Niedzielne Bufety Rodzinne to kulinarna podróż, której przewodnikiem jest Szef Gastronomii Amber Side - Kamil Hildebrandt.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
Gdynia,
Experyment
bilety 25 zł
ulgowy 20 zł
ulgowy 20 zł
sobota - niedziela, godz. 9:30 - 17:30
Gdańsk,
ZOO
bilety 30 zł
ulgowy 25 zł
ulgowy 25 zł
Zapraszamy na serię spotkań w klimacie rodzinnego - wspólnego ucztowania, podczas których zaserwujemy Państwu najsłynniejsze potrawy z różnych zakątków Polski i świata. W standardzie bufetu znajdą się dania ciepłe, zimne, bufet deserowy. W trakcie trwania bufetów pozostają również do Państwa dyspozycji dania z karty menu.
Zapraszamy całymi rodzinami! W niedzielę 29. marca zaprezentujemy dania Kuchni Mazurskiej!
Podczas niedzielnych bufetów pamiętamy również o naszych najmłodszych Gościach. Proponujemy menu przygotowane specjalnie z myślą o dzieciach oraz opiekę animatorki, która zapewni najmłodszym atrakcje i zabawy na sali restauracyjnej, a także opiekę w nowo otwartym Wydziale Zabaw w Europejskim Centrum Solidarności.
Cena biletu na plac zabaw oraz opieka animatorki: 15 zł/dziecko
DZIECKO MUSI POSIADAĆ obuwie na zmianę lub skarpetki antypoślizgowe.
MENU
ZUPA
Pożywna zupa "Młynarza" z kąskami mięs
DANIA GŁÓWNE
Sandacz po "Mazursku" w śmietanie z grzybami
Żeberka "Drwali"
Zrazy wieprzowe po "Jeżewsku"
"Pokuczaj" - klopsy z duszoną cebula i wędzonką
"Karmuszka" - wieprzowina z fasolą
Pierogi nadziewane kapustą i grzybami z okrasą
Babka ziemniaczana z boczkiem
Kapusta zasmażana
Kasza gryczana
BUFET DZIECIĘCY
Zupa pomidorowa z kluskami
Klopsiki w sosie jarzynowym
Puree ziemniaczane
Marchewka duszona w soku pomarańczowym
BUFET ZIMNY
Pieczywo własnego wypieku
Zimne nóżki
Smalec ze śliwką suszoną
Pstrąg w galarecie
Pieczone mięsa
BUFET SŁODKI
Jabłecznik z cynamonową kruszonką
Ciasto drożdżowe
Cena bufetu
Osoba dorosła - 59 pln
dzieci 6-11 lat - 29 pln
dzieci do lat 5 - gratis
Rezerwacje
Małgorzata Stapurewicz, m.stapurewicz@amberside.pl, +48 881 944 830
Zapraszamy całymi rodzinami! W niedzielę 29. marca zaprezentujemy dania Kuchni Mazurskiej!
Podczas niedzielnych bufetów pamiętamy również o naszych najmłodszych Gościach. Proponujemy menu przygotowane specjalnie z myślą o dzieciach oraz opiekę animatorki, która zapewni najmłodszym atrakcje i zabawy na sali restauracyjnej, a także opiekę w nowo otwartym Wydziale Zabaw w Europejskim Centrum Solidarności.
Cena biletu na plac zabaw oraz opieka animatorki: 15 zł/dziecko
DZIECKO MUSI POSIADAĆ obuwie na zmianę lub skarpetki antypoślizgowe.
MENU
ZUPA
Pożywna zupa "Młynarza" z kąskami mięs
DANIA GŁÓWNE
Sandacz po "Mazursku" w śmietanie z grzybami
Żeberka "Drwali"
Zrazy wieprzowe po "Jeżewsku"
"Pokuczaj" - klopsy z duszoną cebula i wędzonką
"Karmuszka" - wieprzowina z fasolą
Pierogi nadziewane kapustą i grzybami z okrasą
Babka ziemniaczana z boczkiem
Kapusta zasmażana
Kasza gryczana
BUFET DZIECIĘCY
Zupa pomidorowa z kluskami
Klopsiki w sosie jarzynowym
Puree ziemniaczane
Marchewka duszona w soku pomarańczowym
BUFET ZIMNY
Pieczywo własnego wypieku
Zimne nóżki
Smalec ze śliwką suszoną
Pstrąg w galarecie
Pieczone mięsa
BUFET SŁODKI
Jabłecznik z cynamonową kruszonką
Ciasto drożdżowe
Cena bufetu
Osoba dorosła - 59 pln
dzieci 6-11 lat - 29 pln
dzieci do lat 5 - gratis
Rezerwacje
Małgorzata Stapurewicz, m.stapurewicz@amberside.pl, +48 881 944 830