• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

XXVI Międzynarodowy Festiwal Teatrów Plenerowych i Ulicznych FETA 2024 (56 opinii)

Zapraszamy na XXVI edycję Międzynarodowego Festiwalu Teatrów Plenerowych i Ulicznych FETA.

FETA 2024 - Program



W programie: widowiska uliczne, spektakle plenerowe, lalkowe, nowego cyrku oraz happeningi. Zaprezentujemy wartościowe i różnorodne zjawiska teatru ulicznego i plenerowego w wykonaniu artystów z całej Europy. Tematem przewodnim tegorocznych widowisk jest fantazja.

STREFA TROJMIASTO.PL

Już drugi raz spotkamy się na Fecie w Gdańsku! Zapraszamy w dniach 13-14 lipca od godz. 15:00 do 18:00 do parku im. Ronalda Reagana, gdzie w ramach Festiwalu Teatrów Plenerowych i Ulicznych FETA 2024 będziemy z naszą Strefą Trojmiasto.pl. Czekać na was będziemy z kołem fortuny pełnym trójmiejskich nagród.

Do wygrania w kole:
- bilety do kina Cinema1 i kina Helios na dowolny film
- butelki termiczne
- notesy
- okulary przeciwsłoneczne
- parasolki
- peleryny przeciwdeszczowe


Spektakl otwarcia FETA



Ogłaszamy spektakl otwarcia XXVI edycji Międzynarodowego Festiwalu Teatrów Plenerowych i Ulicznych FETA! Już 11 lipca na Placu Zebrań Ludowych będziecie mogli zobaczyć widowiskowy spektakl "Maudits Sonnants" w wykonaniu Compagnie Transe Express! Oto psotni dzwonnicy, których obsesją jest czas. Każdy z nich zamknięty we własnym Wszechświecie puszy się dudniąc w dzwony podczas swej podniebnej parady. Czas płynie, a cisza pomiędzy uderzeniami dzwona wybrzmiewa w napięciu... Zapraszamy na spektakularne, podniebne widowisko muzyczne. Zobaczcie wyjątkową, ruchomą scenografię i usłyszcie hipnotyzujące dźwięki zawieszonego na niebie carillionu.

Wstęp: 10 zł




 
XXVI Międzynarodowy Festiwal Teatrów Plenerowych i Ulicznych FETA 2024 PROGRAM* 11-14 lipca 2024 r.
Gdańsk: Przymorze Wielkie, Park Prezydenta Ronalda Reagana, Plac Zebrań Ludowych

PRZEWODNIK PO SPEKTAKLACH



Czwartek 11.07.2024
MAPA

21:30 Inauguracja Festiwalu - rozstrzygnięcie konkursu FOTO FETA - Plac Zebrań Ludowych
22:00 Compagnie Transe Express "Maudits Sonnants" / Francja / 50 min - Plac Zebrań Ludowych

Piątek 12.07.2024 MAPA

Teren Parku Reagana:
12:00-24:00 Wystawa plenerowa FOTO FETA
12:00-23:00 Działalność Centrum Festiwalowego

13:00-16:00 i 17:00-19:00 Arjan Kruidhof & Arjen Schoneveld "The Relaxerette" - instalacja - A1

16:00 GLUU "Music is Everywhere" / Hiszpania, Niemcy / 30 min - CF
16:00 Compagnia LA FABIOLA "Attenti a quei due/Pay attention to those two" / Włochy / 35 min - B2
17:00 Dansk Rakkerpak "Jane Blond" / Dania / 50 min - B4
17:00 Joshua Monten Dance Company "Romeo, Romeo, Romeo" / Szwajcaria / 30 min - E2
18:00 GLUU "Music is Everywhere" / Hiszpania, Niemcy / 30 min - CF
18:00 Compagnia LA FABIOLA "Attenti a quei due/Pay attention to those two" / Włochy / 35 min - B2
18:00 PIA Projectos de Intervenção Artística "InbetweenWorlds"/ Portugalia / 60 min - C2
19:00 Cia. PakiPaya "Shake, Shake, Shake" / Hiszpania - Katalonia / 50 min - C1
19:30 GLUU "Music is Everywhere" / Hiszpania, Niemcy / 30 min - CF
20:00 Dansk Rakkerpak "Jane Blond" / Dania / 50 min - B4
20:00 Joshua Monten Dance Company "Romeo, Romeo, Romeo" / Szwajcaria / 30 min - E2
20:15 Busker: Krzysztof Kostera "Niebezpieczne rzeczy" / Polska, Warszawa / 40 min - D
21:00 KONCERT: T'ien Lai / Polska, Bydgoszcz / 60 min - A3
21:00 Serious Clown Company "Titan / The Tower" / Niemcy, Australia / 60 min - E3
22:00 PIA Projectos de Intervenção Artística "O2 [OXYGEN]" / Portugalia / 50 min - D
22:00 Teatr HoM "Don Kichot" / Polska, Tychy / 60 min - E1

