Najlepsze restauracje Sopot

Oceny (51)

Antyfan
Termin usługi: Walentynki   

Od jakiegoś czasu obserwuję "U Kucharzy",niestety z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. W Walentynki byliśmy w kilka osób. Znajoma zamawia mojito-kelner mówi,ze nie ma mięty,no to może Cosmopolitan-kelner odpowiada,że nie ma soku żurawinowego, wobec tego może piwo bezalkoholowe- też nie ma:)). Kiedy poprosiliśmy o kartę win usłyszeliśmy znowu,że nie ma, bo jest bardzo mały asortyment win. Poza tym trzech kelnerów na pełną restaurację to zdecydowanie za mało. Ostrzegam ,trzymajcie się od tego miejsca z daleka.

Restauracje

3.0
Marcin
Termin usługi: 10.11.2013   

Pojawililismy się w restauracji w trójkę. Na wejściu miło, przywitano nas i zaprowadzono do stolika. Przyjęto zamówienie i się zaczęło. Zamówiona herbata trafiła na stolik. Herbata to za dużo powiedziane. Filiżanki z wodą która powylewała się na spodki podczas "transportu" na stół. Kelner zapomniał o samej herbacie wiec dostaliśmy wodę i dwa rodzaje cukru. Wiec siedzimy i czekamy co będzie dalej. Kelner podszedł do syna i mówi "aniołki zaparz sobie herbatkę bo woda ci wystygnie" ups dopiero się zorientował że nie ma czego zaparzyć. Syn jadł tylko deser wiec zajechał wózeczek z deserami. Sernik był OK. No i nasze zamówienie po dłuuuuugim oczekiwaniu. Pomysł na podawanie dań z wózka - super. Zamówione steki w dwóch wersjach: medium dla mnie, dla żony well done. Mój Ok - smaczny. Żony niestety także medium. Kucharz nie potrafi skarżyć steka? Ziemniaki miały być z wody. Było pure i do tego zimne. Sałatka tragedia. Liście sałaty w całości, dorzucone dwa pomidorki i polane sosem. Najlepsze że kelner zapomniał podać wino. Musiałem mu przypomnieć. Rachunek 200 zł. Stanowczo odradzam, chyba że będzie tam zrobiona rewolucja Magdy Gessler. Poprzedni Szeyk był 1000 razy lepszy.

Restauracje

1.8
Evgenia Flek
Termin usługi: Sierpień 2013   

Restauracje

2.2
kuba
Termin usługi: niedziela   

jak na knajpę w sopocie to moze być. jak na restaurację ze słowem "Gessler" w nazwie to już kiepsko. Obsługa była rewelacyjna pomimo że nikt nas nie przywitał u wejścia, nie wskazał stolika (a tak jest podane w regulaminie restauracji z tyłu menu) i zabierano bez przerwy popielniczkę gościom. Kapusta zasmażana była świetna, czego nie można powiedzieć o schabowym i rosole. Zupa była zimna, a kotlet pomimo że danie tradycyjne, to spodziewałem się czegoś innego niż podeszwy rodem z baru mlecznego. Tatar był super, kucharz przyjedzie z wózkiem, pokroi przy stoliku świeże mięsko i zapyta o dodatki. Na dania czekaliśmy bardzo długo a rachunek zwalał z nóg. Koniec końców, miła obsługa, długi czas oczekiwania, drogo, niektóre potrawy pyszne, a inne nie. Byłbym zapomniał, wegetarianie mogą spokojnie omijać ten lokal bo wg Pana Gessler, oni jedzą tylko sałatę.

Restauracje

3.5
as
Termin usługi: 22,08   

godzina czekania na przyjecie zamowienia, potem prawie godzina na przystawke, jedzenie albo wogole nie doprawione ( zupa, mięso) albo przesolone jak kapusta zasmażana. Na dodatek mega glośno przez obsluge, ktora rzuca sie recznikami przy goscia i krzyczy na siebie non stop. Kelnerzy jak tylko odlozy sie widelec przylatywali z pytaniem czy juz mozna, jakby brakowalo im talerzy ... nie polecam

Restauracje

1.0
Bart
Termin usługi: 09.08.2013   

Zamówiłem z dziewczyną rostbeef limousine + kaczkę. Według menu rostbeef miał kosztować 41 zł, a kaczka 63 zł. Jednak przy rachunku okazało się, że rostbeef kosztuje już 61 zł. Tłumaczyłem kelnerowi, że takie dostałem menu, do tego na zewnątrz przy wejściu też było menu z ceną 41 zł. Według mnie ta restauracja ma 2 rodzaje menu, uzależnione od godziny, bądź ruchu w restauracji i generalnie sami sie pogubili. Jak dla mnie jest to oszustwo, wymieniłem pare zdań z kelnerem, który też wydawało by się jakby tam pracował za karę... Osobiście za te ceny oczekiwałem czegoś lepszego i miłej atmosfery, a się zawiodłem. Nie polecam!

