ELIKSIR

ELIKSIR

Wybierz numer

570-191-910 570-191-911
i...@eliksir.pl pokaż
Zamknięte - otwarte od 16:00 więcej
  • Zdjęcie 1/23 - ELIKSIR Gdańsk 4
  • Zdjęcie 2/23 - ELIKSIR Gdańsk 3
  • Zdjęcie 3/23 - ELIKSIR Gdańsk 2
  • Zdjęcie 4/23 - ELIKSIR Gdańsk +20 1
 

TV Filmy

275

ELIKSIR Gdańsk

O nas

Eliksir połączeniem koktajlbaru, restauracji, cigar roomu oraz przestrzeni eventowej. Myślą przewodnią lokalu jest tzw. foodpairing czyli sztuka łączenia dań z koktajlami. O jakość dań w Eliksirze dba szef kuchni i właściciel Paweł Wątor.
Eliksir jest wyjątkowym miejscem w Trójmieście - połączeniem koktajlbaru, restauracji, cigar roomu oraz przestrzeni eventowej gdzie jakość zawsze stawiana jest na pierwszym miejscu.

- 2 restauracja w Gdańsku | 4 w trójmieście wg. żółtego przewodnika Gault & Millau 2019!
- 3 restauracja w Gdańsku | 5 w trójmieście wg. żółtego przewodnika Gault & Millau 2018!
- Od 05/2018 - TOP 4 na portalu TripAdvisor wśród 800 restauracji w Gdańsku oraz dwukrotne odznaczenie Certyfikatem jakości na rok: 2017, 2018 i 2019
- W 2019 roku czasopismo Vogue Polska zaliczyło Eliksir do 10 najpiękniejszych koktajlbarów w Polsce
- Najlepszy „Gastro Bar” wg. Bar Roku 2017
- Znalezienie się w przewodniku „Poland 100 Best Restaurants 2017”
- Najlepsza restauracja w Trójmieście, jedna z trzech najlepszych restauracji w Polsce w różnych kategoriach w konkursie „Restaurant Week” - nagrody przyznawane tylko i wyłącznie przez odwiedzających gości anonimowo
- Jeden z największych koktajlbarów w Polsce
- Należymy do grona World’s Best Bar’s
- W lokalu dostępne jest menu degustacyjne 5 dań za 99zł co jest prawdopodobnie najtańszą taką ofertą w Polsce

Myślą przewodnią lokalu jest tzw. foodpairing czyli sztuka dań z koktajlami. W naszym przypadku jest to łączenie dań ze specjalnie dopasowanymi koktajlami. W naszym menu znajdują się połączenia nowatorskie, ciekawe, ale również te klasyczne, podane w swych najlepszych odsłonach.

O jakość dań w Eliksirze dba szef kuchni i właściciel Paweł Wątor - m.in. były zastępca szefa kuchni Wojciecha Modesta Amaro w restauracji Amber Room, były zastępca szefa kuchni w grupie Caprice Holdings w Londynie oraz były zastępca szefa kuchni hotelu Hilton w Gdańsku, współzałożyciel firmy thefood.pl zajmującej się kuchnią i barem molekularnym, współautor książek kulinarnych.

Eliksir to również doskonałe miejsce do organizacji wydarzeń wymagających wyjątkowej oprawy. Przemyślana aranżacja przestrzenna lokalu, niezbędne zaplecze techniczne ( m.in. dedykowane nagłośnienie, projektor) oraz wieloletnie doświadczenie event managerów Eliksiru pozwala na organizację zarówno kameralnych spotkań biznesowych jak również szkoleń, konferencji, imprez firmowych czy też uroczystości rodzinnych.

Eliksir znajduje się w Garnizonie - historycznej, niezwykle atrakcyjnej i prężnie rozwijającej i dobrze skomunikowanej części dzielnicy Gdańsk Wrzeszcz. Zabytkowa Willa Komendanta, w której znajduje się Eliksir stanowi namacalny dowód stuletniej oraz tajemniczej historii terenu Garnizonu; to miejsce prestiżowe, które łączy w sobie elegancję XIX-wiecznej architektury z nowoczesną awangardą.

