Dzieci podczas warsztatów poznają smaki z różnych stron świata. Tym razem zabieramy dzieci do Grecji i zajmiemy się przygotowaniem typowych potraw tego regionu, które na pewno zostaną na długo w pamięci. Razem przygotujemy potrawy wprowadzając w smaki tej kolorowej bardzo zdrowej kuchni.
Podobne wydarzenia
w każdą sobotę (do 20.04), godz. 10:30
Gdańsk,
Hevelianum
bilety 120 zł
niedziela, godz. 10.00
Sopot,
Chabazie studio
Wstęp wolny
Warsztaty są skierowanie dla dzieci w wieku 13-16 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców.
Przygotujemy:
- Dolmades (gołąbki z ryżem, rodzynkami i orzechami zawijane w liście winogron)
- Horiatiki (prawdziwa sałata grecka)
- Tzaziki i pita (sos na bazie jogurtu greckiego, czosnku, ogórków i mięty z pszennym chlebkiem)
- jogurt grecki z miodem, orzechami i świeżymi figami
Przygotujemy:
- Dolmades (gołąbki z ryżem, rodzynkami i orzechami zawijane w liście winogron)
- Horiatiki (prawdziwa sałata grecka)
- Tzaziki i pita (sos na bazie jogurtu greckiego, czosnku, ogórków i mięty z pszennym chlebkiem)
- jogurt grecki z miodem, orzechami i świeżymi figami