Meat Shack BBQ

adres
80-433 Gdańsk, Ludwika Waryńskiego 26/27
(Wrzeszcz Dolny) pokaż na mapie
telefon
00-00
e-mail
i...@meatshack.pl pokaż Zabezpieczenie anty-spamowe
www
meatshack.pl
godziny otwarcia
wt-nd15:00 - 22:00
 

rodzaj kuchni:   amerykańska
udogodnienia:   płatności kartą

Napisali o nas

  • Nowe lokale: amerykańskie BBQ, gry i piwo
    Nowe lokale: amerykańskie BBQ, gry i piwo 9 czerwca 2018 (167 opinii) Wśród nowych miejsc, które otwarto ostatnio w Trójmieście, na pewno trzeba wyróżnić lokal z amerykańskim barbecue - to prawdopodobnie jedyne takie miejsce w Polsce. Oprócz tego...

O nas

Pierwsza w trójmieście restauracja z prawdziwym amerykańskim Barbecue.
Mięsa długo pieczone w niskiej temperaturze i dymie. Piec (Smoker) opalany drewnem.
Żeberka, wołowina, pulled pork, amerykańskie piwa, bourbon.

Pragniemy Wam przybliżyć smak i klimat prawdziwego amerykańskiego Barbecue, którego fanatykami zostaliśmy już po pierwszym kęsie, przemierzając bezdroża południowych Stanów USA.
W naszej Mięsnej Budzie grillujemy zgodnie z zasadą low & slow.
Marynowane wcześniej mięso trafia do wykonanego specjalnie na nasze zamówienie Smokera, opalanego bukowym drewnem, gdzie osiąga pełnię smaku piekąc się w niskiej temperaturze i dymie nawet przez kilkanaście godzin.
Do tego własnoręcznie przygotowane dodatki i sosy oraz szklaneczka burbonu i gra gitara.

Galeria zdjęć

Opinie + dodaj ocenę


5.8

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    6
     
  • jakość potraw:
    6
     
  • klimat i wystrój:
    6
     
  • przystępność cen:
    5
     
  • ocena ogólna:
    6
     
średnia ocena (max 6)
5.8
 

Mega!

Byliśmy dziś i jesteśmy zachwyceni. Krótkie menu, ciekawy system wydawania potraw (lada grzewcza, krojenie na oczach klienta, tace, dodatki w kubkach) nie wiem jak wyglądają takie lokale za oceanem ale ten napewno jest bardzo oryginalny. Co do mięsa, poezja! Wierzch wydaje się suchy i upieczony, ale po zatopieniu w nim widelca okazuje się bardzo soczyste i kruche. Dodatki smaczne i fajnie podane. Mogłoby być taniej, ale rozumiemy że specjalną obróbka w piecu swoje musi kosztować. Sam piec robi piorunujące wrażenie - kolos! Amerykańskie piwko bardzo przystępne, lekkie nie goryczkowe. Ogólnie polecamy!

  • Rodzinka GD (mężczyzna, 19-30 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: czerwiec 2018
  • Polecam innym: tak
  • Status: pierwsza wizyta
  • Charakter wizyty: rodzinny / z dziećmi
  • popieram opinię 0 / nie zgadzam się 0

6.0

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    6
     
  • jakość potraw:
    6
     
  • klimat i wystrój:
    6
     
  • przystępność cen:
    6
     
  • ocena ogólna:
    6
     
średnia ocena (max 6)
6.0
 

PYSZNE!

Po prostu pyszne! Co tu dużo pisać jadłem chyba we wszystkich knajpach specjalizujących się w wołowinie w trójmieście, i jasne są wyszukane steki i niestworzone historie o lokalnych dostawcach ale co z tego skoro plaster karkówki z Meat shack po prostu zaczarował moje kubki smakowe. Mięso jest NIESAMOWITE! W końcu coś innego a nie odtwarzanie w kółko tych samych schematów. BRAWO!!

  • Juras (mężczyzna, 31-40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: lipiec 2018
  • Polecam innym: tak
  • Status: pierwsza wizyta
  • Charakter wizyty: we dwoje
  • popieram opinię 0 / nie zgadzam się 1

6.0

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    6
     
  • jakość potraw:
    6
     
  • klimat i wystrój:
    6
     
  • przystępność cen:
    6
     
  • ocena ogólna:
    6
     
średnia ocena (max 6)
6.0
 

Polecam!!!!

