Kucharia 2 to druga restauracja bistro z ciągiem wydawczym na Garnizonie: - bistro z bogatym menu dla tych, którzy chcą szybko zjeść smaczny lunch, - restauracja z wygodnymi kanapami i ładnym wystrojem zaprasza na dania z karty. Kucharia 2 to duży lokal, w którym można zorganizować każdą uroczystość. Jest drugim lokalem gastronomicznym rodzinnej firmy Bartan. W obydwu Kuchariach są duże kąciki zabaw dla dzieci. Dla małych gości jest również specjalna karta menu. Charakterystyczne dla obu Kucharii są huśtawki dla dzieci i dla dorosłych. Menu lunchowo-obiadowe w ciągu wydawczym codziennie jest inne, składające się z piętnastu dań, podawanych od godziny 12.00. W karcie są również pozycje stałe. Wśród nich wyróżniają się staropolskie dania takie jak czernina z suszonymi owocami, kartoflanka kaszubska z podgrzybkami, gęsina po staropolsku, zraz wołowy a la Potocki, żeberka tradycyjnie duszone, wątróbka drobiowa z jabłkiem i majerankiem. Są cztery rodzaje ryb, podpłomyki, placki ziemniaczane, dziewięć rodzajów pierogów własnoręcznie klejonych, dwanaście rodzajów naleśników, a ze słodkości racuchy z jabłkiem lub bananem i inne desery. Codziennie inne danie dnia w cenie 26,90 składa się z czterech propozycji menu: dwa mięsne, jedno wegetariańskie lub sałatka. Do tego zupa, zamiennie - kompot. Kucharze zapraszają na specjały regionalnej kuchni polskiej, czasami urozmaiconej światowymi smakami.
Bardzo zaangażowana i pomocna właścicielka.
Polecam na imprezę firmową, business lunch/Dinner, oraz wyjście z przyjaciółmi. Zorganizowałam tam imprezę w formie bufetu na półmiskach - pięknie podane potrawy warzywne i mięsne. Przystępna cena. Genialne podpłomyki!!!