O nas
Cele Fundacji
W wyniku obserwacji rynku i wielu rozmów z przedstawicielami HoReCa powołaliśmy fundację Lubię To, która ma na celu:
– pomaganie osobom niepełnosprawnym i zagrożonym wykluczeniem ze społeczeństwa,
– szkolenie i naukę osób niepełnosprawnych z zakresu działalności gastronomicznej i kulinarnej,
– edukację na temat poszanowania i niemarnowania jedzenia,
– wspieranie polskich produktów,
– tworzenie sieci kontaktów bezpośrednich pomiędzy producentami żywności i konsumentami,
– zapobieganie zjawisku niedożywienia poprzez wspieranie żywnością lokalnych organizacji i instytucji,
– organizowanie akcji społecznych w postaci zbiórki żywności,
– upowszechnianie oraz promocję przedsiębiorczości,
– propagowanie i rozwijanie turystyki ekologicznej i turystyki kulinarnej,
– wspieranie rozwoju społeczności wiejskiej,
– promocja dziedzictwa naturalnego i kulturalnego miast i regionu.
W wyniku obserwacji rynku i wielu rozmów z przedstawicielami HoReCa powołaliśmy fundację Lubię To, która ma na celu:
– pomaganie osobom niepełnosprawnym i zagrożonym wykluczeniem ze społeczeństwa,
– szkolenie i naukę osób niepełnosprawnych z zakresu działalności gastronomicznej i kulinarnej,
– edukację na temat poszanowania i niemarnowania jedzenia,
– wspieranie polskich produktów,
– tworzenie sieci kontaktów bezpośrednich pomiędzy producentami żywności i konsumentami,
– zapobieganie zjawisku niedożywienia poprzez wspieranie żywnością lokalnych organizacji i instytucji,
– organizowanie akcji społecznych w postaci zbiórki żywności,
– upowszechnianie oraz promocję przedsiębiorczości,
– propagowanie i rozwijanie turystyki ekologicznej i turystyki kulinarnej,
– wspieranie rozwoju społeczności wiejskiej,
– promocja dziedzictwa naturalnego i kulturalnego miast i regionu.