Restauracje

3.0
bart
Termin usługi: 16.08.2013   

Szkoda, że dopiero teraz przeczytałem opinie, ponieważ zaoszczędziło by mi tych przykrości które mnie tam spotkały. Odradzam, trzymajcie się z daleka!

Restauracje

3.3
Oliwia
Termin usługi: lipiec   

BYŁAM stałą Klientką lokalu, liczyłam na poprawę jakości obsługi, łudząć się , że z czasem się "nauczą", niestety to była moja ostatnia wizyta. na zupę czekaliśmy 40 minut ( nie zaproponowano pieczywa) łyżkę otrzymała tylko jedna osoba, lecz kelner się nie zreflektował i musiałam walczyć o jego uwagę i kolejny sztuciec, wodę bez cytryny ( o którą upominałam się 3 razy) dostaliśmy po 15 minutach, dania głowne " na raty" otrzymaliśmy po GODZINIE I DWUDZIESTU MINUTACH. zdaję sobie sprawę, że panował duży ruch, ale kucharze zamiast sprawnie i szybko pracować, obijali się, spożywali posiłki, "nosili powietrze od prawej do lewej" i to wszystko na oczach Klientów... kelnerzy zagubieni, nakrywają puste stoły zamiast podejść do Klientów, którzy jednoznacznie proszę o obsługę. dwoje z moich gości straciło cierpliwość i wyszło zanim podano dania, dodam, że nie zamówili przystawek w związku z czym siedzieli 80minut o wodzie..... kelner przepraszał,obiecywał zdjąć dania z rachunku, po czym przyszedł z gotowym wydrukowanym bez choćby procenta rabatu, mówiąc, że nic nie może zrobić. KPINA PROSZĘ PAŃSTWA! na pewno już do Was nie wrócę i Klientom który oczekują należytego standardu BARDZO ODRADZAM

Restauracje

2.8
M
Termin usługi: Lipiec   

Szkoda. Obsługa niestety "nie z tej bajki", Panią Gessler szlag by trafił. Oczekiwanie na wskazanie stolika — porażka, zanim ktoś się zainteresował minęły ze dwie minuty, Pani stolik wskazała palcem ale się z nami nie pofatygowała. Pan menu rzucił zamiast podać i o jedno za mało. Kontaktu zero. Stolik nieprzygotowany, choc restauracja niepełna. Pieczywo bez szału, zupa letnia, przystawki podane na minutę przed jednym z dań głównych. Dania główne podane z 15-minutową rożnicą, dla jednej z osób zostało podane jak już wszyscy skończyli dawno swoje posiłki. W dodatku letnie. W toalecie brak ręczników papierowych a suszarka (jedna, wspólna dla gości obu płci) — nieczynna. Na umywalce zużyty papier toaletowy. Pani Magdo, zapraszam na Kuchenne Rewolucje, bo jak na poziom, do którego Pani dąży, to są Państwo w lesie, a nazwisko zobowiązuje. Napisałam "szkoda" — ponieważ idea otwartej kuchni jest rewelacyjna, a jedzenie niezłe. Może bez zaskoczeń, ale uczciwe i z dobrych składników. Przygotowywanie posiłków przy gościach też jest w Polsce mało znaną a bardzo słuszną praktyką. Brakuje takich miejsc i szkoda, że to nie spełnia podstawowych warunków przyzwoitego serwisu.

Restauracje

3.3
vibrio
Termin usługi: 23 czerwca 2013   

Mnie podobało się wszystko, a najbardziej potrawy wjeżdżające na wózkach. No może troszkę ciasno. Ale bez zadęcia. Genialna zupa rybna. Łosoś w malinach - pycha.

