Restauracja Lobster

80-309 Gdańsk, al. Grunwaldzka 472
(Olivia Gate B, Poziom 0) Mapka

znajduje się w Olivia Business Centre

58 765-18-04, 502-182-501, 502-960-622  fax:  58 765-18-04
r...@wp.pl pokaż
www.restauracjalobster.pl
Godziny otwarcia
Restauracja
pn-pt11:30 - 19:00
sob-nd12:00 - 20:00
Jedzenie na telefon
pn-czw11:30 - 19:00
pt11:30 - 20:00
sob-nd12:00 - 20:00
Dowóz lub odbiór osobisty 
 

rodzaj kuchni:   Europejska, Polska
udogodnienia:   śniadania, bogate menu rybne

Napisali o nas

O nas

Oferujemy Państwu dania kuchni polskiej i śródziemnomorskiej ze świeżych, naturalnych produktów i ziół z dowozem do domu.

Świeżość, natura, atmosfera. Te trzy hasła w skrócie charakteryzują Restaurację Lobster.
To jedyne miejsce kulinarnej mapie Trójmiasta i okolic, w którym znajduje się 1000-litrowy zbiornik z żywymi okazami homarów atlantyckich, europejskich oraz kilka gatunków ostryg. Piękne homarium jest gwarancją wysokiej jakości oraz świeżości oferowanych dań z owoców morza. Znajdujemy się vis a ‘vis nowo budowanego najwyższego biurowca na Pomorzu – Olivia Star w największym kompleksie biznesowym Trójmiasta (Olivia Business Centre).
Załoga „Lobstera” z szefem kuchni – Jackiem Lubawskim na czele, zdążyła przyzwyczaić swoich stałych gości do wyjątkowych, cyklicznych festiwali. Odbyło się kilka udanych edycji związanych z owocami morza, mięsami, rybami egzotycznymi czy afrodyzjakami. Za każdym razem formuła opiera się o live cooking, podczas którego szef kuchni przygotowuje dania na oczach gości. Również ceny są wtedy iście „festiwalowe”, bo mieszczą się w przedziale 15-35 zł.
„Lobster” to doskonałe miejsce na romantyczną kolację, rodzinny obiad, przyjęcia weselne/okolicznościowe, urodziny, spotkania biznesowe czy firmowe bankiety.
W kuchni Restauracji Lobster wszystkie dania komponowane są na podstawie najwyższej jakości składników, świeżych ziół i aromatycznych przypraw. Produkty te przyjeżdżają przede wszystkim od najlepszych lokalnych oraz europejskich dostawców. Poza menu opartym na wyselekcjonowanych mięsach, rybach i owocach morza, szef kuchni Restauracji Lobster planując menu restauracyjne nie zapomniał o małych smakoszach, osobach dbających o swoją sylwetkę, wegetarianach czy osobach unikających glutenu. Załoga kuchni wyspecjalizowała się w wysokiej jakości obsłudze cateringowej eventów dla firm i osób prywatnych. 
Restauracja mieści 80 osob, a podczas sezonu dodatkowo 40 w letnim ogródku.
Daj się zaskoczyć w Lobsterze!

Zdjęcia

wyznacz trasę » przejdź do pełnej mapy »

Wideo