Dowóz lub odbiór osobisty 

Ośrodek Tabun - noclegi, restauracja, ośrodek jeździecki

80-174 Otomin, Konna 29 Mapka
58 303-97-10, 601-611-499
t...@kuznia.net pokaż
Godziny otwarcia
Jazda konna
pn-pt14:00 - 19:00
sob-nd9:00 - 19:00
Pensjonat, pokoje gościnne
codzienniecałą dobę
ośrodek całoroczny, rezerwacja: hotel@restauracjatabun.pl
Restauracja
pn-pt12:00 - 21:00
sob-nd11:00 - 21:00
rezerwacja stolików telefonicznie pod nr telefonu: +48 58 303 97 10 (prosimy dzwonić po godz. 12:00)
 

rodzaj kuchni:   polska
udogodnienia:   ogródek / taras, menu dla milusińskich, połówki porcji dla dzieci, krzesełka dla niemowląt, plac zabaw na zewnątrz, kącik dla dzieci, kredki, malowanki, wjazd z wózkiem bez problemu, miejsce do przewijania niemowląt, przyjazne zwierzętom

O nas

7 km od centrum Gdańska, las, malownicza okolica(jezioro), 23 miejsca noclegowe w pokojach 2, 3 i 4 os.,restauracja(obiady), jazdy konne - kryta ujeżdżalnia, idealne miejsce do spędzenia urlopu i zorganizowania imprezy. Wysoki standard, dobre ceny.

Drodzy Goście,

 

   W związku z licznymi pochlebnymi opiniami od Państwa na temat garmażu Wielkanocnego postanowiliśmy kontynuować domowy catering tym razem w postaci menu tygodniowych. Zachęcamy do składania zamówień i wsparcia nas w tym trudnym dla całej gastronomii czasie.

 

                                                                                        Pozdrawiamy i życzymy dużo zdrowia!


                                                                                                            Zespół Restauracji Tabun

 

Zamówienia składać można mailowo pod adresem: tabun@kuznia.net do czwartku 23.04.2020 do godziny 17:00


Odbiór zamówień: osobiście w Restauracji Tabun w piątek 24.04.2020 po godzinie 16:00. Dowozy realizujemy w sobotę od godziny 10:00.

 

MENU TYGODNIOWE

 

Pstrąg ze szpinakiem zapiekany w śmietanie i białym winie: 1 porcja/29 zł
Zrazy wieprzowe z pieczarkami i sosem pieczarkowym: 1 porcja/18 zł
Rolada z udźca indyczego ze szpinakiem i sosem z sera pleśniowego: 1 porcja/18 zł
Quiche ze szparagami: 65 zł/1 sztuka
Wiosenna lekka zupa jarzynowa ze szparagami, zielonym groszkiem, kalafiorem itp.: 28 zł/litr
Młoda kapusta zasmażana ze świeżym koperkiem: 3zł/100g
Drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką 1 blacha keksowa około 800g: 45 zł/kg
Tarta z truskawkami i kremem waniliowym 20cm średnicy: 70 zł

 

MENU STAŁE

 

W stałej ofercie, dostępne codziennie, zamówienie z godzinnym wyprzedzeniem:

 

Przystawki:

 

·         Śledź marynowany w occie z cebulką wg Magdy Gessler: 45 zł/1 kg

 

·         Pierś z kaczki na różowo: 70 zł/1kg

 

·         Pasztet z dzika z żurawiną: 65 zł/1kg

 

·         Pieczeń z karkówki nacierana czosnkiem i majerankiem: 45 zł/1 kg, min. 0,5 kg

 

·         Swojski żytni chleb na zakwasie z naszego pieca chlebowego: 20 zł/1 kg (1 bochenek to ok. 1 kg), minimum 0,5 bochenka

 

·         Pszenny chleb cebulowy (jeden bochenek to ok. 700g) 15 zł/kg

 

Zupy (do odgrzania):

 

·         Żurek na domowym zakwasie z białą kiełbasą: 25 zł/1 litr

 

Dania główne (zapakowane próżniowo, do odgrzania np. w kąpieli wodnej)

 

·         Gołąbki z wieprzowiną i kaszą pęczak z sosem z grzybów leśnych: 16 zł/1 porcja (2 sztuki)

 

·         Gołąbki z wieprzowiną i kaszą pęczak z sosem  pomidorowym : 14 zł/1 porcja (2 sztuki)

 

·         Pieczeń z karkówki z sosem żurawinowym: 24 zł/ 1 porcja

 

·         Pieczeń z karkówki z sosem z grzybów leśnych: 26 zł/ 1 porcja

 

·         Zrazy wołowe z sosem z grzybów leśnych: 30 zł/ 1 porcja (2 sztuki)

 

·         Bigos na wędzonce z grzybami leśnymi 10 zł/1 porcja(200 g )


Dodatki do dań głównych:

 

·         Buraczki zasmażane: 6 zł/200 g/ do odgrzania

 

·         Kapusta zasmażana: 6 zł/ 200 g/ do odgrzania

 