Jakość Waszego jedzenia czuć w każdym kęsie, żeberka zrobione perfekcyjnie, miękkie, soczyste i idealnie przyprawione! Klasa!

  • Krystyna (kobieta, pow. 40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: lipiec 2018
  • Polecam innym: tak
  • Status: pierwsza wizyta
  • Charakter wizyty: spotkanie ze znajomymi
  • popieram opinię 0 / nie zgadzam się 1

5.0

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    5
     
  • jakość potraw:
    4
     
  • klimat i wystrój:
    6
     
  • przystępność cen:
    5
     
  • ocena ogólna:
    4
     
średnia ocena (max 6)
5.0
 

Mega potencjał

Byłem dwa razy. Bardzo sympatyczna i zaangażowana obsługa sprawiła, że czułem się jak gość a nie klient. Naprawdę świetny wystrój i klimat tego miejsca oraz oryginalny pomysł na komponowanie swego dania. Widać także, że ktoś sporo serca i czasu wkłada w przygotowanie mięsa w niskiej temperaturze. No koniec jednak pojawia się ale. Potrawom brak jest smaku. Mi w żeberkach nie tylko brak charakteru ale nawet soli i pieprzu. A szkoda bo mięso samo odpada od kości i bbq sami robią. O co więc chodzi? podobnie z ziemniakami - brak im jakiegos konkretu albo majeranku albo rozmarynu albo tymianku. że do coeslawa dodałbym chrzan to pewnie już takie moje zboczenie. reasumując - dodajcie charakteru i będzie REWELACJA. 3mam kciuki bo to unikalne miejsce w Gdańsku

  • Krzysiek (mężczyzna, 31-40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: lipiec 2018
  • Polecam innym: tak
  • Status: korzystałem kilkakrotnie
  • Charakter wizyty: solo
  • popieram opinię 0 / nie zgadzam się 0

5.7

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    6
     
  • jakość potraw:
    6
     
  • klimat i wystrój:
    6
     
  • przystępność cen:
    4
     
  • ocena ogólna:
    6
     
średnia ocena (max 6)
5.7
 

Cudowne mięcho.

Zamówiłem kawał karkowki i żeberka plus ziemniaki, makron z serem, i kolesława. Wyszło ponad 60 zł, myślałem że dam radę pochłonąć bo spory ze mnie chłop ale niestety oczy by chciały a nie da rady. Mięso po wielu godzinach pieczenia to same proteiny - bardzo sycące. Bardzo fajne sosy, szczególnie ostry. Lokal z klimatem, troche stodoła troche hipsterka. Ogólnie na plus. Ciekawa opcja. Polecam

  • Radek (mężczyzna, pow. 40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: czerwiec 2018
  • Polecam innym: tak
  • Status: pierwsza wizyta
  • Charakter wizyty: solo
  • popieram opinię 0 / nie zgadzam się 0

3.0

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    3
     
  • menu:
    -
     
  • jakość potraw:
    -
     
  • klimat i wystrój:
    -
     
  • przystępność cen:
    -
     
  • ocena ogólna:
    -
     
średnia ocena (max 6)
3.0
 

nie polecam

Wydasz 80zł i się nie najesz, brak możliwości wystawienia oceny na facebooku- teraz już wiem dlaczego. Miało być amerykańsko a jest jak smutny sen Polaka, który nie dostał wizy.. porcje jak dla niemowlaka, a wydać tam 300-400zł niestety się nie opłaca. Mięso było bardzo tłuste i większość z tej małej porcji i tak wywaliłem. Weźcie sobie uwagi do serca, właściciele są młodzi i najwidoczniej myślą, że Trójmiasto jest ubogie kulinarnie a prawda jest taka, że wiele miejsc świadczy uslugi na o wiele wyższym poziomie. Innowacyjne metody przyrządzania mięsa tak ale nie przy takich cenach i musicie jeszcze dopracować miękkość i wyrazistość smaku,w innym wypadku daję Wam max rok na rynku.

