- 1 Podejrzany o zabójstwo żony zatrzymany (114 opinii)
- 2 Mężczyzna spadł z klifu w Orłowie (105 opinii)
- 3 Kraj, z którego pochodzą piraci drogowi (390 opinii)
- 4 Koniec pętli pod oknami mieszkańców (87 opinii)
- 5 Jedna oferta w przetargu na linię z piętrusami (105 opinii)
- 6 Lotnisko zarabia najwięcej w historii (157 opinii)
Weekend za pół ceny już w kwietniu
Wygląda na to, że w kalendarzu kwietniowych imprez "Rozsmakuj się w Gdańsku - weekend za pół ceny!" znalazł już stałe miejsce. W tym roku już po raz czwarty 21 i 22 kwietnia mieszkańcy Trójmiasta i turyści będą mogli testować smakołyki gdańskich restauratorów w niższych cenach. Przy odrobinie szczęścia będą mieli też szansę na wygranie atrakcyjnych nagród.
Tak wyglądała pierwsza edycja "Weekendu za pół ceny" w Gdańsku. Było to dwa lata temu.
Organizatorzy nie poprzestają jednak wyłącznie na dopieszczaniu podniebienia miłośników "weekendu". W tym roku zadbali też, by wydarzenie to zapadło wszystkim na długo w pamięci.
- Tak jak i w zeszłym roku, tak i teraz przygotowaliśmy wraz z naszym partnerem nagrody rzeczowe dla klientów. Są to telewizory, laptopy itp. Nowością będzie nagroda od restauratorów dla klientów. Nie zdradzę, co to będzie, bo to niespodzianka - mówi Jan Orchowski, restaurator i jeden z organizatorów "Weekendu za pół ceny".
Inną nowością, choć jeszcze nieprzesądzoną, ma być mecz piłkarski na Długim Targu, w którym zagrać mają restauratorzy kontra urzędnicy. Na razie jednak mecz jest w fazie pomysłu. Decyzja, czy zostanie zrealizowany, zapaść ma w tym tygodniu.
Pewne jest jednak to, że "weekend" będzie odbywać się tylko raz w roku. - Zrezygnowaliśmy z jesiennej edycji. Stwierdziliśmy bowiem, że to wydarzenie powinno odbywać się w kwietniu, by rozruszać nadchodzący sezon - mówi Jan Orchowski.
Tak jak w poprzednich edycjach, restauratorów, którzy wezmą udział w akacji, obowiązywać będzie zasada dotycząca obniżenia o połowę ceny za wybrane przez siebie dania i napoje z menu. - W tej kwestii pozostawiamy restauratorom swobodę. Raz w roku dajemy im narzędzie do tego, żeby się wypromowali. Jeżeli je źle wykorzystają, ucierpi tylko ich renoma - dodaje Orchowski.
W akcji biorą udział też hotelarze. Na razie nieznana jest ostateczna liczba uczestników "weekendu".
Wydarzenia
Zobacz także
Opinie (104) 8 zablokowanych
-
2012-03-12 06:40
To chwyt dla naiwnych
W ubiegłym roku byli moi znajomi z Rzeszowa i owszem wisiały reklamy w knajpkach na starówce dzisiaj pół ceny ale jak sie okazało za toaletę.
- 14 3
-
2012-03-12 06:42
Nie uratujecie wizerunku Gdańska w ten sposób
Dalej jest syf, i okradanie konsumentów.
- 12 2
-
2012-03-12 06:47
Tanie mięso psy jedzą - nie dajcie się karmić padliną za 2,99 (7)
Znając gdańskich gastronomów, to szybciej spożyją spod siebie niż mieliby w którymkolwiek momencie dołożyć do interesu.
Często jadam w mieście i poza paroma wyjątkami, reszta serwuje jedzenie, które jest biegunowo odległe od definicja pożywienia dla człowieka. Stare zupy, kilkudniowy makaron, mięso ostatniej świeżości, mrożone i odgrzewane w mikrofalówkach potrawy mięsne - obrzydzenie bierze na to rozsmakowanie się w Gdańsku.
Ale cóż...nadchodzi złoty czerwcowy tydzień, podczas którego pijane hordy zza Buga i Odry zeżrą nawet karmę dla psów.- 19 3
-
2012-03-12 07:40
(1)
"Często jadam w mieście i poza paroma wyjątkami, reszta serwuje jedzenie, które jest biegunowo odległe od definicja pożywienia dla człowieka"
Może i biegunowo odległe ale biegunkowo bardzo bliskie:)- 4 0
-
2012-03-12 07:41
o tak, biegunka murowana po rozsmakowaniu się w Gdańsku!
