• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Guest Chef III z Ernestem Jagodzińskim

"Pobudzony Wiosennym Słońcem Micro Świat". Oto tytuł III edycji spotkania kulinarnego Guest Chef, którego gościem specjalnym będzie Ernest Jagodziński, właściciel i Szef Kuchni w restauracji Autentyk w Poznaniu.

Swoją przygodę z kuchnią Ernest Jagodziński rozpoczynał w Warszawie, najpierw w Restauracji 99, póżniej w Restauracji Sens oraz The Westin Warsaw. Skrzydła rozwinął w Poznaniu pracując w restauracji Cucina, gdzie bazował na sezonowych produktach, tworząc nietuzinkowe kompozycje smaków. W roku 2017 Przewodnik Gault&Millau nadał mu tytuł Szefa Jutra.

Ernest jest zdania, iż każda pora roku smakuje inaczej i to właśnie ona wyznacza nasz jadłospis. Dlatego razem z naszym Szefem Kuchni, Jackiem Fedde, przygotują dla Was wiosenną odsłonę 6-daniowej kolacji połączonej z degustacją specjalnie wyselekcjonowanych win.

Menu
Zielona Ostryga

liść ostrygowy / blinq / mango / cytryna
Legar de Cervera Pazo de Seoane Rosal, Rias Baixas, Hiszpania

Liść Serowy
szparagi / jajka / owoce leśne
Domaine Charles Sparr Pinot Blanc Tradition, Alasce, Francja

Foie Gras
borowik / zalottibloosom / motti cress
Chateau de Saint Cosme Cotes Du Rhone Blanc, Cotes du Rhone, Francja

Skrei
mleko kokosowe / marakuja / kolendra
Cantina Terlano Gewurztraminer, Alto Adige, Włochy

Jagnięcina
tachoon cress / morski fenel / ziemniak
Cantina Terlano Pinor Noir, Alto Adige, Włochy

Kozi Ser
sechuan buton / czekolada / beza
Nalewka

Przeczytaj także

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    199-259 zł
Bilety do nabycia osobiście w restauracji.
259 zł/os. / z selekcją win
199 zł/os. / bez selekcji win

Opinie