Wspólne konto bankowe dla par. Jak zorganizować finanse we dwoje?
Jak pokazują wyniki badania "Spory o finanse w związkach" [1] BIG InfoMonitor, aż 55% Polaków doświadcza...
Jak pokazują wyniki badania "Spory o finanse w związkach" [1] BIG InfoMonitor, aż 55% Polaków doświadcza...
Turnieje koszykówki, imprezy dla miłośników siatkówki, wyścig pływacki dookoła Mola, rolkowisko. Można...
Jeżeli nie przyjdziesz do pracy na umowę zlecenie, musisz liczyć się z konsekwencjami w postaci nawet...
Myślisz, że przepisanie mieszkania jednemu dziecku w darowiźnie lub testamencie gwarantuje mu spokój? To...
Przepisanie mieszkania u notariusza w 2026 r. kosztuje zwykle kilka tysięcy zł, ponieważ chociaż dostępnych...
Odgrzybianie klimatyzacji w samochodzie to koszt od 80 do nawet 220 zł w zależności od zastosowanej metody....
Brak dzieci nie oznacza braku spadkobierców. Wręcz przeciwnie - polskie prawo bardzo precyzyjnie określa,...
W 2012 r. Dominika Peszel-Paixão zaczynała od wynajmowania sali tanecznej na godziny. Dziś jej szkoła tańca...
- Dla mnie zawsze problemem była moja nieśmiałość. Nie ukrywam, byłam taką szarą myszką - miałam niską...
Sporządzenie testamentu u notariusza to jedna z najpewniejszych form zabezpieczenia majątku i uniknięcia...
Szukasz czegoś więcej niż tylko czterech ścian? Poznaj inwestycję stworzoną z myślą o tym, co w życiu...
Dziedziczenie długów to temat, który w 2026 roku budzi coraz większe obawy. Czy wiesz, jak skutecznie...
Była żona nie chce sprzedać wspólnego mieszkania po rozwodzie i twierdzi, że "nie podpisze niczego"? Kredyt...
Wielu rodziców płacących alimenty ma poczucie, że zasądzona kwota nie ma już nic wspólnego z ich realnymi...
Badania mówią, że tylko jedno z tysiąca polskich 14-latków, obecnie trenujących piłkę nożną w klubie,...
Siatkarze Energi Trefla Gdańsk funkcjonują w innym trybie niż sylwestrowo-noworoczni imprezowicze. "W...
O tym, jak najlepiej przepisać mieszkanie na dziecko, decyduje aktualna, ale również przewidywana sytuacja...
Coraz więcej seniorów w Polsce decyduje się przekazać swój majątek wnukom, pomijając własne dzieci. Powody...
Odziedziczenie mieszkania brzmi jak prosta sprawa, ale w praktyce wiąże się z szeregiem formalności,...
Święta już za rogiem, odpalają się świąteczne iluminacje, wszędzie słychać dzwoneczki sań, a za kilka dni...