- 1 Nie wiedzą, kto leży w tych grobach (77 opinii)
- 2 Rezerwiści idą na ćwiczenia. Kto najpierw? (501 opinii)
- 3 Był senator skazany na więzienie (271 opinii)
- 4 Mała uliczka, duży problem (230 opinii)
- 5 Zbiórka na leczenie psów z pseudohodowli (127 opinii)
- 6 Nowe podziemne zbiorniki w Akwarium (137 opinii)
Najsmaczniejsze targi w Trójmieście
Do środy na AWFiS odbywają się targi gastronomiczne FOOD-to-GO.
Od wtorku do środy w Gdańsku odbywają się targi dla gastronomików "Food to Go". Podejrzeliśmy, co być może wkrótce pojawi się w trójmiejskich restauracjach.
- Mamy też rozmaite nalewki, smalec kaszubski, nasze wypieki i oczywiście tabakę - mówi pani Zyta ze stowarzyszenia.
Poza stoiskami z kuchnią regionalną nie zabrakło też tych z jedzeniem najchętniej serwowanym w restauracjach, a więc z kebabami, kanapkami i lodami.
Oczywiście dania to nie wszystko. Na targach prezentowany jest też sprzęt do szybkiego przyrządzania dań i pokazy gotowania.
Targi FOOD-to-GO potrwają do 8 lutego, do godz. 15.30.
Miejsca
Wydarzenia
Opinie (103) 7 zablokowanych
-
2012-02-08 06:12
(4)
Food-to-Go? a co to znaczy?
- 68 4
-
2012-02-08 06:35
zeżryj by iść (1)
jakoś tak
- 40 1
-
2012-02-08 10:31
Blisko. :) A trochę bliżej "jedzenie na wynos".
Sformułowanie z dawnych czasów, ale jeszcze używane.
- 4 5
-
2012-02-08 08:28
Jesz i od razu wydalasz
- 25 1
-
2012-02-08 12:29
Czy to wazne
- 1 3
-
2012-02-08 06:29
Schrupal bym jakies cicho... (1)
- 11 5
-
2012-02-08 19:06
Schrupal bym jakies cicho...
To znaczy nie mlaskając zbyt głośno z ukontentowania ? :-))
- 3 1
-
2012-02-08 06:40
Dobrze (8)
że nie napisali o tych targach dwa dni po. Wskazówka: o imprezie, targach itp. informuje się przed, a nie po albo w trakcie...
- 156 2
-
2012-02-08 08:43
Norma
na tej stronie to norma. Jak już piszą o jakiejś imprezie to dzień/ dwa przed lub właśnie w trakcie. Kiedy to bilety są już wyprzedane ( i nie chodzi mi tu akurat o powyższe targi) Tak jakby chcieli się pochwalić, że w ogóle załapali się na jakieś targi.
- 19 2
-
2012-02-08 09:42
trudno jest pokazać film z inmprezy (2)
która zacznie się za 3 dni , prawda? ;)
- 3 17
-
2012-02-08 10:21
to lepiej pisać o imprezach po fakcie tylko po to żeby pokazać jakiś krótki filmik? a na co komu filmik? wolałabym zobaczyć na żywo
- 12 0
-
2012-02-08 15:57
jak napisali ten artykuł czyli o 6.00 rano to nie było żadnego filmu, więc mogli napisać artykuł parę dni temu i dodać film dziś, albo napisać drugi artykuł zawierający film
- 3 0
-
2012-02-08 10:32
:)
informacje o każdej fajnej imprezie na TROJMIASTO są podawane w trakcie albo już po imprezie , jeszcze nie spotkałem się z informacją przed.........17lutego jest super impreza prolog rajdu lotos baltic cup , oczywiscie informacji zeroooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DZiadostwo ten portral !!!!!!!!!!
