Imprezy
-
degustacja
maj
17
piątek
Gdynia,
Restauracja Biały Królik
Artykuły o nas
-
12 kwietnia 2024
(112 opinii)
-
4 kwietnia 2024
(7 opinii)
-
30 marca 2024
(49 opinii)
O nas
Szef kuchni białego królika, Marcin Popielarz, kucharskie szlify zdobył w takich restauracjach jak Maaemo w Oslo (dwie prestiżowe gwiazdki w przewodniku Michelin) oraz Social Eating House w Londynie (z jedną gwiazdką Michelin).
Stawia na regionalność, wykorzystanie tradycyjnych receptur zamkniętych w obrębie Pomorza. Kluczowe w jego gotowaniu jest łączenie tego, co najbardziej kocha. Wykorzystuje różne techniki gotowania i obróbki potraw. W nowatorski sposób zmienia ich strukturę. Wszystko, co znajdziecie w jego kuchni jest zdrowe, pełnowartościowe i pochodzi z pobliskich gospodarstw.
Stawiamy na smaki dzieciństwa, kluczowe dania Kaszub, kuchni gdańskiej oraz żuławskiej, poddane zupełnie nowej interpretacji.