- 1 Newstalgia - mówi się o niej coraz więcej (58 opinii)
- 2 Takie pizze zamawiają Polacy (83 opinie)
- 3 Niesmaczne danie w restauracji. Co robić? (88 opinii)
- 4 7 dań z kurkami w roli głównej (34 opinie)
- 5 Jemy na mieście: Masło Maślane w Klubie Kot (106 opinii)
- 6 Te lokale łączy jeden modny element (19 opinii)
Wyjątkowe wieczory pełne różnorodnych smaków. Blugrass zaprasza na obiadokolacje
Jeden wieczór, różne gusta kulinarne? Jest na to sposób. W restauracji Blugrass, znajdującej się w hotelu Radisson Blu w Sopocie, przez cały sierpień organizowane są specjalne obiadokolacje w formie bufetu "All You Can Eat", dostępne również dla gości spoza hotelu. To nie tylko okazja, aby spróbować różnorodnych dań, ale też przepis na udany wieczór.
Usytuowany między morzem a zielonymi sopockimi błoniami Radisson Blu Hotel czerpie z otoczenia, a energię natury przenosi do swoich wnętrz, tworząc tym samym wyjątkową atmosferę sprzyjającą niespiesznej celebracji chwil i ulotnych momentów.
Znajdująca się tu restauracja Blugrass to właściwie koncept kulinarny oparty na trzech głównych przestrzeniach: bistro, barze i cukierni, w których skupiono się na produkcie i prostych, lecz często nieoczywistych kompozycjach bazujących na tym, co nas otacza. Na miejscu wypiekany jest chleb, a część warzyw i ziół używanych do przygotowania posiłków pochodzi z tutejszego ogródka.
Sierpniowe obiadokolacje w Blugrass
Odbywające się przez cały sierpień w restauracji Blugrass obiadokolacje to okazja, aby spróbować różnorodnych dań najwyższej jakości. Oferta została przygotowana nie tylko z myślą o gościach hotelu czy przebywających w okolicy turystach, ale także mieszkańcach Trójmiasta, którzy mają okazję poznać hotel i jego ofertę (np. co czwartek odbywają się tu koncerty szantowe, znajduje się Thera Wellness z bogatą ofertą zabiegów spa).
Obiadokolacje odbywają się w formie bufetowej. W menu są zarówno dania na ciepło, przekąski, zupy, szeroki wybór sałatek i surówek oraz desery, lody i napoje. Każdego dnia tygodnia zestaw dań jest inny. To wyjątkowa okazja, aby zadowolić każde podniebienie i odkryć bogactwo kulinarnych inspiracji.
Wieczory pełne różnorodnych smaków
Każdego dnia w godzinach 17-20 na uczestników obiadokolacji czeka bufet pełen smakowitości. Skosztować można dań na ciepło - zarówno mięsnych, rybnych, jak i wegetariańskich, np. pieczonego kurczaka w sosie z czerwonego wina z tymiankiem i warzywami, polędwiczki wieprzowej w sosie miodowo-musztardowym, sandacza z krewetkami w sosie z białego wina, morszczuk z sosem maślano-cytrynowym, grillowanej cukinii z serem Grana Padano i oliwą z suszonych pomidorów czy stir fry z warzywami i pastą Tom Yum.
Do tego liczne dodatki np. pieczone bataty, grillowane warzywa, kapusta zasmażana, placki z cukinii, gnocchi z ziołami i pieczonym czosnkiem. Bogato przedstawia się także bufet sałatkowy, z dużym wyborem świeżych i sezonowych warzyw oraz licznymi dressingami. Codziennie pojawia się również inna, aromatyczna zupa. Dodatkowo, w każdą sobotę organizowany jest grill, na którym pojawiają się takie specjały jak: szaszłyki z krewetkami, kofty wołowe, karkówka czy kiełbasa.
Tutejsze obiadokolacje to świetny pomysł na posiłek i spędzenie czasu dla całej rodziny. Dla najmłodszych gości przygotowywane są lubiane przez nich dania, takie jak: kotleciki mielone, pulpeciki w sosie koperkowym, pizza, frytki, makaron z sosem bolognese, zupy z kluseczkami.
Słodkim zwieńczeniem obiadokolacji są wypieki z tutejszej cukierni: sernik wiedeński, wuzetka, tiramisu, brownie z masłem orzechowym i malinami, ciasto marchewkowe z kremem śmietankowym, zapiekany angielski pudding z owocami czy jabłecznik z lukrem cytrynowym, a także świeże owoce i lody. W cenie obiadokolacji zawarte są już ciepłe i zimne napoje.
Oferta dostępna jest przez cały sierpień, codziennie w godzinach 17-20. Koszt udziału w obiadokolacji to 130 zł za osobę (dzieci w wieku 6-12 lat płacą połowę - 65 zł, a do 6. roku życia jedzą za darmo). Rezerwacja miejsc nie jest wymagana.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł