Produkty naturalne i zdrowe, ale przede wszystkim: smakowite można znaleźć na kiermaszu "Wina i sery" na Skwerze Kościuszki w Gdyni.
Trzydniowy Kiermasz "Wina i sery" rozpoczął się w piątek i potrwa do niedzieli. Na stoiskach rozlokowanych na Skwerze Kościuszki w Gdyni znajdziemy naturalne, ekologiczne sery, wina, nalewki i wędliny z całej Polski. Przygotowano także stoiska ze specjałami z Francji i Portugalii. W programie także spotkania ze specjalistami, smakoszami, kucharzami i serownikami.
To prawdziwa gratka dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Wprawdzie wyroby naturalne nie są tanie, ale lepiej zjeść mniej, a dobrze. Na kiermaszu można znaleźć długo dojrzewajace sery owcze, sery "korycińskie", miękkie, pachnące łąką, kilkudniowe podpuszczkowe sery "wiżańskie", góralskie oscypki, sery kozie oraz twarogi i sery białe, a także sery żółte, długo dojrzewające z Austrii i Szwajcarii, Francji, Bułgarii, Włoch czy Portugalii.
Dla smakoszy wędlin: szynki długodojrzewające, tradycyjne wędliny staropolskie, pasztety wykwintne, wędzona jagnięcina - przede wszystkim z małych rodzinnych gospodarstw. A do tego: wina owocowe, nalewki, likiery, ciasta, dżemy, miody - słowem: dla każdego coś miłego.
Jak w zeszłym roku, kiermasz cieszy się sporym zainteresowaniem mieszkańców Trójmiasta i turystów.