• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Bal Sylwestrowy - Orient Express

Bal Sylwestrowy

SYLWESTER 2010 - ORIENT EXPRESS
Zapraszamy Państwa na sylwestrową wyprawę po artystyczno - kulinarnych stacjach Orient Expressu - niezapomniany kabaretowy Paryż, gorące rytmy katalońskiej Barcelony,nieodkryte Bałkany, orientalny Istambuł - a wszystko to w jeden wieczór w Hilton Gdańsk !

Wieczór poprowadzi i uświetni swoim występem
Damian Aleksander
odtwórca głównej roli w słynnym musicalu "Upiór w Operze"

W programie Balu:
Oprawa muzyczna na żywo w wykonaniu zespołu popularnych artystów
Pokazy tańców
Pokaz fechtunku Tuaregów

Menu kolacji serwowanej i specjalnie przygotowanych bufetów skomponowane przez Szefa Kuchni Adama Woźniaka odkryje przed Państwem tajniki najlepszych dań ze wspólnie odkrywanych krajów, a w Open Barze znajdą Państwo alkohole z całego świata

W Nowy rok zapraszamy Państwa na niedzielne śniadanie i brunch, które będą idealnym zwieńczeniem wyjątkowej podróży naszym Orient Expresem. Dla wszystkich gości korzystających z brunchu gwarantujemy możliwość późnego wymeldowania do godziny 16.00

Bal Sylwestrowy - 750 zł/os
Sylwester dla dzieci - 150 zł/ os
Nocleg w noc sylwestrową 165 zł/os
Noworoczny Brunch 90 zł/os
Rezerwacja, tel.: 58 77 87 343 e-mail:GDNHG-SALESADM@HILTON.COM

Menu Sylwestrowe

Cocktail na powitanie
Anglia
Yorkshire pudding z rostbeefem i sosem chrzanowym
Fish and chips z żabnicy
Cheddar z gruszkowym chutneyem

Kolacja serwowana
Francja
Przystawka
Okoń morski marynowany w szalotkach, marchewce i Cabernet Souvignon
Danie Główne
Polędwica wołowa smażona z trawą żubrowa na ziemniaczanym fondant z mikro sałatką ze szpinaku i sosem z borowików stepowych
Danie Główne Wegetariańskie
Wieża z marynowanego bakłażana z mozarella i dressingiem z orzeszków pini
Wencja
Deser
Caneloni z musem z ricotty i konfiturą z malin

Buffet zimny i goracy
Francja
Quiche z porami i boczkiem
Krewetki grillowane z koniakiem i sosem beurre blanc
Austria
Pieczony schab wieprzowy faszerowany kapustą kiszoną
Pate z wątróbki gęsiej z porto
Sznycle wiedeńskie
Włochy
Kalmary faszerowane cieleciną
Mozarella z marynowanym w balsamico bakłażanem
Koper włoski duszony w pomarańczach
Eskalopki w sosie gorgonzola
Bułgaria
Banitza - ciasto filo faszerowane serem i jajkami
Snezhanka - sałatka z ogórka i jogurtu
Sałatka Shopska
Vreteno - polędwica wieprzowa faszerowana ogórkami konserwowymi
Grecja
Marynowana osmiornica w limonkach
Papryki faszerowane fetą
Węgry
Krewetki z salsą z papryki
Palócleves - gulasz warzywny-Zupa serwowana po północy
Paprikás Krumpli - ziemniaki pieczone z papryką
Rumunia
Jaja faszerowane rakami
Bakłażan pieczony z pomidorami
Mamaliga - Puree z kaszki kukurydzianej
Słowenia
Sałatka ze szczawiu, suszonych pomidorów i oliwek
Turcja
Kofta z baraniany podana z sosem tzatziki
Moussaka


Buffet deserowy
Francja
Selekcja crème brulee
Włochy
Selekcja Panna cotta
Austria
Tort sachera
Bułgaria
Baklawa
Szwajcaria
Mus z czekolady szwajcarskiej
Wegry
Torcik węgierski
Rumunia
Mus jogurtowy z bakaliami

Dania serwowane na żywo podczas balu
Włoska porchetta
Rumuński udziec jagniecy duszony z liscmi winogron
Turecki kebab




Opinie