White Marlin - Restauracja & Beach Bar
Ranking wyliczany na podstawie:
- średniej oceny w tej kategorii (min. 5 ocen)
- liczby ocen (im więcej tym wyższy)
- aktualności ostatniej opinii (z ostatniego miesiąca)
- prezentacji na stronach trojmiasto.pl
- ranking wyliczany jest na podstawie wszystkich opinii.
Maksymalna ocena to 10
Oceny w kategorii: (max. ocena 6)
Artykuły o nas
O nas
Miejsce Aspirujące do bycia czymś nadzwyczajnym na mapie Gastro Trójmiasta.. Bardzo snobistyczne. Po pierwszej wizycie spodziewałam się w rafinowanych potraw, eleganckiego wnętrza . Przywitał nas Kelner w białych rękawiczkach- Rzeczywiście obsługa jest profesjonalna. Ale na początek zdziwko jeśli chcesz dostać obrus musisz zjeść za min 200 zł na osobę . Myślę, że to ewidentne pokazanie klientowi że nie liczy się on , tylko jego portfel. Dobra sałatka z kozim serem, bardzo dobry ptyś. Natomiast risotto z ośmiornicą mdłe i bez wyrazu. Do tego klimat ogródka plażowego przyozdobionego pseudo afrykańskimi motywami w postaci traw trudno uznać za przytulne. Owszem były jeszcze miejsca w środku malutkiej restauracji ale aż bałam się zapytać za ile muszę zjeść żeby dostać w nich krzesło
Restauracje
-
obsługa:6
-
menu:4
-
jakość potraw:3
-
klimat i wystrój:3
-
przystępność cen:3
-
ocena ogólna:6
Restauracja na bardzo wysokim poziomie, klimat, obsługa, wystrój i położenie pozwala przymknąć oko na niektóre niedociągnięcia. Jeśli ktoś oczekuje schabowego z 20 zł i tylko dlatego dałby 5 gwiazdek, to nie znajdzie tutaj niczego dla siebie. Jeśli ktoś docenia piękne miejsca i dość wyszukane dania, to zdecydowanie polecam. Byłem trzy razy i za każdym razem byłem zadowolony.
Restauracje
-
obsługa:6
-
menu:5
-
jakość potraw:5
-
klimat i wystrój:6
-
przystępność cen:4
-
ocena ogólna:6
Jedno z najbardziej gustownych miejsc w Trójmieście.
Restauracje
-
obsługa:5
-
menu:5
-
jakość potraw:6
-
klimat i wystrój:6
-
przystępność cen:-
-
ocena ogólna:6
Pyszne jedzenie, obsługa na wysokim poziomie, przepiękny widok na Zatokę i wystrój na poziomie europejskim. Moje serce skradł śledź z Bornholmu i burger z Wagyu... pyszności!
Restauracje
-
obsługa:6
-
menu:6
-
jakość potraw:6
-
klimat i wystrój:6
-
przystępność cen:6
-
ocena ogólna:6
Wyjątkowa restauracja klasy premium, wybitne jedzenie i widoki. Przemiła obsługa. Polecam
Restauracje
-
obsługa:6
-
menu:6
-
jakość potraw:6
-
klimat i wystrój:6
-
przystępność cen:6
-
ocena ogólna:6
Obowiązkowa restauracja na mapie Trójmiasta. Zwłaszcza teraz, kiedy w restauracji zagościł nowy kucharz Tomasz Purol. Wcześniej zdarzały się nierówności w daniach, teraz czuć powiew świeżości. Klimat w restauracji wylewa z każdej strony. Obsługa na top poziomie. Polecam!
Restauracje
-
obsługa:6
-
menu:6
-
jakość potraw:6
-
klimat i wystrój:5
-
przystępność cen:5
-
ocena ogólna:6
Rostbef sezonowany guma do żucia za 150 zl polecam. Gorszego steka w trójmieście nie miałem nie przyjemności próbować.
Restauracje
-
obsługa:2
-
menu:1
-
jakość potraw:1
-
klimat i wystrój:4
-
przystępność cen:1
-
ocena ogólna:1
Bardzo się rozczarowaliśmy po dzisiejszej wizycie w White Merlin. Byliśmy tam wcześniej, już kilka lat temu i mimo wysokich cen podobała nam się karta dań i oczywiście miejsce. Tym razem wybór dań minimalny, ceny zaporowe, deser Stawberry podany w plastikowym czymś, pokrywa twarda, truskawki wewnątrz rozpaciane. Wystrój kiczowaty, sztuczne fioletowe kwiaty i wszędzie rozstawione szampany Moet, a do tego ohydne toalety w kontenerach. Nasza kelnerka była bardzo uprzejma, ale inna dosłownie przegnała mnie, gdy szukałam normalnej toalety. Absolutnie nie polecam!
Restauracje
-
obsługa:6
-
menu:3
-
jakość potraw:3
-
klimat i wystrój:3
-
przystępność cen:1
-
ocena ogólna:3
Smaczna kuchnia i miła obsługa .(kelnerka Nikola).
Restauracje
-
obsługa:6
-
menu:5
-
jakość potraw:5
-
klimat i wystrój:5
-
przystępność cen:5
-
ocena ogólna:5
Przeciętne jedzenie, tragiczna obsługa. Ja dużo nie potrzebuję do szczęścia, ale wczorajszy wieczór to jakiś absurd, szczególnie jak na poziom, do którego aspiruje restauracja. Do zamówionego steka nie dostałem dodatków wymienionych w karcie jako część dania (frytki, sos itp.). Kelner twierdził na początku że tak ma być, potem wrócił i powiedział, że kucharz zapomniał dać, a on zapomniał przynieść. Ciepłe, rozgazowane piwo (chyba koniec beczki) tłumaczył ciepłym kuflem. Do stolika obok przyniósł wino białe zamiast czerwonego, tłumacząc, że nazywa się podobnie. Napiwek 10% jest doliczany automatycznie, niezależnie od ilości osób, więc nie specjalnie chce im się starać. Samo jedzenie nic specjalnego, jedynie sosy dobre. Restauracja reklamuje się jako premium, ale premium są tylko ceny (2 osoby = 500zł bez wina). Za te pieniądze w Sopocie można zjeść o niebo lepiej w wielu innych lokalach. Omijać!
Restauracje
-
obsługa:1
-
menu:3
-
jakość potraw:2
-
klimat i wystrój:3
-
przystępność cen:1
-
ocena ogólna:1