• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
13:50 21 marca

Cerrfur poniosło z cenami

Przeczytane
Taka cena babki w cerfurze.
Zobacz Raport

Opinie (42) 8 zablokowanych

  • Ojo joj, ajajaj strasznie drogo, strasznie (2)

    A podobno ma być jeszcze drożej.
    Może warto kupić teraz na zapas i odświeżyć sobie za tydzień w mikrofalówce.

    • 25 43

    • nie trzeba - ona za rok będzie jeszcze świeża :)

      • 8 0

    • patole na bezrobociu zaraz bon pewnie dostaną

      • 4 1

  • heloł mamy 2024 w Polsce (2)

    ceny w pięć lat się potroiły. Tanio już było.

    • 39 16

    • (1)

      aha, no to mamy to akceptować bez szemrania? jakoś z parasolkami laski potrafiły blokować miasto, a jak trzeba protestować przeciwko złodziejstwu w biały dzień to nie ma komu i każdy mówi "no przecież tak musi być"? brawo wy.

      • 8 1

      • Złodziejstwu? To się nazywa inflacja

        Ciężko na to pracowaliśmy przez latanie lata. Tylko darmowych pieniążków poszło że hej

        • 0 6

  • Egzotyczna babka za stówę to dobry deal .

    • 11 4

  • Efekt pislacji. Blokowania gospodarki i drukowania pustego pieniądza.

    Glapa lotny nie jest.

    • 15 13

  • Sprawa jest prosta : (na pewno bedzie taniej) (2)

    Do misy miksera wbić jajka (w całości) i wsypać cukier. Ubijać (końcówkami miksera do ubijania piany z białek) na najwyższych obrotach miksera do momentu uzyskania jasnej, puszystej piany, która nawet potroi swoją objętość. Mikserem planetarnym masa jajeczna powinna być ubijana od 7 10 minut, mikserem ręcznym od 10 15 minut. Piana podnoszona na mieszadle miksera powinna opadać lekko w postaci wstążki na resztę ciasta i pozostawać na jej powierzchni przez kilka dobrych sekund. Wlewać strużką olej, cały czas ubijając na wysokich obrotach miksera. Dodać startą marchewkę, świeżo otartą skórkę z pomarańczy i wymieszać szpatułką. Dodać zmielone migdały, następnie do misy miksera przesiać mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszać szpatułką do połączenia się składników, nie dłużej.
    Formę o pojemności około 2,1 litra wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną, nadmiar mąki strzepać. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC (bez termoobiegu) przez 45 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, chwilę przestudzić w formie a następnie przełożyć na paterę i wystudzić do końca. Polukrować i posypać płatkami migdałów.

    • 7 7

    • Popieram ideę zrobienia samemu, ale wiesz że dobre Panettone w warunkach domowych robi się 3 dni?

      • 3 1

    • Al

      To nie przepis na panettone , włoskie są drogie ;)

      • 0 0

  • Czesiek

    Czesiek, może weźmiemy trochę kulinariów. Ta babka jest chyba że zlota

    • 4 0

  • Efekt przejęcia władzy przez nieudolną ekipę 13 Grudnia. (3)

    • 9 28

    • Przestań obrażać Kaszubów, to dobrzy ludzie są.

      • 2 2

    • Nie ma czegoś takiego jak ekipa 13 grudnia

      • 2 3

    • Al

      Widać że Kaszub

      • 0 1

  • (2)

    Oryginalna włoska babka kosztuje tyle samo co w innych krajach Europy, ale rozumiem, że dla Polaków powinna być za 19,99 i 3 w cenie dwóch i uścisk dłoni prezesa w cenie. Jak kogoś nie stać to niech nie kupuje.

    • 13 16

    • Nie pleć..

      W Aldi na promocji była po ok. 18zł./1000 gramową babkę.

      • 1 0

    • Oryginalna jest za 19,99 ale w

      • 0 0

  • Włoska babka, dobra ale radze kupić w Italii niż PL (1)

    • 12 0

    • Dokładnie i jeszcze taniej wyjdzie wysyłkowo (są już od 14,90)

      • 2 0

  • Piszę się Carrefour

    • 0 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

+ Dodaj raport

Najczęściej czytane