
Frog legs with garlic & parsley
Tarta z cydru / zielone jabłko w miodzie waniliowym
Cider tart / green apple in vanilla honey
Trufla z trufla / ganache pomarańczowy z pistacją
Truffle from truffle / orange ganache with pistachio
Zachęcamy również do wcześniejszej rezerwacji miejsc:
+48 58 351 03 30
restauracja@bialy-krolik.pl
Menu będzie dedykowane wielkiemu Bernard Loiseau w 15. rocznicę śmierci. Restauracja i Relais & Chateaux Hotel Bernard Loiseau były oznaczone 2 gwiazdkami Michelin. Dla Białego Królika Bernard Loiseau to symbol geniuszu, pasji i całkowitego oddania kuchni.
Menu
Kawior z bakłażana / chłodnik pomidorowy
Aubergine caviar / cold tomato soup
Gęś glazurowana syropem klonowym z gruszką
Goose glazed in maple syrup with pear
Terrina wieprzowa w cieście / konfitura z szalotki
Pork terrine in pastry / shallot jam
Zupa borowikowa
Porcini mushroom soup
Żabie udka z czosnkiem i pietruszka
Frog legs with garlic & parsley
Tarta z cydru / zielone jabłko w miodzie waniliowym
Cider tart / green apple in vanilla honey
Trufla z trufla / ganache pomarańczowy z pistacją
Truffle from truffle / orange ganache with pistachio
Zachęcamy również do wcześniejszej rezerwacji miejsc:
+48 58 351 03 30
restauracja@bialy-krolik.pl