Ale toalet publicznych w mieście brak, więc SM będzie miała używanie, wlepiając mandaty za publiczną defekację^^
- 4 0
-
2012-03-12 07:40
aha...i jeszcze jedno - paradoskalnie, im brudniej w knajpie, tym świeższe jedzenie:) (2)
Wymuskane wnętrza, szpitalna czystość świadczą jedynie o tym, że nikt tam nie przychodzi, a w kuchni, równie lśniącej nowością, w zamrażarkach kiszą się zamrożone rok temu kotlety czekające na naiwnego.
Pamiętacie RODOS na rogu Subisława i Pomorskiej na Żabiance? Było brudno, tłoczno i przaśnie, a jedzenie doskonałe!- 2 1
-
2012-03-12 09:34
KMAR 4EVER!! (1)
- 1 0
-
2012-03-12 11:07
Kmar - dobre gołąbki ^^
- 0 0
-
2012-03-12 09:03
No i wlaśnie o to chodzi z tym weekendem, aby wszystkie starocie poznikały z lodówek
Przed sezonem dobrze jest się pozbyc staroci zalegających od miesięcy w zamrażarkach...
- 3 0
-
2012-03-12 14:23
Twoja matka jest z za Buga prostaku... to ja twoj kolega ze szkoly
- 0 1
-
2012-03-12 06:53
Ściema, ściema i ściemą pogania... "promocje"... no, może i tego dnia konkretnego to rzeczywiście SĄ promocje, ale w żadnym innym w roku. Fajnie by było, gdyby miasto RZECZYWIŚCIE przestało skąpić ludziom, zrobiło jakąś uczciwą akcję- wtedy warto byłoby wziąć w tym udział, a tak? Zostaję w domu i sama sobie zrobię "za pół ceny" :P
- 5 1
-
2012-03-12 07:22
Polacy to chciwy naród (3)
Już oni tak to wykombinują,żeby się obłowić,a nie stracić przy tym. Ale większkośc ludzi uwielbia promocje. Jak ostatnio było otwarcie Rossmana i można było wygrać jakieś kompleciki kosmetyków za 10zł,to myślałam,że się nawzajem staranują. Tłumy jak pod Grunwaldem!
- 7 3
-
2012-03-12 07:34
(1)
Z moherami na czele
- 3 2
-
2012-03-12 08:20
Inaczej już nie potrafisz ?
- 1 1
-
2012-03-12 08:17
Polacy to chciwy naród
" Jak ostatnio było otwarcie Rossmana i można było wygrać jakieś kompleciki kosmetyków za 10zł,to myślałam,że się nawzajem staranują. Tłumy jak pod Grunwaldem!"
A Ciebie tam oczywiście nie było ? Robisz tak samo ale to TY więc to co innego ?- 2 2
-
2012-03-12 07:35
ALE BRENIE (2)
JEDYNA KNAJPA Z ŻARCIEM W PROMOCJI TO SKLEP SZWEDZKI SKLEP MEBLOWY DZIWNE NIE?
DOCHODZIŁO NAWET DO TEGO W INNYCH KRAJACH ZE OKOLICZNI TZW RESTAURATORZY PRÓBOWALI NIECZYSTYCH ZAGRYWEK.
DOBRY I ZDROWY OBIAD 12zł i wszystko w temacie. To samo w przeciętnym barze Gdańskim bo restauracjii nie widziałem jeszcze kosztuje 3-6 razy więcej.
A ze śmieciowego jedzenia wyróżnia sie jedynie pewien bar na A turecki jak najbardziej- 3 1
-
2012-03-12 09:05
goloneczka z Castoramy - :)
albo rybka ....-:)
- 0 1
-
2012-03-12 09:44
Nie traktowałabym cen w rzeczonym sklepie za referencyjne
bo taką mają politykę, że do obiadów dopłacają- zachęcam, żeby zauważyć, że te obiadki raczej nie stanowią źródła przychodu dla tej firmy:)
Z obiadami tam to jest raczej taki rozsądny dumping :)- 0 1
-
2012-03-12 07:37
TAA WYMIANA MIĘSKA W CHŁODNIACH IDZIE
BO RAZ W ROKU NAWET TAKA Z AUTOMATYCZNYM ODSZRANIANIEM UMYĆ TRZEBA.
DO TEGO SŁYNNY SUSZ JAJECZNY I CZESKA PRZYPRAWA SMAKOWA NA POLSKIEJ SOLI DROGOWEJ TO JEST GDAŃSKA GASTRONOMIA W PROMOCJI :-)- 7 1
-
2012-03-12 07:37
Czynsze restauratorom w górę
A oni maja sprzedawać poniżej kosztów.
- 4 1
-
2012-03-12 07:38
Pół ceny --- pół porcji.Proste?
A przy okazji jak się tłuszcza rzuci to się wyprzeda stare zapasy zalegające w chłodni.
Smacznego.- 9 0
-
2012-03-12 07:54
I znowu rzucą się na jedzenie, byznesmeny jedne;)
- 5 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.