- 10 0
-
2012-02-08 11:39
DO TROJMIASTA.pl
DLACZEGO O KAZDYM CIEKAWYM WYDARZENIU PISZECIE JUZ W JEGO TRAKCIE/ZAKONCZENIU????????????????? TO JUZ NIE PIERWSZY RAZ, MOZE WARTO ZROBIC JAKAS RUBRYKE: WARTO ZOBACZYC ALBO MY (TROJMIASTO.PL) TAM BEDZIEMY. No chyba ze u Was to wszystko na ostatnia chwile jest robione.
Pozdrawiam- 18 0
-
2012-02-08 21:34
kochany portal
fajnei jestem kucharzem z chęcią bym sie wybrał ale dopieo przeczytałem o fakcie po fakcie dizekujemy panom z portalu wiocha!
- 3 0
-
2012-02-09 10:12
Dziś juz Czwartek a to dalej wisi
- 0 0
-
2012-02-08 06:46
polskie targi... (5)
tylko nazwa jakas inna
- 66 1
-
2012-02-08 08:05
taka niby modna i niby prestiżowa (3)
tylko ktoś ciągle myli pastiż z prestiżem
- 5 2
-
2012-02-08 08:27
??? (1)
A co to takiego "pastiż" ?
- 1 1
-
2012-02-08 09:00
nie wiadomo co, ale na pewno nie prestiż;)
- 3 0
-
2012-02-08 09:13
chyba prodiż z prestiżem
- 0 1
-
2012-02-08 08:59
Bo to po kaszubsku:-)
- 2 2
-
2012-02-08 06:51
Lubię smaczny smażony makaron z Tajlandii (2)
- 9 5
-
2012-02-08 09:35
O zgrozo brzmi ciekawie ale czy jest smaczny taki makaron
- 1 2
-
2012-02-08 10:52
Lubię placki!
- 4 1
-
2012-02-08 06:54
Przebojem najbliższego roku będzie leczo a"la biedronka. (5)
Parówki kroimy w talarki,gotujemy makaron,odcedzamy,dodajemy pokrojone parówki i zalewamy keczupem,podgrzewamy na małym ogniu.Smacznego.
- 46 5
-
2012-02-08 08:29
(1)
A ile trzeba gotować ten makaron?
- 5 2
-
2012-02-08 08:43
Tyle ile podano na opakowaniu makaronu.
I zależy czy lubimy twardszy - to krócej a jak rozciapciany - to troche dłużej.- 6 2
-
2012-02-08 09:36
wersja exklusiv na niedzielę z oliwkami
- 4 1
-
2012-02-08 12:09
leczo a la akademik (1)
Parówki kroimy w talarki, wkładamy do miski razem z zupką "chińską" zalewamy wrzątkiem, odważniejsi mogą dodać keczupu, bogatsi tartego żółtego sera
mniam...- 4 1
-
2012-02-09 03:15
ooo...exklusiv
a jaki aperitf?
- 0 0
-
2012-02-08 06:54
goralski oscypek gora
pewnie baca na halach rak nie myje przez tydziec. to bakterie super sie kumaja z owczym mlekiem. i wychodzi z tego unikat specyjal polski podwedzanywbacoweczce w czasie spozywania polskiego winka owocowego.
- 6 10
-
2012-02-08 07:04
Wasze ulubione piwo to...? (15)
Moje to Gościszewo Naturalne.
- 11 4
-
2012-02-08 08:03
Amber naturalne !!!
- 6 2
-
2012-02-08 08:06
Czarna kobra
o!- 1 3
-
2012-02-08 08:11
Te które sobie sam zrobię.
Reszta to nie piwa ale wyroby piwopodobne,tzw.siki św.Weroniki.
- 1 2
-
2012-02-08 09:39
Bosss jest boski
Czarny Boss z Browaru Witnica
- 1 1
-
2012-02-08 09:48
(8)
Ja lubię Żywiec...