Sobota 13.07.2024 MAPA

Teren Parku Reagana:
12:00-24:00 Wystawa plenerowa FOTO FETA
12:00-23:00 Działalność Centrum Festiwalowego

13:00-16:00 i 17:00-19:00 Arjan Kruidhof & Arjen Schoneveld "The Relaxerette" - instalacja - A1

14:00 El Loren "The Human Drum Machine" / Hiszpania, Niemcy / 30 min - CF
14:00 Mikro Teatr "Apsik!" / Polska, Legnica / 60 min - B1 / PJM
15:00 Cia. PakiPaya "Shake, Shake, Shake" / Hiszpania - Katalonia / 50 min - C1
15:00 TEATR Pantomimy MIMO "Café Silencio" / Polska, Warszawa / 50 min - C5
15:10 Teatr Malowany Piosenkami "Opowieści z szafy" / Polska, Olsztyn / 60 min - B3
16:00 Dansk Rakkerpak "Jane Blond" / Dania / 50 min - B4
16:00 Teatr Migro "Tajniki" / Polska, Kraków / 60 min - C3, C4 (start jednocześnie w obu miejscach)
16:00 Joshua Monten Dance Company "Romeo, Romeo, Romeo" / Szwajcaria / 30 min - E2
16:30 Compagnia LA FABIOLA "Attenti a quei due/Pay attention to those two" / Włochy / 35 min - A2
17:00 El Loren "The Human Drum Machine" / Hiszpania, Niemcy / 30 min - CF
17:00 TeatRyle "Włoszczyzna" / Polska, Poznań / 45 min - B2 / PJM
17:00 Studium Actoris & Adrian Schvarzstein "Sweet Home on Wheels" / Norwegia, Hiszpania / 45 min - C6
18:00 PIA Projectos de Intervenção Artística "InbetweenWorlds"/ Portugalia / 60 min - C2
18:00 Joshua Monten Dance Company "Romeo, Romeo, Romeo" / Szwajcaria / 30 min - E2
18:30 Compagnia LA FABIOLA "Attenti a quei due/Pay attention to those two" / Włochy / 35 min - A2
19:00 El Loren "The Human Drum Machine" / Hiszpania, Niemcy / 30 min - CF
19:00 Dansk Rakkerpak "Jane Blond" / Dania / 50 min - B4
19:00 Studium Actoris & Adrian Schvarzstein "Sweet Home on Wheels" / Norwegia, Hiszpania / 45 min - C6
19:15 Busker: Łukasz Bogusław "Cyrk na kółkach" / Polska, Warszawa / 30 min - D
20:00 KONCERT: Surtarang / Polska, Poznań / 60 min - A3
20:00 Cia. PakiPaya "Shake, Shake, Shake" / Hiszpania - Katalonia / 50 min - C1
20:00 TEATR Pantomimy MIMO "Café Silencio" / Polska, Warszawa / 50 min - C5
21:00 A3Teatr Kolekcjonerzy Wzruszeń "Światło jest w nas - parada lampionów" / Polska, Kleszczele / 60 min - start: okolice stawu
21:00 Serious Clown Company "Titan / The Tower"/ Niemcy, Australia / 60 min - E3
22:00 PIA Projectos de Intervenção Artística "O2 [OXYGEN]" / Portugalia / 50 min - D
22:00 Teatr HoM "Don Kichot" / Polska, Tychy / 60 min - E1

Niedziela 14.07.2024

12:00-24:00 Wystawa plenerowa FOTO FETA
12:00-23:00 Działalność Centrum Festiwalowego

13:00-16:00 i 17:00-19:00 Arjan Kruidhof & Arjen Schoneveld "The Relaxerette" - instalacja - A1

