- 1 Agresywny Rosjanin zatrzymany na lotnisku (115 opinii)
- 2 Uziemił się przez skradziony miernik (50 opinii)
- 3 Mieszkają na stałe, ale się nie zameldują (82 opinie)
- 4 Cyberpolicjanci mają nową siedzibę (84 opinie)
- 5 Działkowcy przez to będą mieli problemy? (73 opinie)
- 6 Kim jest Aleksandra Kosiorek, nowa prezydent Gdyni? (740 opinii)
Smakosze z Gdyni na start
Do niedzielnego wieczoru w gdyńskich restauracjach spróbować można mini dań za 5 zł, serwowanych z okazji kolejnego Weekendu Kulinarnego. Nie zabraknie specjałów kuchni włoskiej, francuskiej, amerykańskiej, meksykańskiej, indyjskiej czy wietnamskiej.
Czytaj także: Koniec lata zaczyna się w Gdyni.
- Na tych, którzy postanowią skosztować potraw w jak największej liczbie restauracji - co udokumentują specjalnymi naklejkami z nazwą odwiedzonego lokalu - czekają atrakcyjne nagrody, jak np. zagraniczne wycieczki "Szwecja od Kuchni" - mówi Katarzyna Gruszka z Agencji Rozwoju Gdyni, która organizuje czwartą odsłonę gdyńskiego weekendu kulinarnego.
W tym roku gdyński szlak kulinarny rozciągnie się dosłownie po horyzont. Specjały kuchni polskiej i szwedzkiej szykuje także Stena Line, która zaprasza na specjalny rejs, który zaczyna się w sobotni wieczór.
- Na promie Stena Spirit będą spotkania z szefami kuchni i pokazy kulinarne. Będzie też można spróbować "Kwintetu gdyńskiego", w którego skład wejdą m.in. trypane bulwy z boczkiem i cebulą, pieczony filet z dorsza w cieście czy szarlotka na ciepło z sosem waniliowym - mówi Agnieszka Zembrzycka-Kwiatkowska, rzecznik Stena Line.
W niedzielę kulminacja smaków w Centrum Gemini. W godz. 12-16 Włoska Niedziela i pokazy gotowania na żywo, podczas których będzie można wypytać o sekrety sztuki mistrzów kuchni, a na koniec skosztować przygotowanych przed naszymi oczami potraw. O godz. 16 rozstrzygnięcie konkursów na Gdyński Przysmak, Rajd po Gdyńskich Restauracjach i wręczenie nagród.
Więcej informacji na stronie Kulinarna Gdynia, a poniżej szczegółowa rozpiska godzin, w których serwowane będą mini dania w poszczególnych restauracjach.
Trojmiasto.pl ma swoją redakcję w Gdyni!
Dzięki temu będziemy jeszcze bliżej mieszkańców Gdyni i ich problemów.
Pracujemy na trzecim piętrze Transatlantyka, przy
Placu Kaszubskim 17/307 .
Piszcie do nas na adres
gdynia@trojmiasto.pl, dzwońcie pod nr 58 321 95 50 lub po prostu przychodźcie.
Wydarzenia
Miejsca
Opinie (35) 3 zablokowane
-
2012-09-21 21:09
(3)
osobiście się nie wybieram, bo sądzę, że udział w takiej akcji to trochę tak jak przyjść do restauracji z kuponem z groupona - obciach
- 14 50
-
2012-09-21 21:13
Ale to przecież tylko 2-3 godziny dziennie w każdej restauracji- tak wynika z rozpiski. więc można śmiało iść w innej porze i obciachu nie będzie.
- 2 0
-
2012-09-22 06:18
Jak żałosnym trzeba być aby dodawać ideologie do jedzenia w restauracji.
Szanowna osobo - jedzenie to jedzenie a czy smakuje prezesowi czy bezrobotnemu - to bez znaczenia.
- 6 2
-
2012-09-22 13:10
idą tropem Twojego rozumowania ... czyli z promocji w hipermarketach też nie korzystasz a Biedaronkę mijasz z kilometra ? czy to tylko taka chwilowa wybiórcza hipokryzja w celu prowokacji ?
- 4 2
-
2012-09-21 21:16
Pozdrawiam tych
Co lubią dobrze i smacznie zjeść :)
- 28 3
-
2012-09-21 21:17
Ja tam (3)
wolę hamburgery i kebaby ze świętojańskiej
- 7 18
-
2012-09-22 06:09
kebaby...
hehe ścierwo udające kebab...z toną tłuszczu ...smacznego
- 4 1
-
2012-09-22 19:17
w Polsce nie ma prawdziwych kebabów. Jest coś na ten styl ale to nie kebab... jak zjesz prawdziwego kebaba to to samo stwierdzisz , a jak popracujesz w firmie przygotowującej mięsko do kebebowni to nawet psa tym truć nie będziesz
- 0 0
-
2012-09-23 10:12
Kiebab z kieczapem - proszę raz.
- 0 0
-
2012-09-21 21:25
(1)
Tego wieczora mieszam - wiadomo nie warto, bo zwala z nóg... ale raz się żyje: śmietana, żurawina, prawdziwki, kawa, lody, ogórki kiszone, śledzie, owoce morza... będzie o tym głośno.
- 10 3
-
2012-09-22 09:36
Chyba w kiblu
- 2 0
-
2012-09-21 21:46
nie idz!!!!! zjedz fryki mcd
- 4 10
-
2012-09-21 21:59
Śledź po gdyńsku w sosie farmazonowym (2)
moim typem do zwycięstwa.
- 13 15
-
2012-09-22 21:37
A na deser Amber Budyń (z nalewką bursztynową)
z nutką nonszalancji.
- 2 0
-
2012-09-23 10:13
I kompot z porzyczek z zomorelami...
- 0 0
-
2012-09-21 22:01
ojej, znowu się zaczyna typowe polskie narzekactwo. a to chyba fajnie, że będzie można smacznie i tanio zjeść, a jak szczęście dopisze to i coś wygrać przy okazji
- 20 3
-
2012-09-21 22:09
Świetna zabawa, byłem już 3 razy i idę ponownie, dla restauracji to okazja do pokazania się nowym klientom
jak ktoś nie czuje klimatu święta restauracji - znaczy że tam bywa od imienin cioci do komunii kuyzna. Takie weekendy są na całym świecie i wszyscy się tam świetnie przy tym bawią. Przy okazji trzeba się trochę nachodzić, ale na szczęście wszystkie lokale są dosyć blisko siebie.
- 19 4
-
2012-09-22 03:35
my stoczniowcy z grabówka nie szlajamy się po knajpach. my w niedziele odpijamy pół litra w domu.
- 13 8
-
2012-09-22 07:01
śledzie w galarecie (1)
- 4 4
-
2012-09-23 12:35
lepsze niż kalosze w zalewie motławowej
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.