·         Domowej roboty kluski śląskie 30 zł/1 kg (mrożone )

 

·         Domowe kopytka 30 zł/1 kg (mrożone)

 

Pierogi (mrożone):

 

·         Ruskie : 45 zł/1 kg

 

·         Z gęsiną: 55 zł/1 kg

 

·         Z mięsem  wieprzowo-wołowym: 47 zł/1 kg

 

Kulebiaki, czyli chrupiące pieczone pierogi ze słodką kapustą i grzybami leśnymi: 55 zł/ 1 kg (1kg to około 10-12 pierogów)

 

Kulebiaki z łososiem jurajskim i szpinakiem 65 zł/ 1 kg  (1kg to około 10-12 pierogów)



Nasze aktualne menu:
Po pierwsze nasz Tabun Cydr z Otomina:
- Wytrawny 25 zł/but. 0,75 l
- Dziki 30 zł/but 0,75 l
- Renety 45 zł/but 0,75 l

Przystawki:
•Śledź marynowany w occie z cebulką wg Magdy Gessler: 45 zł/ 1 kg
•Pstrąg wędzony w naszej wędzarni (dostępny od 18.03.2020): 60 zł/1 kg, min. 1 sztuka
•Pierś z kaczki na różowo: 70 zł/ 1 kg
•Pasztet z dzika z żurawiną – 65 zł/ 1 kg
•Pieczeń z karkówki nacierana czosnkiem i majerankiem: 45 zł/ 1 kg, min. 0,5 kg
•Sos tatarski (dostępny od 17.03.2020): 9 zł/100 g, minimum 200 g
•Domowa konfitura z żurawin (dostępny od 17.03.2020): 12 zł/100 g , minimum 200 g
•Szynka wędzona w naszej wędzarni: 60 zł/1 kg, min. 0,5 kg/ dostępna od 25.03.2020
•Baleron wędzony w naszej wędzarni: 60 zł/1 kg, min. 0,5 kg/ dostępny od 25.03.2020
•Podwędzana polędwiczka wieprzowa: 70 zł/ 0,5 kg/ dostępna od 18.03.2020
•Swojski żytni chleb na zakwasie z naszego pieca chlebowego: 20 zł/ 1 kg (1 bochenek to ok. 1 kg), minimum 0,5 bochenka
Zupy (do odgrzania):
•Żurek na domowym zakwasie z białą kiełbasą: 25 zł/ 1 litr
•Zupa krem jabłkowo-selerowym z serem cheddar : 25 zł/ 1 litr
Dania główne (zapakowane próżniowo, do odgrzania np. w kąpieli wodnej)
•Wegańskie „mielone” z kalafiora: 10 zł/ 2 szt.
•Pieczeń jagnięca z sosem szałwiowym: 35 zł/ 1 porcja
•Gołąbki z wieprzowiną i kaszą pęczak z sosem z grzybów leśnych: 16 zł/1 porcja (2 sztuki)
•Gołąbki z wieprzowiną i kaszą pęczak z sosem pomidorowym : 14 zł/1 porcja (2 sztuki)
•Pieczeń z karkówki z sosem żurawinowym: 24 zł/ 1 porcja
•Pieczeń z karkówki z sosem z grzybów leśnych: 26 zł/ 1 porcja
•Zrazy wołowe z sosem z grzybów leśnych: 30 zł/ 1 porcja (2 sztuki)
Dodatki do dań głównych:
• Buraczki zasmażane: 3 zł/ 100 g/ do odgrzania
• Pikantna surówka z marchewki: 3 zł/100 g
• Kapusta zasmażana: 3 zł/ 100 g/ do odgrzania
• Surówka z kiszonej u nas kapusty: 3 zł/ 100 g
- Kopytka domowej roboty 3 zł/100g
- Kluski śląskie 3 zł/100g
Pierogi (mrożone):
• Ruskie : 45 zł/ 1 kg
• Z gęsiną: 55 zł/ 1 kg
• Z mięsem wieprzowo-wołowym: 47 zł/ 1 kg
• Kulebiaki, czyli chrupiące pieczone pierogi ze słodką kapustą i grzybami leśnymi: 55 zł/ 1 kg (1kg to około 10-12 pierogów)
Zamówienia możecie składać na FB.
Płatność kartą lub gotówką przy odbiorze.
Minimum zamówieniowe 50 zł.
Dowóz do:
- Otomin - gratis
Pozostałe lokalizacje 5 zł.
- Kowale
- Jankowo
- Bąkowo
- Jasień
- Szadółki
- Karczemki
- Siedlce
- Kiełpino Górne
- Migowo
- Piecki - Migowo
- Łostowice
- Ujeścisko
- Zakoniczyn
Ewentualne inne lokalizacje pod zapytanie.
Zapraszamy do składania zamówień i wsparcia nas w tym trudnym dla naszej branży czasie.
Telefon: 601-611-499.
 

Zdjęcia

wyznacz trasę » przejdź do pełnej mapy »

Wideo