- 1 Majówka: pomysły na jednodniowe wycieczki (31 opinii)
- 2 Unieważniono przetarg na terminal zbożowy w Porcie Gdynia (30 opinii)
- 3 Lasy w Gdyni bez ludzi. "Chronimy dziki" (204 opinie)
- 4 Pod prąd uciekał przed policją (254 opinie)
- 5 Ukraińcy z Trójmiasta pojadą na front? (745 opinii)
- 6 35 mln zł na remont gmachu Straży Granicznej (70 opinii)
Opinie (42) 8 zablokowanych
-
2024-03-21 13:51
Ojo joj, ajajaj strasznie drogo, strasznie (2)
A podobno ma być jeszcze drożej.
Może warto kupić teraz na zapas i odświeżyć sobie za tydzień w mikrofalówce.- 25 43
-
2024-03-21 14:40
nie trzeba - ona za rok będzie jeszcze świeża :)
- 8 0
-
2024-03-21 15:15
patole na bezrobociu zaraz bon pewnie dostaną
- 4 1
-
2024-03-21 13:55
heloł mamy 2024 w Polsce (2)
ceny w pięć lat się potroiły. Tanio już było.
- 39 16
-
2024-03-21 16:19
(1)
aha, no to mamy to akceptować bez szemrania? jakoś z parasolkami laski potrafiły blokować miasto, a jak trzeba protestować przeciwko złodziejstwu w biały dzień to nie ma komu i każdy mówi "no przecież tak musi być"? brawo wy.
- 8 1
-
2024-03-21 16:42
Złodziejstwu? To się nazywa inflacja
Ciężko na to pracowaliśmy przez latanie lata. Tylko darmowych pieniążków poszło że hej
- 0 6
-
2024-03-21 13:58
Egzotyczna babka za stówę to dobry deal .
- 11 4
-
2024-03-21 14:00
Efekt pislacji. Blokowania gospodarki i drukowania pustego pieniądza.
Glapa lotny nie jest.
- 15 13
-
2024-03-21 14:01
Sprawa jest prosta : (na pewno bedzie taniej) (2)
Do misy miksera wbić jajka (w całości) i wsypać cukier. Ubijać (końcówkami miksera do ubijania piany z białek) na najwyższych obrotach miksera do momentu uzyskania jasnej, puszystej piany, która nawet potroi swoją objętość. Mikserem planetarnym masa jajeczna powinna być ubijana od 7 10 minut, mikserem ręcznym od 10 15 minut. Piana podnoszona na mieszadle miksera powinna opadać lekko w postaci wstążki na resztę ciasta i pozostawać na jej powierzchni przez kilka dobrych sekund. Wlewać strużką olej, cały czas ubijając na wysokich obrotach miksera. Dodać startą marchewkę, świeżo otartą skórkę z pomarańczy i wymieszać szpatułką. Dodać zmielone migdały, następnie do misy miksera przesiać mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszać szpatułką do połączenia się składników, nie dłużej.
Formę o pojemności około 2,1 litra wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną, nadmiar mąki strzepać. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC (bez termoobiegu) przez 45 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, chwilę przestudzić w formie a następnie przełożyć na paterę i wystudzić do końca. Polukrować i posypać płatkami migdałów.- 7 7
-
2024-03-21 15:46
Popieram ideę zrobienia samemu, ale wiesz że dobre Panettone w warunkach domowych robi się 3 dni?
- 3 1
-
2024-03-21 20:09
Al
To nie przepis na panettone , włoskie są drogie ;)
- 0 0
-
2024-03-21 14:03
Czesiek
Czesiek, może weźmiemy trochę kulinariów. Ta babka jest chyba że zlota
- 4 0
-
2024-03-21 14:03
Efekt przejęcia władzy przez nieudolną ekipę 13 Grudnia. (3)
- 9 28
-
2024-03-21 15:12
Przestań obrażać Kaszubów, to dobrzy ludzie są.
- 2 2
-
2024-03-21 15:37
Nie ma czegoś takiego jak ekipa 13 grudnia
- 2 3
-
2024-03-21 20:10
Al
Widać że Kaszub
- 0 1
-
2024-03-21 14:09
(2)
Oryginalna włoska babka kosztuje tyle samo co w innych krajach Europy, ale rozumiem, że dla Polaków powinna być za 19,99 i 3 w cenie dwóch i uścisk dłoni prezesa w cenie. Jak kogoś nie stać to niech nie kupuje.
- 13 16
-
2024-03-21 19:16
Nie pleć..
W Aldi na promocji była po ok. 18zł./1000 gramową babkę.
- 1 0
-
2024-03-22 07:37
Oryginalna jest za 19,99 ale w
- 0 0
-
2024-03-21 14:11
Włoska babka, dobra ale radze kupić w Italii niż PL (1)
- 12 0
-
2024-03-21 14:14
Dokładnie i jeszcze taniej wyjdzie wysyłkowo (są już od 14,90)
- 2 0
-
2024-03-21 14:28
Piszę się Carrefour
- 0 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.