Podobne wydarzenia
piątek - sobota, godz. 16:00 - 23:59
Gdańsk,
Hevelianum
Wstęp wolny
niedziela, godz. 16:00 - 19:00
Sopot,
Grand Blue
bilety 250 zł
ulgowy 225 zł
ulgowy 225 zł
Uroczysta Kolacja Świąteczna
25 grudnia 17:00-21:00
Przystawki:
Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem szafir i podgrzybkami
Kaczka faszerowana bakaliami
Łosoś wędzony z musem chrzanowym
Jajka z trzema pastami
Grillowane warzywa z fetą i oliwkami
Sałata z bobem, orzechami i warzywami
Zupy:
Pikantna zupa rybna
Krem z dyni z prażonymi migdałami
Dania główne:
Łosoś pieczony w sosie ziołowym
Udo z kaczki confit w pomarańczach i czerwonym winie
Bitki wołowe w sosie z podgrzybków
Pierogi z mięsem i polską okrasą
Ziemniaki w ziołach
Kasza pęczak
Kalafior romanesco z klarowanym masłem
Desery:
Gruszki duszone w czerwonym winie z cynamonem i goździkami
Tradycyjny sernik
Makowiec z bakaliami
Jabłka pieczone we francuskim cieście
Kruszona beza z wiśniami
Cena kolacji 145 pln/osoba
Rezerwacje pod numerem tel. 58 554 70 70 oraz restauracja@dworoliwski.pl
25 grudnia 17:00-21:00
Przystawki:
Polędwiczka wieprzowa faszerowana serem szafir i podgrzybkami
Kaczka faszerowana bakaliami
Łosoś wędzony z musem chrzanowym
Jajka z trzema pastami
Grillowane warzywa z fetą i oliwkami
Sałata z bobem, orzechami i warzywami
Zupy:
Pikantna zupa rybna
Krem z dyni z prażonymi migdałami
Dania główne:
Łosoś pieczony w sosie ziołowym
Udo z kaczki confit w pomarańczach i czerwonym winie
Bitki wołowe w sosie z podgrzybków
Pierogi z mięsem i polską okrasą
Ziemniaki w ziołach
Kasza pęczak
Kalafior romanesco z klarowanym masłem
Desery:
Gruszki duszone w czerwonym winie z cynamonem i goździkami
Tradycyjny sernik
Makowiec z bakaliami
Jabłka pieczone we francuskim cieście
Kruszona beza z wiśniami
Cena kolacji 145 pln/osoba
Rezerwacje pod numerem tel. 58 554 70 70 oraz restauracja@dworoliwski.pl