O nas
Codziennie rano wypiekamy świeże chleby, bagietki i pyszne torty bezowe. Zapraszamy Was serdecznie do Corrèze, abyście poczuli się jak w domu i rozgościli się u nas z kieliszkiem wina dobranego przez naszego sommeliera przy fondue z serami raclette i gruyere. Zapraszamy również na autorskie drinki i koktajle.
Oceny (5)
3x super ,a ostatnio słabo Muszle brzytwy ciągnące z dużą ilością pokruszonych kawałków muszli w środku, tuńczyk przeciągnięty do wymiany, a i cebulowa zmieniła smak na gorszy
Restauracje
-
obsługa:5
-
menu:5
-
jakość potraw:3
-
klimat i wystrój:5
-
przystępność cen:4
-
ocena ogólna:-
Wspaniałe miejsce na mapie Gdańska, nietuzinkowe pyszne menu, klimatyczny wystrój i bardzo uśmiechnięta załoga. Restauracja na najwyższym poziomie pod względem kuchni francuskiej, do tego warto spróbować trunków polecanych przez obsługę, która świetnie potrafi dobrać wino do potrawy. Do tego wszystkiego restauracja jest w bardzo ładnym miejscu Gdańska
Restauracje
-
obsługa:6
-
menu:6
-
jakość potraw:6
-
klimat i wystrój:6
-
przystępność cen:6
-
ocena ogólna:6
Porażka na całej linii. 1,5h oczekiwania na 1 filet halibuta, łyżkę soczewiczy, pietruszki i parę łodyżek brokuła. Cena 72zł nieadekwatna do jakości i wielkości porcji. Mimo zamówienia jeszcze sałatki (przyszła w miarę szybko) wyszedłem głodny. Również dlatego że danie podano tak poźno. Obsługa dopiero na konkretne pytanie odowiedziała za jaki czas pojawią się dania. Nieudany wieczór.
Restauracje
-
obsługa:1
-
menu:-
-
jakość potraw:2
-
klimat i wystrój:2
-
przystępność cen:1
-
ocena ogólna:1
Jedzenie wyśmienite, obsługa przesympatyczna i profesjonalna. Z ogromna przyjemnością wróciłam tam po raz trzeci i wpisuję, zarówno miejsce jak i jakość serwowanych dań na listę moich ulubionych miejsc. Niestety nie znam imion Pań, które mnie obsługiwały, ale to była czysta przyjemność.
Restauracje
-
obsługa:6
-
menu:6
-
jakość potraw:6
-
klimat i wystrój:6
-
przystępność cen:6
-
ocena ogólna:6
Wybrałam się na kolację z trzema koleżankami. Każda z nas zamówiła coś innego, aby posmakować różnorodności kuchni. Dania pięknie podane, zanim się skosztowało na cieszyłyśmy wzrok i uwieczniliśmy na zdjęciach te dzieła sztuki kulinarnej. Zamówiłam zupę rybną. Ku mojemu zaskoczeniu otrzymałam w talerzu starannie ułożone kawałki ryby z owocami morza i warzywami, a kelner nalał krem z dzbanuszka. Zupa inna niż wszystkie co jadłam wcześniej. Zawartość chrupka, a krem jedwabisty w smaku o mocnej nucie wywaru rybnego i langustynek. Kolejne danie stanowił chrupki, a zarazem soczysty duży kawałek halibuta w otoczeniu musu z pietruszki, batata, moreli, pesto z jarmurza i słodkie marchewki. Danie idealne! Koleżanki zjadły tatara z Daniela oraz stek z rostbef z krewetkami i gofrem ziemniaczanym. Dania wyraziste, idealnie skomponowane w smakach. Kolejny wybór była zupa krem z cebuli oraz stek z kalmara. Ostatnia z nas zamówiła camembert oraz cielęcinę z tymiankowym musem ziemniaczanym. Wszystkie dania wspaniale smakowały i każde z nich miały całkiem inne dodatki. Pozdrawiam przemiłego kelnera Pana Adama, który posiadał fachową wiedzę i daniach. Ładny wystrój, miła muzyka. Polecam.
Restauracje
-
obsługa:6
-
menu:6
-
jakość potraw:6
-
klimat i wystrój:6
-
przystępność cen:6
-
ocena ogólna:6