  • Ja (mężczyzna, 31-40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: czerwiec 2018
  • Polecam innym: nie
  • Status: pierwsza wizyta
  • Charakter wizyty: we dwoje
  • popieram opinię 1 / nie zgadzam się 0

3.0

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    3
     
  • menu:
    2
     
  • jakość potraw:
    2
     
  • klimat i wystrój:
    5
     
  • przystępność cen:
    4
     
  • ocena ogólna:
    2
     
średnia ocena (max 6)
3.0
 

Dużo do poprawy

Nie da się wystawić oceny na fb, co napawa wątpliwościami w tych czasach, ale się wybrałem i niestety - rozczarowałem. Wnętrze jest fajne, gra dobra muzyka. Obsługa, kiedy już zapłaciłem za porcję do posmakowania wszystkich mięs, puściła mi dość zażenowane spojrzenie, kiedy zapytałem co dalej (bo skąd mam wiedzieć, czy iść do stolika czy czekać przy ladzie). Mięso niestety dostałem tłuste i mało aromatyczne, na tyle tłuste, że moja dziewczyna nie była w stanie zjeść niczego poza kawałkiem wołu, zresztą smakowało jak pieczeń w wykonaniu mojej matki, a musicie wiedzieć, że moja matka choć jest wspaniałą kobietą, to gotuje beznadziejnie. Strasznie słabo wyglądają dodatki, tłusty makaron z serem, sałatka colesław, pikle i to chyba wszystko. Aż prosi się o jakieś grillowane warzywa, albo inną sałatę, która zrównoważy tłustość mięsa. Szkoda, bo pomysł wydawał się fajny.

  • panicz krowa (mężczyzna, 31-40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: czerwiec 2018
  • Polecam innym: nie
  • Status: pierwsza wizyta
  • Charakter wizyty: we dwoje
  • popieram opinię 1 / nie zgadzam się 0

1.7

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    2
     
  • menu:
    2
     
  • jakość potraw:
    1
     
  • klimat i wystrój:
    2
     
  • przystępność cen:
    2
     
  • ocena ogólna:
    1
     
średnia ocena (max 6)
1.7
 

brak umiejetnosci przyrzadzania miesa

Niestety miejsce przereklamowane. Wszytkie miesa ktore probowalem byly doslownie slabe. Karkowka byla konsystencji gumy, miesa po wielogodzinnej obrobce w niskiej temperaturze powinno sie rozplywac w ustach a nie miec konsustencje gumy. Pani w odpowiedzi na moja uwage odpowiedziala ze to nie mozliwe bo dluo bylo pieczone w niskiej temperaturze. Czy to jest odpowiedz? Co to mnie interesuje jak bylo przyrzadzane skoro nie da sie tego jesc. Ogromny minus za odpowiedz. Na facebook tak stworzona strona ze nie ma mozliwosci oceny! Czy wlasciciel boju sie konstruktywnej krytyki? Najwidoczniej tak.

  • Marcin (mężczyzna, 31-40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: czerwiec 2018
  • Polecam innym: nie
  • Status: pierwsza wizyta
  • Charakter wizyty: solo
  • popieram opinię 3 / nie zgadzam się 1

5.3

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    5
     
  • jakość potraw:
    6
     
  • klimat i wystrój:
    5
     
  • przystępność cen:
    5
     
  • ocena ogólna:
    5
     
średnia ocena (max 6)
5.3
 

BBQ

Coś wspaniałego dla mięsożerców.

  • Audra (kobieta, pow. 40 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: czerwiec 2018
  • Polecam innym: tak
  • Status: pierwsza wizyta
  • Charakter wizyty: we dwoje
  • popieram opinię 0 / nie zgadzam się 2

6.0

w kategorii

Restauracje

  • obsługa:
    6
     
  • menu:
    6
     
  • jakość potraw:
    6
     
  • klimat i wystrój:
    6
     
  • przystępność cen:
    6
     
  • ocena ogólna:
    6
     
średnia ocena (max 6)
6.0
 

Lepiej się nie da..

Pierwsze miejsce gdzie mięso jest czczone i wzniesione na najwyższy lvl, a nie utopione w kilogramie sosu i starej bułce. Z pewnością będę tu wracać!

  • Grażyna (kobieta, 19-30 lat)
  • Termin skorzystania z usługi: czerwiec 2018
  • Polecam innym: tak
  • Status: korzystałem kilkakrotnie
  • Charakter wizyty: spotkanie ze znajomymi
  • popieram opinię 0 / nie zgadzam się 2
wyznacz trasę » przejdź do pełnej mapy »
    • obsługa:
      5.0
       
    • menu:
      4.9
       
    • jakość potraw:
      4.8
       
    • klimat i wystrój:
      5.3
       
    • przystępność cen:
      4.8
       
    • ocena ogólna:
      4.7
       
    średnia ocena (max 6)
    4.8