Zapraszamy na kolejną kameralną degustację FESTUS & K5 - Akademia Kulinarna. Tym razem poznamy wina musujące: szampan, cava, crémant, prosecco.. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim.
Podobne wydarzenia
środa, godz. 18:00, 20:00
Gdańsk,
Mielżyński
bilety 70 zł
w każdą sobotę (do 15.06), godz. 18:00
Sopot,
Blisko Sopot
Wstęp wolny
Przedstawimy charakterystykę każdego wina, poczujemy jak bardzo różnią się od siebie. Odpowiemy na Wasze pytania oraz rozwiejemy wątpliwości związane z degustacją wina, jego przechowywaniem, historią..
Co będziemy degustować?
- Champagne Gosset Grande Reserve, Szampania, Francja (Wine Spectator 92/100)
- Gustave Lorentz Crémant d'Alsace, Alzacja, Francja
- Bredasole Franciacorta, Lombardia, Włochy
- Raimat Chardonnay Pinot Noir Brut Nature, Katalonia, Hiszpania
- Raimat Chardonnay Brut, Katalonia, Hiszpania
- Ca' Di Rajo Prosecco Valdobbiadene 2015, Veneto, Włochy
Do win podamy doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.
Co będziemy degustować?
- Champagne Gosset Grande Reserve, Szampania, Francja (Wine Spectator 92/100)
- Gustave Lorentz Crémant d'Alsace, Alzacja, Francja
- Bredasole Franciacorta, Lombardia, Włochy
- Raimat Chardonnay Pinot Noir Brut Nature, Katalonia, Hiszpania
- Raimat Chardonnay Brut, Katalonia, Hiszpania
- Ca' Di Rajo Prosecco Valdobbiadene 2015, Veneto, Włochy
Do win podamy doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.