• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Weekend za pół ceny już w kwietniu

mak
12 marca 2012 (artykuł sprzed 12 lat) 
Akcja "Rozsmakuj się w Gdańsku..." odbędzie się w Gdańsku po raz czwarty. Akcja "Rozsmakuj się w Gdańsku..." odbędzie się w Gdańsku po raz czwarty.

Wygląda na to, że w kalendarzu kwietniowych imprez "Rozsmakuj się w Gdańsku - weekend za pół ceny!" znalazł już stałe miejsce. W tym roku już po raz czwarty 21 i 22 kwietnia mieszkańcy Trójmiasta i turyści będą mogli testować smakołyki gdańskich restauratorów w niższych cenach. Przy odrobinie szczęścia będą mieli też szansę na wygranie atrakcyjnych nagród.



Tak wyglądała pierwsza edycja "Weekendu za pół ceny" w Gdańsku. Było to dwa lata temu.

To, że "Weekend za pół ceny" odbywa się na początku sezonu w Gdańsku, można już nazwać tradycją. Po raz czwarty mieszkańcy i turyści będą mogli przez dwie doby jeść w restauracjach na Głównym Mieście za połowę ceny.

Organizatorzy nie poprzestają jednak wyłącznie na dopieszczaniu podniebienia miłośników "weekendu". W tym roku zadbali też, by wydarzenie to zapadło wszystkim na długo w pamięci.

- Tak jak i w zeszłym roku, tak i teraz przygotowaliśmy wraz z naszym partnerem nagrody rzeczowe dla klientów. Są to telewizory, laptopy itp. Nowością będzie nagroda od restauratorów dla klientów. Nie zdradzę, co to będzie, bo to niespodzianka - mówi Jan Orchowski, restaurator i jeden z organizatorów "Weekendu za pół ceny".

Weźmiesz udział w tegorocznym weekendzie za pół ceny?

Żeby zdobyć nagrodę, wystarczy wypełnić kupon konkursowy, który znajdzie się w każdej restauracji biorącej udział w akcji "Weekend za pół ceny". Szczęśliwców wybierze jury składające się z restauratorów i firmy Makro, która jest sponsorem części nagród.

Inną nowością, choć jeszcze nieprzesądzoną, ma być mecz piłkarski na Długim Targu, w którym zagrać mają restauratorzy kontra urzędnicy. Na razie jednak mecz jest w fazie pomysłu. Decyzja, czy zostanie zrealizowany, zapaść ma w tym tygodniu.

Pewne jest jednak to, że "weekend" będzie odbywać się tylko raz w roku. - Zrezygnowaliśmy z jesiennej edycji. Stwierdziliśmy bowiem, że to wydarzenie powinno odbywać się w kwietniu, by rozruszać nadchodzący sezon - mówi Jan Orchowski.

Tak jak w poprzednich edycjach, restauratorów, którzy wezmą udział w akacji, obowiązywać będzie zasada dotycząca obniżenia o połowę ceny za wybrane przez siebie dania i napoje z menu. - W tej kwestii pozostawiamy restauratorom swobodę. Raz w roku dajemy im narzędzie do tego, żeby się wypromowali. Jeżeli je źle wykorzystają, ucierpi tylko ich renoma - dodaje Orchowski.

W akcji biorą udział też hotelarze. Na razie nieznana jest ostateczna liczba uczestników "weekendu".
mak

Wydarzenia

Zobacz także

Opinie (104) 8 zablokowanych

  • Najlepsze bary mleczne, zawsze tanio, smacznie i swiezo!!!!!!! Knajpy daja smierdzace zarcie z koncowym terminem waznosci.

    • 5 1

  • (2)

    A ja nigdy nie płaciłem napiwków i płacić nie będę, bo mnie też nikt i nic za darmo nie daje, o!

    • 0 4

    • nie zapominaj

      że to jest polski kapitalizm. Jest zwyczaj dawania napiwków i pracodawca o tym wie. Dlatego kelner zarabia 4-6 zł za godzinę zapierdolu, z którym nawet na budowie się nie spotkałem (nawet;). Robota jest ciężka, podstawa mała, a klientela często niewdzięczna.

      • 3 0

    • ty dziadu ty .

      • 1 0

  • wyrazy współczucia (1)

    dla obsługi w restauracjach w takie dni jak ten, oraz walentynki i dzień kobiet, czyli jedyne dni w ciągu roku (jak nie w ciągu wielu lat) kiedy plebs wybiera się do zjeść na miasto. I to dosłownie tylko zjeść. Wpieprzyć, byle taniej, i iść dalej. Z zegarkiem w ręku, marudząc ile jeszcze trzeba czekać. Polacy nie chodzą do restauracji. Polacy chodzą żreć:)

    • 11 1

    • słuszna uwaga

      • 1 1

  • znowy "bogacze" zawitają

    jak co roku jak za pół darmo to skąpi bogaci zgredzi będą wpieprzać żarcie

    • 3 0

  • O nie...

    Znów plebs z kolbud, pszczółek i innych chwaszczyn się zjedzie, bo będzie coś za prawie za darmo :(

    • 4 2

  • weekend za pół ceny, czyli restauratorzy czyszczą lodówki ...

    • 2 1

  • O FU . ZNOWU TO ! FU.......

    • 0 0

  • wysprzedarz odpadów ,świnia nie zje to człowiek zje i jeszcze za to zapłaci.

    • 2 1

  • za darmo też nie zjem tego syfu.

    • 1 1

  • skupiją żywność za psie pieniądze ,której kończy sie termin ważności i interes jak talala.

    przyjdzie naiwne dziadoskie towarzystwo i wszama wszystko az sie będą im uszy trzęsły. a potem opowiadają znajomym że się najedli za 50 % ceny . ja pierdziele ale wstyd.

    • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najczęściej czytane