- 1 Kobieta zniszczyła dwie ciężkie donice (237 opinii)
- 2 Ta cukiernia istnieje 45 lat i wciąż urzeka (295 opinii)
- 3 Jemy na mieście: ArtBistro by Progres (59 opinii)
- 4 Top 5 nietypowych pierogów (44 opinie)
- 5 Jesień w menu trójmiejskich restauracji (35 opinii)
- 6 Piwo, jedzenie i bawarska zabawa (157 opinii)
Catering to więcej niż dostarczanie posiłków pod wskazany adres. To przede wszystkim smaczna i zdrowa kuchnia oraz rozwiązanie nie tylko podczas dużych imprez. To usługa, która sprawdza się w przedszkolach, szkołach, na bankietach, wydarzeniach masowych, a także w pracy i domu. Lokalną firmą, która pochwalić się może wieloletnim doświadczeniem i bogatym portfolio jest trójmiejskie Gastrohouse. Codziennie przygotowuje i dostarcza tysiące posiłków do zadowolonych smakoszy z całego województwa pomorskiego.
Catering już dawno przestał się kojarzyć z mało ciekawymi daniami, dostarczanymi w zaparzonych pojemnikach. Dziś to coś więcej niż styl jedzenia, to styl życia, bo jedzenie to nie tylko konieczność, a troska o zdrowie, dobre samopoczucie i po prostu przyjemność. Mądrego odżywiania uczą się już najmłodsi mieszkańcy województwa pomorskiego: dzieci ze żłobków, przedszkoli i szkół.
Zdrowy i urozmaicony catering dla szkół i przedszkoli
- Nasze posiłki przygotowujemy m.in. w kuchni Pozytywnej Szkoły Podstawowej przy ul. Azaliowej 18 w Gdańsku. W ramach tej kuchni świadczymy prowadzenie szkolnej stołówki, sklepiku oraz obsługujemy cateringowo klientów zewnętrznych. Druga kuchnia znajduje się przy ul. Cieszyńskiego 1A na Chełmie, w ramach której obsługujemy na miejscu Przedszkole Mega Mocni oraz cateringowo inne placówki szkolne i przedszkolne - mówi właściciel Gastrohouse, Marcin Chodubski.
Posiłki są skomponowane z wysokiej jakości sezonowych warzyw i owoców, a menu konsultowane z wykwalifikowanym technologiem żywienia oraz dietetykiem. Bezpośrednio po przygotowaniu dania trafiają do pojemników (co ważne: biodegradowalnych), które zgrzewane są hermetycznie w specjalnie przystosowanej maszynie do pakowania żywności. Następnie umieszczane są w termoizolacyjnych boksach, przystosowanych do transportu żywności i dowożone bezpośrednio do wyznaczonych instytucji i placówek. System hermetycznego pakowania odpowiada wszystkim wymogom Unii Europejskiej, posiada Certyfikat HACCP, ISO 9001 i HGS/BRC.
- Staramy się nie oglądać na konkurencję, a sami wyznaczać kierunki rozwoju. Wspomniany system pakowania w chwili, kiedy decydowaliśmy się na takie rozwiązanie, nie był jeszcze tak powszechny jak obecnie, a kilkakrotnie wyższa cena wykluczała upowszechnienie tych rozwiązań. Jako pierwsi wywieraliśmy nacisk na producentów, aby dostosować cenę do poziomu akceptacji od strony kosztów. Dzisiaj większość firm konkurencyjnych korzysta z naszych rozwiązań, nawet nie zdając sobie z tego sprawy - mówi Marcin Chodubski.
Smaczny catering dla każdego dziecka
W Gastrohouse przygotowywane są diety podstawowe dla dzieci ze skazą białkową, bezglutenową, bezbiałkową, wegetariańską oraz z wyłączeniem innych składników na podstawie zaleceń lekarskich.
- Ściśle współpracujemy z wykwalifikowanym dietetykiem, który jest również do dyspozycji naszych klientów: w każdy piątek odpowiada na pytania zainteresowanych. Posiłki na "specjalne" zamówienie stanowią aż 80 proc. naszej pracy - zapewnia Marcin Chodubski.
Kolejną zaletą współpracy z Gastrohouse jest po prostu bezcenny... spokój. Nie musimy się martwić kosztami prowadzenia własnej kuchni, zawiłością przepisów sanitarnych, zamówieniami u dostawców czy wymogami sanepidu. Oddajemy posiłki w ręce doświadczonej firmy, która posiada sprawdzone rozwiązania.
- Codziennie dokładamy wszelkich starań, aby nasze posiłki punktualnie trafiały do przedszkoli i szkół, były smaczne i prawidłowo zbilansowane. Wszystko w odniesieniu do rozporządzenia ministra dot. grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży - dodaje właściciel Gastrohouse.
Catering Trójmiasto: do zadań specjalnych
Gastrohouse nie ogranicza oferty jedynie do placówek szkolnych, o czym świadczą tysiące posiłków, które trafiają w ręce mieszkańców w każdym wieku na terenie całego województwa. Możliwy jest również catering dla firm i instytucji. Gastrohouse pomoże zorganizować imprezę od a do z: zatroszczy się nie tylko o menu, ale również o porcelanę, obrusy czy stoły bufetowe. Możliwy jest także wynajem pracowników gastronomii, kucharzy, kelnerów, za który odpowiada Gastro House Sp. z o.o. Sp. k. z siedzibą w Sopocie przy Niepodległości 606/610 .
- W ramach tej firmy współpracujemy z największymi trójmiejskimi hotelami, takimi jak Sofitel Grand Hotel, Sheraton Sopot, Hotel Mercure Gdańsk, Hotel Posejdon, Hotel Haffner, Hotel Scandic, Hotel Almond, Hotel Number One, Stadion Energa i wiele innych - wymienia Marcin Chodubski.
Na koncie mają obsługę kameralnych imprez firmowych i prywatnych, jak i wielkich masowych przedsięwzięć, w tym słynnego festiwalu Opener (aktualna wersja festiwalu opener 2019), z którym współpracują już od 10 lat. Za obsługę personalną całej strefy VIP oraz kiosków gastronomicznych w czasie Euro 2012 Gastrohouse otrzymał referencje od przedstawicieli UEFA.
- Nasi pracownicy obsługiwali wszystkich wówczas goszczących VIP-ów na stadionie PGE, takich jak Angela Merkel, Michel Platini czy Shakira. Na tle konkurencji wyróżnia nas również przejrzysty sposób sprawozdań finansowych/faktur, konkurencyjne ceny, bezpośrednia komunikacja z kierownictwem firmy oraz współpraca z najlepszą agencją pośrednictwa pracy na Pomorzu dla pracowników branżowych kucharzy, kelnerów, barmanów - gastrohouse.pl, która jest w stanie zapewnić obsługę i serwis na największe i najbardziej wymagające zdarzenia.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
-
Gastrohouse Gdańsk, al. Grunwaldzka 244