Opinie (5)

Martin
Termin skorzystania z usługi: wrzesień 2022   

I booked here for a romantic dinner with my girlfriend. Sadly it seems they had a very bad night. The vaitors seemed very kind, showed us out table and gave us the menu. We decided to go with the tasting menu and cocktail pairing. The vaitor then told us that 7pm was too late for the tasting menu. We then decided to go with the a la carte. The starters arrived, and the vaitor forgot the white wine I ordered. And didn't realize it until it was done. We ordered some bread, and asked to have another look at the wine menu. We ordered the wine, and waited once again. Our main dishes arrived, still no bread, and still waiting for the wine. When I separated my stead it was overcooked and far from medium as ordered. It took a few minutes before I got in contact with the vaitor, and since my girlfriend had to start eating her dish, and we wouldn't be able to enjoy dinner together anyway, I chose to just pay and leave. I sincerely hope it was just a really bad night for them, but our dinner date was ruined. And next time I'm in Gdansk I do not see myself revisiting this place.

w kategorii

Restauracje

2.7
  • obsługa:
    2
  • menu:
    4
  • jakość potraw:
    2
  • klimat i wystrój:
    5
  • przystępność cen:
    1
  • ocena ogólna:
    2
Sylwia
Termin skorzystania z usługi: sierpień 2022   

Rozczarowanie Przede wszystkim obsługa pozostawia wiele do życzenia. Nie poinformowano nas, ze doliczany jest serwis. Z karty nie można było wyczytać tej informacji, bo w lokalu panuje półmrok, wiec przeczytanie czegokolwiek graniczy z cudem. Po powrocie do domu doczytałam, ze doliczany jest napiwek, jeśli wszystko jest Ok zastanawiające, gdyż co chwile zgłaszałam nieprawidłowości, bądź uwagi, a nikt nie raczył zapytać czy wszystko było Ok.Przedziwny lokal, Jakość potraw nierówna. Jedna z potraw wybitna, reszta przecięta lub prawie niejadalna. Potrawy Bardzo słodkie, cukier w dużych ilościach, przez co sprawia to wrażenie jedzenie deseru. Oczekiwanie na potrawy między 30-60 min. Przy 4 stolikach zajętych. Drinki zaproponowane do potraw Cóż, jeśli ktoś lubi misz masz to pewnie polubi. Dla mnie nie miało to ładu i składu, a po kolacji pozostaje niesmak.

w kategorii

Restauracje

2.0
  • obsługa:
    1
  • menu:
    3
  • jakość potraw:
    3
  • klimat i wystrój:
    2
  • przystępność cen:
    1
  • ocena ogólna:
    2
Krzysztof
Termin skorzystania z usługi: październik 2021   

Kolejny raz kelner psuje wszystko co tylko się da. Przy wejściu już komplikacje, że będzie za ciasno, że niewygodnie, najlepiej gdybyśmy wyszli i przyszli kiedy indziej, bo on chce dziś szybciej zamknąć. Wieczór uratował barman Mati, który kompensował niezadowolenie i humorki kelnera. A kelnerowi przeszkadzało wszystko, od miejsc, które zajęliśmy przy barze do chęci zapalenia cygara w pustym cigar roomie. Bez przerwy powtarzał, że tam będzie za ciasno, że jeść w pozycji półleżącej jest niewygodnie. Człowiek, który nigdy nie powinien pracować w usługach, a na pewno nie w gastronomii. Gdy uparliśmy się, że jednak się nie przesiądziemy, to stwierdził, że ta część baru jest ich wewnętrzna i że właśnie tam będą odstawiać szklane naczynia, a wtedy łatwo o fałszywy ruch Pan kelner obraził się na tyle, że wychodząc z restauracji nie usłyszeliśmy ani dziękuję, ani do widzenia, ani dobranoc. Rachunek 700 zł, nie wiem czy to mało czy dużo, ale jeśli nie chce się obsługiwać gości w niedzielny wieczór, bo jest mały ruch to proponuję nie otwierać w niedziele. Przynajmniej to buraczane warzywo nikogo nie zniechęci. Gwoli ścisłości - przyszliśmy o 1915, a o 2015 usłyszeliśmy, że do 21 mamy czas.

w kategorii

Restauracje

3.5
  • obsługa:
    2
  • menu:
    4
  • jakość potraw:
    6
  • klimat i wystrój:
    3
  • przystępność cen:
    3
  • ocena ogólna:
    3
Dowódca
Termin skorzystania z usługi: wrzesień 2021   

Profesjonalizm w każdym calu, bez sztucznego przepychu. Kelner odpowiedział na każde pytanie, a dodatkowo dodawał coś od siebie, bardzo miłe się zaskoczyliśmy kiedy dostaliśmy drinki i przeszedł opowiadać o nich szef baru. Polecam każdemu!

w kategorii

Restauracje

6.0
  • obsługa:
    6
  • menu:
    6
  • jakość potraw:
    6
  • klimat i wystrój:
    6
  • przystępność cen:
    6
  • ocena ogólna:
    6
Michał
Termin skorzystania z usługi: wrzesień 2021   

Bardzo dobre miejsce z dobrymi drinkami dopasowanymi do dań!

w kategorii

Restauracje

6.0
  • obsługa:
    6
  • menu:
    6
  • jakość potraw:
    6
  • klimat i wystrój:
    6
  • przystępność cen:
    6
  • ocena ogólna:
    6