Zapraszamy na kolejną kameralną degustację FESTUS & K5 - Akademia Kulinarna. Tym razem poznamy podstawowe czerwone odmiany winorośli: Syrah, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Grenache, Sangiovese.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
Gdynia,
Experyment
bilety 25 zł
ulgowy 20 zł
ulgowy 20 zł
poniedziałek, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 555 zł
Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim.
Przedstawimy charakterystykę każdego wina, poczujemy jak bardzo różnią się od siebie. Odpowiemy na Wasze pytania oraz rozwiejemy wątpliwości związane z degustacją wina, jego przechowywaniem, historią..
Co będziemy degustować?
- Villa Le Prata Rosso di Montalcino Tirso Sangiovese 2014, Rosso di Montalcino, Włochy
- Viu Manent Single Vineyard Syrah El Olivar Alto 2013, Colchagua Valley, Chile
- Apaltagua Tutunjian Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2015, Curico Valley, Chile
- Pago de los Capellanes Crianza Tempranillo 2014, Ribera del Duero, Hiszpania
- Scala dei Garnatxa 2015, Priorat, Hiszpania
Do win podamy doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.
Piotr Zastróżny
Przedstawimy charakterystykę każdego wina, poczujemy jak bardzo różnią się od siebie. Odpowiemy na Wasze pytania oraz rozwiejemy wątpliwości związane z degustacją wina, jego przechowywaniem, historią..
Co będziemy degustować?
- Villa Le Prata Rosso di Montalcino Tirso Sangiovese 2014, Rosso di Montalcino, Włochy
- Viu Manent Single Vineyard Syrah El Olivar Alto 2013, Colchagua Valley, Chile
- Apaltagua Tutunjian Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2015, Curico Valley, Chile
- Pago de los Capellanes Crianza Tempranillo 2014, Ribera del Duero, Hiszpania
- Scala dei Garnatxa 2015, Priorat, Hiszpania
Do win podamy doskonałe sery i wędliny, pieczywo oraz oliwę.
Piotr Zastróżny