Restauracje

5.7
Gość
Termin usługi: 30 czerwca   

Po raz kolejny jedliśmy "U kucharzy". Potrawy wyśmienite, obsługa kelnera poprawna. Niestety tego dnia panował totalny chaos, za głośna muzyka, oczekiwanie na danie główne ponad 1 godz., na przystawkę ponad 20 min, pieczywo nie zostało zaproponowane, chociaż przyznaję, że Pani Marysia uprzedziła nas o długim czasie oczekiwania. Pierwszy raz natomiast widziałem w restauracji z otwartą kuchnią personal non stop żujący swoje posiłki, podczas przygotowania potraw. TO JEST NIEDOPUSZCZALNE I OBRZYDLIWE PANIE GESSLER, PANI MARYSIO I PANOWIE KUCHARZE !!! Następnym razem poproszę o spakowanie wszystkiego na wynos. Szkoda, bo choć dobre jedzenie, to reszta wygląda bardzo słabo.

Restauracje

4.2
a.f
Termin usługi: 30.06.2013   

Nic szczególnego, wrecz slaba karta i jakosc potraw. Jedynie wozeczki z jedzeniem dobrze sie prezentuja i odzielne patelenie na kazda porcje z zamowionego dania. Nie wroce.

Restauracje

3.2
gdańszczanin
Termin usługi: 24/06/2013   

Do Kucharzy trafiliśmy przypadkiem. Zachęcił nas miły wystrój i atmosfera luksusu. Obsługa w miarę szybka i sprawna, ale to pewnie dlatego, że był to poniedziałkowy wieczór. Zamówienie standardowe dla dwóch osób. Zupa , przystawka, dwa dania główne i coś do picia. Ciekawa forma podania dań, napędza oczekiwania..... i to tyle z miłych rzeczy. Co najważniejsze w restauracji to moim zdaniem jedzenie, a to u Kucharzy to totalna pomyłka!. Przystawka (śledzik) najlepsza z tego wszystkiego, na przyzwoitym poziomie. Zupa (żurek) , bardzo przeciętna. Nieciekawy zapach.... Dania główne (schab i rostbef) to już totalna porażka. Przede wszystkim tłusto. Podjeżdża kelner z wózeczkiem i nakłada prosto z patelni. Fajnie to wygląda, ale po kilku sekundach wszystko pływa w tłuszczu... ( mała podpowiedź dla kucharza, wystarczy na 10 sekund położyć kotlet na papierze i po problemie , a dodatkowo potrawa będzie miała ze 200 kalorii mniej). Mięso żylaste. Chrzęści pod zębami, a rostbef mojej żony wygina sztuce. Rachunek 150zł za taką kichę to gruba przesada. Można powiedzieć, że kolacja zakończyła się godzinę po wyjściu z lokalu długim posiedzeniem na klopie ... Jednym słowem s****zka za 150zł.

Restauracje

2.2
Filip
Termin usługi: 09.06.2013   

Generalnie knajpa ok, ale nic specjalnego. Żadnej wyjątkowej atmosfery - ot przeciętna restauracja w Sopocie. Jedzenie dobre, choć ziemniaki dostaliśmy wszyscy zimne. Obsługa w porządku, choć nie czuć tego super profesjonalizmu, o którym tyle piszą w menu. A wygląd toalet to już duże nieporozumienie...

Restauracje

4.2
pctb
Termin usługi: 25.05.2013   

Wszystko pyszne smaczne i b.miła atmofsera którą kreował sam właściciel owszem popieram opinie że ceny wyższe niż u konkurencji ale adekwatne do jakości .Nie wiem czy to obecność p.Adama bo był dziś w lokalu ale nic nie zgadza się a propo czasu oczekiwania posiłki były podane szybko i sprawnie. Będę tam na pewno wracał

Restauracje

5.4
nikt specjalny
Termin usługi: 21.05.2013   

Zachęcam sprawdzić a złe opinie jakieś napięte i mylne . Zrozumiałem przesłanie siedząc w tych wykafelkowanych pomieszczeniach jak również przy barowym podeście i ogródku . Co się dzieje widać gołym okiem .Luźna i elegancka atmosfera . Personel widać się szlifuje do tego potrzeba czasu przynajmniej jeden sezon . Kuchnia dobra i czekamy na więcej . Wina hm popatrzmy to największa selekcja na trójmiejskim szlaku . Nie jest to najlepsza kuchnia w trójmieście bo za taką uważam Petit Paris , ale jest w czołowej 10 . Oby tak dalej i życzmy stabilnego rozwoju

