Pierogarnia u Dzika

adres
80-831 Gdańsk, Piwna 59/60 pokaż na mapie
telefon
58 305-26-76, 320-79-95
e-mail
p...@onet.pl pokaż
www
www.pierogarniaudzika.pl
Godziny otwarcia
codziennie11:30 - 22:00
 

rodzaj kuchni:   polska
udogodnienia:   połówki porcji dla dzieci, krzesełka dla niemowląt, przyjazne zwierzętom

Napisali o nas

O nas

Restauracja Pierogarnia u Dzika zaprasza na ręcznie robione PIEROGI, oraz na tradycyjne dania rybne i mięsne. Oferujemy 21 rodzajów pierogów przygotowywanych według sprawdzonych, tradycyjnych receptur.

Restauracja Pierogarnia u Dzika zaprasza na ręcznie robione PIEROGI, oraz na tradycyjne dania rybne i mięsne.

Restauracja Pierogarnia u Dzika serwuje 21 rodzajów pierogów przygotowywanych według sprawdzonych, tradycyjnych receptur. Organizujemy obiady okolicznościowe, bankiety na miejscu i pod wskazanym adresem, imprezy wyjazdowe w dużym namiocie z całkowitym wyposażeniem i fachową obsługą. Jest możliwość realizacji zamówienia na telefon z dostawa do domów, biur, klubów. W obrębie Starówki dostawa gratis. Poza Starówką 0,50 zł/1km.

Proponowane menu:
Pierogi:
Tradycyjne (mięso), Ruskie (twaróg, ziemniaki), Wigilijne (kapusta, grzyby), Myśliwskie (dziczyzna), Farmerskie (mięso drobiowe, rodzynki, orzechy), Wileńskie (kasza gryczana, boczek wędzony), Fantazyjne (twaróg, cynamon, rodzynki, brzoskwinia), Babuni (owoce sezonowe), Jarskie (szpinak, pomidory), Królewskie (4 gatunki pierogów do wyboru), Łasucha (35 sztuk pierogów różnych gatunków).

Dania mięsne: Schab z dzika z borowikami, Zawijaniec z dzika, Stek z polędwicy wieprzowej w sosie pieprzowym, Polędwiczki wieprzowe w sosie z kurkami, Schabowy po polsku panierowany z kapusta zasmażaną, Golonka pieczona w piwie, Pierś z kaczki pieczona z jabłkami w sosie żurawinowym Panierowana pierś z kurczaka.

Dania rybne: Pstrąg smażony z masłem migdałowym, Pstrąg z wody, Dorsz smażony w pomidorach, Łosoś z rusztu w sosie ziołowym, Łosoś z wody.

Przekąski gorące: Krewetki królewskie, Placki ziemniaczane z łososiem, Kiełbasa, Bigos, Kopytka.

Desery: Szarlotka, Szarlotka z lodami, Francuska koperta z niespodzianką.

Restauracja Pierogarnia u Dzika proponuje szeroki asortyment win francuskich i bułgarskich.

Realizujemy płatności także kartami płatniczymi i kredytowymi: MasterCards, VISA, American Express, etc.

Informacje i zamówienia pod numerem 58 305 26 76, 58 320 79 95

Restauracja czynna codziennie od 10.00-22.00.

Zdjęcia

Opinie + dodaj ocenę


2.6

w kategorii

Pierogarnie

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    4
     
  • jakość potraw:
    1
     
  • klimat i wystrój:
    1
     
  • przystępność cen:
    1
     
  • ocena ogólna:
    -
     
średnia ocena (max 6)
2.6
 

Środek sezonu - stare pierogi

Smaczna zupa grzybowa w chlebie (tylko chleb stary- a właściwie bułka ,a zupy na 5 łyżek). Talerz pierogów krolewkich, czyli po 2 pierogi z 4 rodzajów. Wielkie Rozczarowanie !! Pierogi stare i ogólnie nie smaczne, tzn ochydne.

  • Ola (kobieta, 31-40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: sierpień 2018
  • Status: pierwsza wizyta

1.0

w kategorii

Pierogarnie

  • obsługa:
    1
     
  • menu:
    1
     
  • jakość potraw:
    -
     
  • klimat i wystrój:
    -
     
  • przystępność cen:
    1
     
  • ocena ogólna:
    1
     
średnia ocena (max 6)
1.0
 

Nie polecam

Obsługa niemiła, niepomocna, wręcz bezczelna, wykazująca zero zainteresowania klientem.

  • Turysta (mężczyzna, 31-40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: sierpień 2018
  • Status: pierwsza wizyta

5.3

w kategorii

Pierogarnie

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    5
     
  • jakość potraw:
    6
     
  • klimat i wystrój:
    5
     
  • przystępność cen:
    4
     
  • ocena ogólna:
    6
     
średnia ocena (max 6)
5.3
 

Bardzo polecam

Obsługa bardzo miła, pierogi bardzo dobre dziczyzna bardzo dobrze przyprawiona, robią przepyszne pierogi. Są bardzo dobrze przyprawiona warte swojej ceny. Bardzo polecam

  • Klient (mężczyzna, 19-30 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: sierpień 2018
  • Status: korzystałem kilkakrotnie
wyznacz trasę » przejdź do pełnej mapy »