LeDelice piekarnia-lodziarnia LeDelice - Sztuka Lodów

adres
80-283 Gdańsk, Królewskie Wzgórze 1
(Morena)
 
Inne oddziały:
telefon
533-271-081
e-mail
c...@gmail.com pokaż
www
cukiernialedelice.pl
 
sklep internetowy
instagram
/cukiernia
Godziny otwarcia
pn-sob8:00 - 18:00
nd10:00 - 18:00

Napisali o nas

  • Nowe lokale: dobra pizza, croissanty i Meksyk
    Nowe lokale: dobra pizza, croissanty i Meksyk 7 marca 2020 (108 opinii) W tym tygodniu w naszym kulinarnym cyklu odwiedziliśmy pięć nowych lokali. Dwa z nich są dobrze znane i lubiane, a co za tym idzie - rozwijają się. Mowa o cukierni Le Delice...

O nas

Tradycyjna francuska rodzinna piekarnia - cukiernia - lodziarnia w sercu Gdańska. Powstała z chęci połączenia francuskiej tradycji cukierniczo-piekarniczej ze współczesną wizją gdańskiej piekarni-cukierni.

Boulangerie
Nasze chleby oraz bagietki są ręcznie wyrobione z mąki najlepszych gatunków na zakwasie bez polepszaczy i pozostawiane do rośnięcia w procesie powolnej fermentacji, dzięki czemu zachowują swoje walory odżywcze, a jednocześnie zyskują aromat, puszystość oraz długotrwałą świeżość.
Wszystkie nasze słodkie wypieki - croissanty, brioche są przygotowane na miejscu, tylko z naturalnych składników najwyższej jakości i według tradycyjnych francuskich przepisów.

Patisserie
Nasze słodkości - ciastka musowe w stylu francuskich petit gateau, wielosmakowe tarty, eclair, francuskie makaroniki są ręcznie robione na bazie naturalnych składników najwyższej jakości. Nie zabraknie w naszej ladzie też tradycyjnych polskich deserów takich jak sernik i szarlotka, bezowych deserów. Realizujemy torty na każdą okazję i pod indywidualne zamówienia.

Sztuka Lodów
Nasze lody i sorbety tworzymy tylko z własnych autorskich receptur. Pod czas produkcji wykorzystujemy wyłącznie naturalne składniki "od podstaw", bez dodatku żadnych mieszanek.

Nasza oferta się zmienia w zależności od pory roku, przygotowujemy również nasze autorskie propozycje na różne okazje.

Współpraca 
Szukacie pieczywa, słodkości lub lodów do swojego lokalu czy biura - skontaktujcie się z nami. Zaufało nam już wiele trójmiejskich restauracji i kawiarni. 

Zasady naszej produkcji
Produkujemy nasze wyroby z naturalnych składników najwyższej jakości. Nie wykorzystujemy margaryny i innych tłuszczów roślinnych, wypiekamy tylko na maśle. Nie wykorzystujemy aromatów, stabilizatorów smaku i polepszaczy. Wszystkie półprodukty, których używamy, powstają 
w naszej pracowni. Sami gotujemy kremy, konfitury, od podstaw przygotowujemy pieczywo, wypieki, ciasta i lody. Nie korzystamy z mieszanek i półproduktów gotowych. Wszystko, co u nas waniliowe, powstaje na bazie prawdziwej wanilii. Wykorzystujemy czekoladę  światowej marki nr1 Valrhona. 
Właściciele Olga i Dymitr Dołżewscy podjeli naukę cukiernictwa i piekarnictwa w znanej francuskiej  szkole Ecole Lenotre, co roku powiększają swoje zawodowe doświadczenia biorąc wiedzę od najlepszych przedstawicieli branży - mistrzów świata. 

Zdjęcia

wyznacz trasę » przejdź do pełnej mapy »