14:00 GLUU "Music is Everywhere" / Hiszpania, Niemcy / 30 min - CF
14:00 Teatr Malowany Piosenkami "Opowieści z szafy" / Polska, Olsztyn / 60 min - B3 / PJM
15.00 Joshua Monten Dance Company "Romeo, Romeo, Romeo" / Szwajcaria / 30 min - E2
15:10 Mikro Teatr "Apsik!" / Polska / 60 min - B1
16:00 GLUU "Music is Everywhere" / Hiszpania, Niemcy / 30 min - CF
16:00 Studium Actoris & Adrian Schvarzstein "Sweet Home on Wheels" / Norwegia, Hiszpania / 45 min - C6
16:30 Compagnia LA FABIOLA "Attenti a quei due/Pay attention to those two" / Włochy / 35 min - A2
17:00 Teatr Akt "Fu-Turyści" - parada / Polska, Warszawa / 50 min - start: A3
17:00 TeatRyle "Włoszczyzna" / Polska, Poznań / 45 min - B2
17:00 Cia. PakiPaya "Shake, shake, shake" / Hiszpania - Katalonia / 50 min - C1
18:00 GLUU "Music is Everywhere" / Hiszpania, Niemcy / 30 min - CF
18:00 Teatr Migro "Tajniki" / Polska / 50 min - C3, C4 (start jednocześnie w obu miejscach)
18:30 Compagnia LA FABIOLA "Attenti a quei due/Pay attention to those two" / Włochy / 35 min - A2
19:00 Studium Actoris & Adrian Schvarzstein "Sweet Home on Wheels" / Norwegia, Hiszpania / 45 min - C6
19:00 Joshua Monten Dance Company "Romeo, Romeo, Romeo" / Szwajcaria / 30 min - E2
19:15 Busker: Łukasz Otto Wójcik "Otto Wow" / Polska, Ząbki / 40 min - D
20:00 A3Teatr Kolekcjonerzy Wzruszeń "Światło jest w nas - parada lampionów" / Polska, Kleszczele / 60 min - start: okolice stawu
20:00 TEATR Pantomimy MIMO "Café Silencio" / Polska, Warszawa / 50 min - C5
21:00 KONCERT: Porost Formy nad Pleśnią + Davíð Ágústsson (YelLoVolcano) / Polska, Islandia / 60 min - A3
21:00 Serious Clown Company "Titan / The Tower" / Niemcy, Australia / 60 min - E3
22:00 Teatr Warszawskiego Centrum Pantomimy "Treny - poza słowami" / Polska, Warszawa / 50 min - D
22:00 Teatr Akt "Fantomy" / Polska, Warszawa / 70 min - E1

*Organizator zastrzega sobie prawo do dokonania zmian w programie.


Do zobaczenia w lipcu!

Informacja o biletach

Spektakl otwarcia: 10 zł

Opinie (56) 5 zablokowanych

  • Feta za miesiąc, a tu żadnego programu??

    • 10 0

  • Właśnie, właśnie!!

    Czy to waśnie?? Czy ja śnię?? Program proszę, dam dwa grosze, może pięć?? Na Fetę mam chęć!! Bez rozkładu, nie ma ładu! Człek ma przyjść na widowisko, posiłkuje się rozpiską, a gdzie ona jest?? Prawie meta, gdzie ta Feta??

    • 31 0

  • nadal brak programu

    choćby zapowiedzi, nawet na stronie Plamy. Czyli będzie lipa z łapanki?

    • 8 1

  • Rety, rety!! Nadal brak programu Fety!

    • 11 0

  • Coś mi się wydaje, że ta feta skończy sie na plakatach

    ostatnie wpisy na fb z maja (!)
    Pieniążki miasto wydało na festyny i marsze?

    • 13 6

  • KIedy powrót na bastiony? Są już odnowione.

    Stepy Parku Reagana to porażka, do tego trzeci raz z rzędu.

    • 56 6

  • Feta na Starym mieście to był klimat!

    • 45 1

  • klimat

    w Parku Regana nie ma klimatu dla Fety. Nic nie widać bo płasko i otoczenie nie jest charakterystyczne dla teatrów ulicznych.
    Czy rozważany jest powrót do miasta?

    • 44 3

  • (2)

    Kiedy powrót na stare przedmieście i badtiony, miejsce teatrów ulicznych jest w mieście a nie w jakimś parku, ta nowa lokalizacja zepsuliście klimat tego wydarzenia

    • 35 5

    • to są teatry plenerowe i uliczne (1)

      a początki fety były właśnie w parku tyle że na Zaspie bo organizatorem jest PLAMA z Zaspy

      • 3 2

      • no i co z tego gdzie to się zaczeło, jak to na bastionach to wydaźenie wychodziło najelepiej

        • 0 2

  • wyczekiwany przez kogo. (1)

    • 2 10

    • Ale to ty dzwonisz...

      • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

  • festiwal teatralny , przegląd
    lip 19-1.09
    g. 19.30
    Sopot, Teatr Atelier im. Agnieszki Os
    31. Lato Teatralne