Restauracje

5.2
Wojtek
Termin usługi: 19.05.2013   

Bylismy z zona na niedzielnym obiedzie. Ceny sluszne ale jedzenie dobre i swieze (poza szparagami ktore byly gorzkie i lykowate). Wyszedlem najedzony i to jest koniec pozytywow. Wbrew zasadom znajdujacym sie w menu (ktore wrecz nalezy przeczytac bo zyczy sobie tego na awersie karty wlasciciel) obsluga byla wyjatkowo nieprofesjonalna. Na poszczegolne dania czekalismy bardzo dlugo, w trakcie serwowania kelner pomylil zamowienie, nie dostalismy wody ani znajdujacego sie w zestawie obiadowym kompotu. Panowal ogolny chaos i balagan, obsluga sprawiala wrazenie jakby nie panowala nad iloscia klientow. W trakcie naszego pobytu wiele osob opuscilo lokal z uwagi na zbyt dlugi czas oczekiwania, kilka osob nie krylo wzburzenia i irytacji. Nie oczekiwalismy wielkich szykan ale poczulismy sie kompletnie zignorowani jako klienci. Obslugiwano nas mimochodem nie przykladajac sie do takich "drobiazgow" jak zgodnosc zamowienia i dobre samopoczucie klienta. Szkoda bo jedzenie niezle i chetnie sprobowalibysmy jeszcze kilku potraw ale niestety za takie pieniadze wolimy isc do innego rownie lokalu z pyszna kuchnia i fantastyczna obsluga, a ze nie pod szyldem Gessler no coz... nie wszystko zloto co...

Restauracje

3.2
Mike
Termin usługi: 12 maja 2013   

Bardzo dobra jakość obsługi, potrawy są kopią restauracji w Warszawie. Polska kuchnia doskonałej jakości i z pomysłem. Dobry wybór win w rozsądnych cenach. Bardzo wysoko oceniam pomysł Pana Adama Gesslera na restaurację, z pewnością odniesie sukces w Sopocie.

Restauracje

5.7
Marek
Termin usługi: maj 2013   

Na początku chciałbym napisać o obsłudze. Jako bywalec trójmiejskich lokali polecam rozejrzeć się za innymi osobami do pracy (nie bierzcie przykłądu z tesoro!), rozumiem że jesteście na trójmiejskim rynku nowi ale brak inteligentnej kadry powoduje że ludzie będą niechętnie chodzić do waszej restauracji. Menu jak na trójmiejskie realia ok chodź bez fajerwerków. I teraz zaczyna się porażka. czas oczekiwania na zupę 35 minut!! czas oczekiwania na drugie danie 1,5 godziny!! Rozumiem że kuchnia slow food jest teraz popularna ale nie w takim wydaniu. Wrócę do obsługi która na wiele z pytań niestety nie potrafiła odpowiedzieć! Panie Gesler może warto pomyśleć o kuchennych rewolucjach bo jak tak dalej pójdzie to nie wróżę różowej przyszłości. Ogólnie rzecz biorąc wyszliśmy nie zadowoleni, i z przekonaniem że już nigdy więcej nie odwiedzimy tej restauracji.

Restauracje

2.2
Ewka
Termin usługi: maj 2013   

Abstrahując od wszystkich towarzysko-biznesowych kontrowersji- miejsce jest unikane na mapie trójmiejskiej gastronomii. Poza lokalnymi (i zamiejscowymi też) celebrytami normalni ludzie mogą spokojnie zakosztować innej jakości. Ceny dań głownych istotnie dość wygórowane, ale absolutnie świeże i wysokiej jakości składniki usprawiedliwiają wydatek co najmniej kilkudziesieciu złotych na osobę. Pod względem lokalizacji miejsce fantastyczne, bo w sercu kurortu. Wystrój oryginalny (takie kuchenne labolatorium), ale nie każdy musi być nim powalony. Długi bar jako opcja na posiłek solo lub w duecie. Mało stoliczków. Wrażenia z biznesowej kolacji w środku tygodnia super pozytywne, zagraniczny gość urzeczony jakością potraw i klimatem. Obsługa profesjonalna, na luzie, można pożartować. Widać, że opinia klienta jest dla nich ważna. Gęsi piwek wybitny i wystarczy jako danie główne dla niewielkiego damskiego żołądka. Eskalopki w boskim sosie. Minus- skoro przymujemy konwencję serwowania potraw na talerz z garnka przez kucharza, to jego ręce powinny wyglądać jak ręce kelnera (paznokcie...). No i wentylacja trochę nie wyrabia. Będę polecać i sama na pewno sie jeszcze pojawię w tym spektakularnym

Restauracje

5.0