Wesołych Świąt!
Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych spokoju, wiosennej radości oraz serdecznych spotkań w gronie rodziny i przyjaciół.
Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych spokoju, wiosennej radości oraz serdecznych spotkań w gronie rodziny i przyjaciół.
Zastanawiasz się jak wygląda praca w akredytowanym laboratorium badawczym? Zaaplikuj do nas na praktykę lub staż i zostań z nami na dłużej!
Nabór rozpoczynamy już od 2 kwietnia.
Już jest dostępny! Zapraszamy do zapoznania się z Harmonogramem Szkoleń na 2024 rok.
Zespół ekspertów J.S. Hamilton czeka na spotkanie właśnie z Tobą! Wybierz szkolenie idealnie dopasowane do Twoich potrzeb.
J.S. Hamilton Poland posiada status jednostki certyfikującej ExCB oraz laboratorium badawczego ExTL.
Specjalizujemy się w badaniach oraz certyfikacji IECEx elektrycznych urządzeń oraz komponentów Ex.
J.S. Hamilton jest unikatowym w skali europejskiej przykładem organizacji, która w sposób kompleksowy łączy szerokie spektrum badań analitycznych prowadzonych we własnych laboratoriach z badaniami marketingowymi oraz usługami rzeczoznawczo-kontrolnymi.
7 000
badanych dziennie próbek
6 000
stałych klientów
1 600
akredytowanych metod badawczych
Szukasz czegoś innego?
Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych spokoju, wiosennej radości oraz serdecznych spotkań w gronie rodziny i przyjaciół.
Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Ich nieodłącznym symbolem są jaja, które królują na świątecznym stole. Znaleźć je można jako składnik wielu potraw oraz w postaci pisanek zdobiących wielkanocny koszyk, tym samym ich jakość i bezpieczeństwo są niezwykle istotne z punktu widzenia konsumenta. Stan higieny jest najważniejszym parametrem decydującym o jakości i trwałości jaj oraz …
Wdrażanie najlepszych praktyk w laboratoriach J.S. Hamilton ma zasadnicze znaczenie dla zapewnienia wiarygodnych wyników, zgodności z przepisami i bezpieczeństwa produktów. Z tym większą przyjemnością informujemy, że nasza firma otrzymała Certyfikaty Dobrej Praktyki Wytwarzania (GMP) wydane przez Głównego Inspektora Farmaceutycznego. Przyznane certyfikaty są potwierdzeniem profesjonalizmu i najwyższej jakości oraz staranności badań laboratoryjnych przeprowadzanych przez J.S. Hamilton …
Dioksyny to potoczna nazwa związków, do których zaliczamy polichlorowane dibenzodioksyny (PCDD) i polichlorowane dibenzofurany (PCDF), a także część związków z grupy polichlorowanych bifenyli (PCB), tzw. dioksynopodobne PCB (dl-PCB), wykazujących podobne właściwości chemiczne i biologiczne. Zależnie od tego, które z ośmiu atomów wodoru w cząsteczce dibenzodioksyny lub dibenzofuranu uległy substytucji chlorem, powstają różne izomery związków z …
Jakość wody to jedno z głównych wyzwań stojących przed społeczeństwami XXI wieku, zagrażające zdrowiu ludzi, ograniczające produkcję żywności i funkcje ekosystemów oraz utrudniające wzrost gospodarczy. Z danych UNESCO wynika, że każdego dnia do wód świata trafiają 2 miliony ton ścieków, jedna na dziewięć osób na świecie korzysta z wody pitnej z niesprawdzonych źródeł, 2,4 miliarda …
Pszenica ozima, kukurydza, pszenżyto ozime oraz rzepak ozimy są najbardziej rozpowszechnionymi roślinami polskich upraw. Według danych przedstawionych przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, w 2022 roku uprawa rzepaku stanowiła około 60% krajowej produkcji roślin oleistych, co zapewniło Polsce trzecie miejsce wśród wszystkich upraw tego surowca w Unii Europejskiej. Bazując na danych przedstawionych przez wyżej wymienioną …
W dniach 17-18 stycznia w Kielcach odbyła się 14 edycja największej w Polsce imprezy branżowej dla producentów owoców i warzyw. Podczas dwóch dni, 424 wystawców odwiedziły łącznie 13 832 osoby. Na 28 000 metrach kwadratowych powierzchni uczestnicy z kraju i zagranicy zaprezentowali bogatą ofertę środków do produkcji, czy rozwiązań wspierających sektor ogrodniczy. Targom towarzyszył kongres, …
Z początkiem 2024 roku na stronach internetowych Głównego Inspektoratu Sanitarnego, opublikowano informację dotyczącą wydania polskiego tłumaczenia opinii naukowej Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA), związanej z wyznaczaniem daty (tj. daty minimalnej trwałości „najlepiej spożyć przed”) oraz terminu przydatności do spożycia („należy spożyć do”), a także z ustalaniem terminu przydatności do spożycia po otwarciu oraz powiązanych …
Ogromny sukces w sekcji Dermatologii i Stabilności. Jesteśmy pierwszym laboratorium w Polsce posiadającym akredytację na badania dermatologiczne! Pragniemy poinformować, że trwający 3 dni audyt Polskiego Centrum Akredytacji zakończył się pełnym sukcesem – nie stwierdzono niezgodności! Dobiegł końca projekt wdrożeniowy rozszerzenia zakresu akredytacji AB 079 o metody dermatologiczne: PB-561 Obecność alergicznego odczynu / wyprysku kontaktowego, metoda …
Ta strona korzysta z plików cookie, abyśmy mogli zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o plikach cookie są przechowywane w Twojej przeglądarce i wykonują takie funkcje, jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje strony internetowej są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne
Niezbędne pliki cookie powinny być zawsze włączone, abyśmy mogli zapisać Twoje preferencje dotyczące ustawień plików cookie.
Ta strona korzysta z Google Analytics do zbierania anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających witrynę i najpopularniejsze strony.
Włączenie tego pliku cookie pomaga nam ulepszać naszą stronę internetową.
Najpierw włącz niezbędne pliki cookie, abyśmy mogli zapisać Twoje preferencje!
Ta strona korzysta z następujących dodatkowych ciasteczek:
Cookie Marketingowe
Najpierw włącz niezbędne pliki cookie, abyśmy mogli zapisać Twoje preferencje!
Więcej informacji o naszej Polityce prywatności i cookies