Wiadomości - Grzegorz Labuda

  • Wybierz lokalizację

    Anuluj Zatwierdź

    Wybierz lokalizację
    Zatwierdź
    ×
    Pokaż dzielnice
Grzegorz Labuda

Grzegorz Labuda

Grzegorz Labuda - szef kuchni w Restauracji Szafarnia 10 w Gdańsku oraz v-ce Prezes Klubu Szefów Kuchni. Doświadczenie zdobywał m. in. w Zamku Jan III Sobieski, Boutique Hotelu Blow Up Hall, St.Bruno i Grand Hotelu Tiffi. W menu łączy zamiłowanie do kuchni lokalnej i pomorskiej z nowoczesnymi trendami współczesnego gotowania. Poszukuje zapomnianych regionalnych produktów, które prezentuje w nowych aranżacjach i połączeniach smakowych. Uwielbia bogactwo kuchni pomorskiej, czyli ryby z kaszubskich jezior i bałtyckiego morza, dziczyznę z kościerskich lasów, kaczki i gęsi z pobrzeża pomorskiego i wiele innych produktów, które pochodzą z tego regionu.

Jest także autorem książek kulinarnych: „Przysmaki szlacheckie”, „Domowa Paszteciarnia”, „Niezwykłe obiady”, „Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie" oraz współautorem książki wydanej pod patronatem Pani Anny Komorowskiej „Wykwintna Kuchnia Polska”.

Ulubiona kuchnia to kuchnia, gdzie najważniejszy jest produkt, jego pochodzenie i smak oraz kuchnia, którą tworzą ludzie z pasją i sercem do gotowania.

22 artykuły