Ona z Sopotu, on z Włoch. Połączyła ich miłość do jedzenia
Poznali się w Londynie, gdzie pracowali razem w restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelin. Agata...
Znaleziono 82 artykuły
Poznali się w Londynie, gdzie pracowali razem w restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelin. Agata...
Jarmark Bożonarodzeniowy w Gdańsku trwa w najlepsze. Codziennie już od godzin popołudniowych przy stoiskach...
Stara Kuchnia mieści w zabytkowym budynku na Dolnym Mieście, który jeszcze w 2004 r. pełnił funkcję...
Lody, gofry, frytki i zapiekanki to najbardziej typowe wakacyjne przekąski. Jakie są ceny nad morzem w 2023...
Sześć dań, pięciu szefów kuchni i niezliczona ilość kulinarnych doznań. W piątek w restauracji Searcle w...
Zbliża się "śledzik", czyli ostatni dzień karnawału. Choć tradycja świętowania tego dnia pomału umiera,...
Świąteczny klimat, przysmaki, gorące napoje, karuzela, muzyka i animacje. To wszystko czekać będzie w...
Parowanie i zamarzanie szyb w aucie to dwa główne problemy, z którymi borykają się kierowcy w okresie...
Śmiem twierdzić, że kebab, tuż obok pizzy, cieszy się w Polsce największym powodzeniem. Ten turecki...
Frytki to jedna z najsłynniejszych ulicznych przekąsek, chętnie zamawiana jako dodatek lub nawet danie...
Sopocki Młyn to restauracja mieszcząca się na granicy Sopotu i Gdyni w bliskim sąsiedztwie kempingu....
Choć sporo restauracji otwieranych jest z pasji, nie ulega wątpliwości, że nadrzędną motywacją każdego...
Od jakiegoś czasu latynoski folklor i tamtejsza kuchnia królują w trójmiejskich lokalach. Nic dziwnego, to...
Heblarka, Popelina, Basior - jedną z charakterystycznych cech poszukiwanych przestępców często są ich...
Gorące słońce, piasek, woda... plażowanie potrafi wyciągnąć z nas siły i wywołać wilczy głód. A tuż za...
Crazy Butcher to "rzeźnik" numer jeden w Warszawie. Swoje kolejne delikatesy, z najwyższej jakości...
Śmiało mogę nazwać restaurację Krew i Woda kultową. Zaczęło się w 2015 r. od małego bistro, które szef...
Polska dojrzewająca polędwica wołowa z foie gras, filet z jesiotra syberyjskiego, filet z halibuta czy...
Gołąb z puree kasztanowym, ziemniak z ikrą, crème fraîche z estragonem czy pralina z topinamburem. To tylko...
Bardzo popularne w krajach anglosaskich, podawane na wiele różnych sposobów steki, u nas nadal uznawane są...