- 0 14
-
2012-02-08 12:25
(3)
pomyje hajnekena mmmm mniam
- 2 3
-
2012-02-08 12:49
Jak już to Heinekena.. (2)
Żywiec to stara Polska marka z 1856 roku... Dopiero w 1994 roku głównym udziałowcem w przedsiębiorstwie Browary Żywiec S.A. został holenderski koncern Heineken International... więc o pomyjach tego drugiego nie ma mowy.
Ale nie każdy musi gustować w tej marce. Żywiec dostępny i doceniany jest w wielu krajach na świecie, piłem go nawet w Australii i Nowej Zelandii.- 0 8
-
2012-02-08 15:02
...to teraz , zastanów się trochę , koncern kupuje mniejszy browar z uznaną marką (produktem) w danym kraju jak i na świecie , kupuje bo jest to jego konkurencja na rynku na który chce wkroczyć ze swoim rodzimym produktem , mając doświadczenie z obserwacji ( zniszczenie Browaru Elbląskiego i Gdańskiego ) widzi , ze bezpośrednia likwidacja zaraz po kupnie grozi "wielkim smrodem" , więc co robi , psuje reputacje produktu rodzimego browaru zmieniając smak i jakość danego produktu (tak by był gorszy od własnego produktu tu Hajnekena) , ludzie się zrażają , marka powoli sama umiera a tym samym konkurencja ze strony danego produktu i tak o to hajneken czyli ekstrakt piwny z wodą i gazem uznawany jest za lepsze piwo niż Żywiec no a Żywiec uznany jest przez wszystkich za najlepsze polskie piwo od lat , "i tak to się robi w Czikago" jak mawiają.
- 5 0
-
2012-02-08 16:26
Był doceniany,lecz to już historia.
- 1 0
-
2012-02-08 12:39
Nie zgadzacie się..., (3)
że lubię Zywiec? Przeciez wiem, co lubię:))))
- 0 8
-
2012-02-08 14:32
nie,zastanawiamy sie jak mozna lubić ten syf (2)
napij się Perły może zmądrzejesz :)
- 4 0
-
2012-02-08 14:39
(1)
Piłem wiele gatunków piwa i nadal smakuje mi tylko Żywiec... Perła, podobnie jak Lech itp, są lurowate...
- 0 5
-
2012-02-08 14:55
Perła lurowata?nie bluźnij
- 4 1
-
2012-02-08 18:57
Amber Naturalne, Ciechan Wyborowy i Piwo na Miodze Gryczanym.
- 4 0
-
2012-02-08 20:31
"Młotek sołtysa"
lub "Uderzenie cepa"
- 0 1
-
2012-02-08 07:30
Cholernie obszerny artykuł (1)
trzeba przyznać
- 39 2
-
2012-02-08 09:03
Ciężko pisać z hamburgerem w jednej ręce i oscypkiem w drugiej
- 6 1
-
2012-02-08 07:38
Nie istnieje coś takiego jak "oscypek z krowiego mleka". (3)
Oscypek jest nazwą zastrzeżoną i oznacza ser przygotowany WYŁĄCZNIE z mleka owczego.
- 45 5
-
2012-02-08 07:56
dokładnie- nazwę OSCYPEK weźcie w cudzysłów! (1)
bo to jeszcze górale zgłoszą jako nadużycie ich nazwy zastrzeżonej...
- 13 1
-
2012-02-08 12:16
serek górski :)
- 4 0
-
2012-02-08 13:34
Oscypek NIE jest wyłącznie z mleka owczego
Przy rejestracji oscypka określono jego parametry, w tym maksymalną zawartość domieszki mleka krów rasy czerwonej na 40%. Oscypki z samego mleka owczego za mocno by się kruszyły, dlatego dodaje się trochę mleka krowiego. Choć masz racje, że z samego mleka krowiego nie ma oscypków, co najwyżej "serki góralskie", czy jeszcze inaczej zwane.
- 3 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.