Aktualności
TROPHÉE MILLE POLSKA 2023 – ZGŁOSZENIA DLA SZKÓŁ!
10 listopada 2023 roku podczas Targów HORECA w Krakowie odbędą się po raz pierwszy polskie eliminacje międzynarodowego konkursu kulinarno-cukierniczego dla szkół gastronomicznych…
Znamy nazwiska finalistów Bocuse d’Or Poland 2023
Bocuse d’Or jest marzeniem wielu szefów kuchni na całym globie,…
BOCUSE D’OR POLAND 2023 – RUSZYŁY ZGŁOSZENIA!
Ruszyły przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2023! Już…
FESTIWAL KUCHNI POLSKIEJ | Majówka w gdańskiej Stacji Food Hall
Schabowy, gołąbki, pierogi, mielone, żurek, kapuśniak i kiszone ogórki: w…
Artykuły
Erasmus+VET / relacja
Beata Seleman Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku W trudnych czasach pandemii, nam się udało! – Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole…
Ryby na polskich stołach
Jak pandemia wpłynęła na nasze nawyki żywieniowe i zakupowe? Czy…
Michelin – 120 lat historii słynnego czerwonego przewodnika
W tym roku przewodnik Michelin obchodzi 120 rocznicę istnienia. Jest…
Ebook „#impulsdlagastronomii. Poradnik inspirujący”
Zespół Stalgast tworzą ludzie od lat związani z gastronomią. Wielu…
Konkursy
POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2023
Premiera XII edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie…
XVI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana
W dniu 11 marca 2023 roku odbędzie się włoskie wydarzenie…
I Ogólnopolski Konkurs z Łowienia i Przyrządzania Karpia
UWAGA! Wydarzenie zostało odwołane.Organizatorzy poinformuja wkrótce o nowym terminie. Z…
V Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Czas na rybę!”
Rozpoczęła się rekrutacja do V edycji profesjonalnego, ogólnopolskiego konkursu kulinarnego…
Wiadomości
Arte Culinaria Italiana 2024 – Relacja
XVII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana” W dniu 16 marca 2024 roku odbył się XVII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej…
Made in Fenomen – Spotkanie Branży HoReCa
Szanowne Koleżanki i Koledzy, Szefowie Kuchni, Kucharze, Cukiernicy i Restauratorzy!…
Armenia i Gruzja z Orient Travel | relacja z wycieczki
Lubicie podróżować, odkrywać i poznawać nowe miejsca? A co jeżeli…
Zwycięzca Wielkiego Finału Bocuse d’Or 2021 w Krakowie!
Wielkimi krokami zbliża się największa polska impreza kulinarna tego roku.…
Wydarzyło się
V. SYLWESTER SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI
W V. SYLWESTRZE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI 2022, który odbył się 20 listopada w gościnnych progach Hotelu Zamek Ryn **** Conference & SPA…
Nagrody XXV WIKTORIA – Znak Jakości Przedsiębiorców – rozdane!
Nagrody XXV jubileuszowej edycji ogólnopolskiego konkursu WIKTORIA – Znak Jakości…
POLSKA OD KUCHNI: gala laureatów i arcymistrzowie uhonorowani!
Po raz XI Fundacja WIP Warto Im Pomóc w ramach…
Znamy zwycięzcę Bocuse d’Or Poland 2021!
Bocuse d’Or to wielki prestiż, ale i ogromne wyzwanie, zarówno…
Więcej
Rusza I Kongres Antykryzysowy!
Seria rządowych decyzji, uderzających w przedsiębiorców oraz nakładający się na to kryzys gospodarczy i wojna w Ukrainie a także brak reakcji ugrupowań opozycyjnych, doprowadziły do konsolidacji w całym kraju środowisk gospodarczych i społecznych. W wyniku nieformalnych konsultacji międzysektorowych i międzybranżowych został powołany do życia Konwent…
Team Poland na ostatniej prostej przed europejską rozgrywką w Budapeszcie
Mamy świadomość otaczającej nas rzeczywistości, jesteśmy solidarni z Ukrainą i pomagamy, każdy z nas na swój sposób, ale nie zapominajmy, że Jakub Kasprzak właśnie walczy o swoje marzenia – awans do Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie. Tylko miejsce w pierwszej dziesiątce w Budapeszcie będzie…